ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2


Γίνεσαι κόκκινος σαν το παντζάρι όταν σου λένε ότι δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι πιο περίπλοκο από ένα τοστ. Θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Σου έμαθαν ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός όχι όμως και ότι αν κάτι είναι χρυσό σίγουρα λάμπει. Μπορεί να μην το ήξερες μέχρι σήμερα αλλά είσαι ο άνθρωπός μας και σωστά κατάλαβες, πάλι πίτα θα γίνουμε!

Γιατί είσαι εκείνος που σκεφτόμασταν όταν κόβαμε τα παντζάρια μας σε μικρά κομμάτια. Είσαι αυτός που είχαμε στο μυαλό μας όταν ανοίξαμε, λαδώσαμε και στρώσαμε προσεκτικά στο ταψί μας τα Φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη

Με λίγα λόγια είσαι ο εκλεκτός φίλος στον οποίο θα πούμε και θα δείξουμε πώς να φτιάξει με τα χεράκια του υπέροχη πίτα με παντζάρια με Χρυσή Ζύμη για να γίνει πίτα μαζί μας και όλη η γειτονιά.

Εντάξει μην περιμένεις να το κρατήσουμε και μεταξύ μας.


















ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στoυς 180º C

Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως, σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε μέχρι να μαλάκώσει. Προσθέτουμε τα παντζάρια, το βαλσαμικό ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη και 1 κούπα νερό και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα για να μην κολλήσουμε. Aφήνουμε στην άκρη το μίγμα μας να κρυώσει.

Μάντεψε. Είσαι πια έτοιμος να χορέψεις την πίτα σου στο ταψί.

Αρχικά βουρτσίζουμε καλά τη βάση και τα πλάγια του του ταψιού μας με ελαιόλαδο. 
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το γυρνάτε να κολλήσει στα πλάγια. Βουρτσίζουμε λάδι πάνω του, το απλώνουμε και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε για τα επόμενα τρία φύλλα.

Σε αυτό το σημείο απλώνουμε το παντζάρι με τα κρεμμύδια μας πάνω στα φύλλα. Τρίβουμε τη φέτα απο πάνω και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το έκτο και το εβδομο φύλλο και το λαδώνουμε. Ενώνουμε στις άκρες του ταψιού το πάνω φύλλο με τα κάτω. Πατσαβουριάζουμε τα τελευταια φύλλα λίγο. Λαδώνουμε και χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι διαγώνια.

Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι η πίτα μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την σερβίρουμε ζεστή.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

THE DONUTS

THE DONUTS

Κανένα τηγάνισμα. Τα πιο εύκολα και λαχταριστά donuts γίνονται και στο φούρνο σου.
THE PERFECT STEAK

THE PERFECT STEAK

Παίρνουμε σπαλόμπριζόλα και προσφέρουμε θέαμα. Ελα να δείς πως παίζουμε μπαλίτσα.
ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ DESSERT

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ DESSERT

Έλα να εντυπωσιάσεις τα πλήθη βλέποντας και κάνοντας το πιο εύκολο dessert στην ιστορία.
FISH & CHIPS

FISH & CHIPS

Κανένα Λονδίνο. Πάρε φιλέτο μπακαλιάρου και κάνε κουρκούτι Maggi-Α με Μaggi Noστιμιά
FUDGE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ME 4 YΛΙΚΑ

FUDGE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ME 4 YΛΙΚΑ

Κάνε αυτό το fudge. Θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά. Και να περιμένεις μόνο δυο ωρες για να παγώσει. Μας ευχαριστείς μετά.
ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

Η παράσταση ξεκίνησε. Το πιο ζεστό σας χειροκρότημα για αυτή την ταλαντούχα τάρτα και διάολε τόσο εύκολη, με σοκολάτα και κάρδαμο.
LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Στην κουζίνα μας νικάμε το ρολόϊ και βάζουμε χωρίς πρόγραμμα σφολιάτα Χρύση Ζύμη σε cups για να την γεμίσουμε παρορμητικά με γκανάς σοκολάτας και φρούτα του δάσους.
DUTCH BABY

DUTCH BABY

Το έχεις δει στα social, το έχεις θαυμάσει, μπορεί και να το έχεις φάει. Θα μπορούσε να είναι ο καρπός του έρωτα ενός pancake και μιας κρέπας. Σου δείχνουμε πώς να το φτιάξεις σε video.
XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Κόβουμε κορδέλα Σαρακοστής και σου δείχνουμε πως να φέρεις σε πέρας την Επιχείρηση Οκτάπουσι σε Κόλλα. Πιο κουλ κι από τα Κούλουμα.
PASTA PIE

PASTA PIE

Τα μακαρόνια είναι εδώ όλη σου τη ζωή. Και πάνω που στοιχημάτιζες ότι και αυτός ο έρωτας θα περάσει έρχεται η pasta pie μας για να σε διαψεύσει πανηγυρικά