ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2


Γίνεσαι κόκκινος σαν το παντζάρι όταν σου λένε ότι δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι πιο περίπλοκο από ένα τοστ. Θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Σου έμαθαν ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός όχι όμως και ότι αν κάτι είναι χρυσό σίγουρα λάμπει. Μπορεί να μην το ήξερες μέχρι σήμερα αλλά είσαι ο άνθρωπός μας και σωστά κατάλαβες, πάλι πίτα θα γίνουμε!

Γιατί είσαι εκείνος που σκεφτόμασταν όταν κόβαμε τα παντζάρια μας σε μικρά κομμάτια. Είσαι αυτός που είχαμε στο μυαλό μας όταν ανοίξαμε, λαδώσαμε και στρώσαμε προσεκτικά στο ταψί μας τα Φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη

Με λίγα λόγια είσαι ο εκλεκτός φίλος στον οποίο θα πούμε και θα δείξουμε πώς να φτιάξει με τα χεράκια του υπέροχη πίτα με παντζάρια με Χρυσή Ζύμη για να γίνει πίτα μαζί μας και όλη η γειτονιά.

Εντάξει μην περιμένεις να το κρατήσουμε και μεταξύ μας.


















ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στoυς 180º C

Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως, σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε μέχρι να μαλάκώσει. Προσθέτουμε τα παντζάρια, το βαλσαμικό ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη και 1 κούπα νερό και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα για να μην κολλήσουμε. Aφήνουμε στην άκρη το μίγμα μας να κρυώσει.

Μάντεψε. Είσαι πια έτοιμος να χορέψεις την πίτα σου στο ταψί.

Αρχικά βουρτσίζουμε καλά τη βάση και τα πλάγια του του ταψιού μας με ελαιόλαδο. 
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το γυρνάτε να κολλήσει στα πλάγια. Βουρτσίζουμε λάδι πάνω του, το απλώνουμε και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε για τα επόμενα τρία φύλλα.

Σε αυτό το σημείο απλώνουμε το παντζάρι με τα κρεμμύδια μας πάνω στα φύλλα. Τρίβουμε τη φέτα απο πάνω και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το έκτο και το εβδομο φύλλο και το λαδώνουμε. Ενώνουμε στις άκρες του ταψιού το πάνω φύλλο με τα κάτω. Πατσαβουριάζουμε τα τελευταια φύλλα λίγο. Λαδώνουμε και χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι διαγώνια.

Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι η πίτα μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την σερβίρουμε ζεστή.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Στην κουζίνα μας νικάμε το ρολόϊ και βάζουμε χωρίς πρόγραμμα σφολιάτα Χρύση Ζύμη σε cups για να την γεμίσουμε παρορμητικά με γκανάς σοκολάτας και φρούτα του δάσους.
DUTCH BABY

DUTCH BABY

Το έχεις δει στα social, το έχεις θαυμάσει, μπορεί και να το έχεις φάει. Θα μπορούσε να είναι ο καρπός του έρωτα ενός pancake και μιας κρέπας. Σου δείχνουμε πώς να το φτιάξεις σε video.
XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Κόβουμε κορδέλα Σαρακοστής και σου δείχνουμε πως να φέρεις σε πέρας την Επιχείρηση Οκτάπουσι σε Κόλλα. Πιο κουλ κι από τα Κούλουμα.
PASTA PIE

PASTA PIE

Τα μακαρόνια είναι εδώ όλη σου τη ζωή. Και πάνω που στοιχημάτιζες ότι και αυτός ο έρωτας θα περάσει έρχεται η pasta pie μας για να σε διαψεύσει πανηγυρικά
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Kάνε χαμό. Φτιάξε μια πανεύκολη τάρτα φουλ στη σοκολάτα με βάση από Oreo μπισκότα. Θα μας ευχαριστείς μετά.
CHIPS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

CHIPS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Με λίγες γλυκοπατάτες και αυτά που προσπερνάς πάντα μέσα στο σκοτάδι της ντουλάπας σου θα φτιάξεις τα δικά σου κριτσανιστά και εθιστικά τσιπς.
ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

Ανοίξαμε Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη. Φτιάξαμε πίτα. Ψήσαμε. Και γίναμε πίτα. Αλήθεια. Όχι κολοκύθια.
BOLOGNESE ΑΠΛΑ

BOLOGNESE ΑΠΛΑ

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι ενα πιάτο που όλους μας ενώνει είναι τα μακαρόνια με κιμά. Το λένε και Βolognese. Σου δείχνουμε πώς να τη φτιάξεις απλά μαζί με το OliveMagazine.gr
AMATRICIANA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

AMATRICIANA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πανσέτα, τομάτες, καυτερές πιπεριές. Πάθος στο μακαρόνι σου.
XL COOKIES

XL COOKIES

Βούτυρο, καστανή ζάχαρη, μεγάλα κομμάτια σοκολάτας και βρώμη. Αλλιώς Η ΜΠΙΣΚΟΤΑΡΑ! Μαζί με το OliveMagazine.gr σου δείχνουμε σε νέο video πως να τη φτιάξεις και εσυ ΤΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑΡΑ. Και μάντεψε: είναι πανεύκολο.