ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2


Γίνεσαι κόκκινος σαν το παντζάρι όταν σου λένε ότι δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι πιο περίπλοκο από ένα τοστ. Θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Σου έμαθαν ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός όχι όμως και ότι αν κάτι είναι χρυσό σίγουρα λάμπει. Μπορεί να μην το ήξερες μέχρι σήμερα αλλά είσαι ο άνθρωπός μας και σωστά κατάλαβες, πάλι πίτα θα γίνουμε!

Γιατί είσαι εκείνος που σκεφτόμασταν όταν κόβαμε τα παντζάρια μας σε μικρά κομμάτια. Είσαι αυτός που είχαμε στο μυαλό μας όταν ανοίξαμε, λαδώσαμε και στρώσαμε προσεκτικά στο ταψί μας τα Φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη

Με λίγα λόγια είσαι ο εκλεκτός φίλος στον οποίο θα πούμε και θα δείξουμε πώς να φτιάξει με τα χεράκια του υπέροχη πίτα με παντζάρια με Χρυσή Ζύμη για να γίνει πίτα μαζί μας και όλη η γειτονιά.

Εντάξει μην περιμένεις να το κρατήσουμε και μεταξύ μας.


















ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στoυς 180º C

Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως, σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε μέχρι να μαλάκώσει. Προσθέτουμε τα παντζάρια, το βαλσαμικό ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη και 1 κούπα νερό και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα για να μην κολλήσουμε. Aφήνουμε στην άκρη το μίγμα μας να κρυώσει.

Μάντεψε. Είσαι πια έτοιμος να χορέψεις την πίτα σου στο ταψί.

Αρχικά βουρτσίζουμε καλά τη βάση και τα πλάγια του του ταψιού μας με ελαιόλαδο. 
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το γυρνάτε να κολλήσει στα πλάγια. Βουρτσίζουμε λάδι πάνω του, το απλώνουμε και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε για τα επόμενα τρία φύλλα.

Σε αυτό το σημείο απλώνουμε το παντζάρι με τα κρεμμύδια μας πάνω στα φύλλα. Τρίβουμε τη φέτα απο πάνω και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το έκτο και το εβδομο φύλλο και το λαδώνουμε. Ενώνουμε στις άκρες του ταψιού το πάνω φύλλο με τα κάτω. Πατσαβουριάζουμε τα τελευταια φύλλα λίγο. Λαδώνουμε και χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι διαγώνια.

Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι η πίτα μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την σερβίρουμε ζεστή.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

Επική pizza με ζυμάρι που έφτιαξες εσύ; Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι. Στο έχουμε και σε video.
PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

Τι μπορείς να κάνεις με το φυσικό πουρέ πατάτας του Μπάρμπα Στάθη εκτός από να έχεις ενα τέλειο πουρέ πατάτας; Nα φτιάξεις αυτά τα αλμυρά pancakes με cheddar και τηγανητό αβγό! Πίστεψε μας θα θέλεις να έρθει πιο γρήγορα το Σαββατοκύριακο.
LATE NIGHT MUNCHIES | ΤΗΕ ΗΟΤ DOG

LATE NIGHT MUNCHIES | ΤΗΕ ΗΟΤ DOG

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ θα σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies. Εnter the hot dog.
PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Tι καλύτερο από pancakes; Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού φίλε!
THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. H Ναταλί Σαϊτάκη τρώει τάρτα λεμονι με κρέμα πατισερι και μαρμελάδα μπλακμπερι, στο Cap Cap στο Ελληνικό.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Δυο υλικά. Καμιά παγωτομηχανή. Επικό αποτέλεσμα.
PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Pesto: Minumum προσπάθεια. Maximum απόλαυση. Και εδώ σε video με ενα μαγευτικό twist.
ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

Βγάλε τα τυριά να γίνει ο χαμός. Μπορεί να χρειαστείς και κανα κρασί. Λέμε τώρα.
TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Δεν θα μαγειρέψεις σήμερα αλλά θα έχεις ταπεράκι αύριο στη δουλειά. Τόσο cool είσαι.
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Fingerfood που φωνάζει Viva Mexico!