ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2


Γίνεσαι κόκκινος σαν το παντζάρι όταν σου λένε ότι δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι πιο περίπλοκο από ένα τοστ. Θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Σου έμαθαν ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός όχι όμως και ότι αν κάτι είναι χρυσό σίγουρα λάμπει. Μπορεί να μην το ήξερες μέχρι σήμερα αλλά είσαι ο άνθρωπός μας και σωστά κατάλαβες, πάλι πίτα θα γίνουμε!

Γιατί είσαι εκείνος που σκεφτόμασταν όταν κόβαμε τα παντζάρια μας σε μικρά κομμάτια. Είσαι αυτός που είχαμε στο μυαλό μας όταν ανοίξαμε, λαδώσαμε και στρώσαμε προσεκτικά στο ταψί μας τα Φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη

Με λίγα λόγια είσαι ο εκλεκτός φίλος στον οποίο θα πούμε και θα δείξουμε πώς να φτιάξει με τα χεράκια του υπέροχη πίτα με παντζάρια με Χρυσή Ζύμη για να γίνει πίτα μαζί μας και όλη η γειτονιά.

Εντάξει μην περιμένεις να το κρατήσουμε και μεταξύ μας.


















ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στoυς 180º C

Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως, σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε μέχρι να μαλάκώσει. Προσθέτουμε τα παντζάρια, το βαλσαμικό ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη και 1 κούπα νερό και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα για να μην κολλήσουμε. Aφήνουμε στην άκρη το μίγμα μας να κρυώσει.

Μάντεψε. Είσαι πια έτοιμος να χορέψεις την πίτα σου στο ταψί.

Αρχικά βουρτσίζουμε καλά τη βάση και τα πλάγια του του ταψιού μας με ελαιόλαδο. 
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το γυρνάτε να κολλήσει στα πλάγια. Βουρτσίζουμε λάδι πάνω του, το απλώνουμε και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε για τα επόμενα τρία φύλλα.

Σε αυτό το σημείο απλώνουμε το παντζάρι με τα κρεμμύδια μας πάνω στα φύλλα. Τρίβουμε τη φέτα απο πάνω και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το έκτο και το εβδομο φύλλο και το λαδώνουμε. Ενώνουμε στις άκρες του ταψιού το πάνω φύλλο με τα κάτω. Πατσαβουριάζουμε τα τελευταια φύλλα λίγο. Λαδώνουμε και χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι διαγώνια.

Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι η πίτα μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την σερβίρουμε ζεστή.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Δυο υλικά. Καμιά παγωτομηχανή. Επικό αποτέλεσμα.
PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Pesto: Minumum προσπάθεια. Maximum απόλαυση. Και εδώ σε video με ενα μαγευτικό twist.
ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

Βγάλε τα τυριά να γίνει ο χαμός. Μπορεί να χρειαστείς και κανα κρασί. Λέμε τώρα.
TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Δεν θα μαγειρέψεις σήμερα αλλά θα έχεις ταπεράκι αύριο στη δουλειά. Τόσο cool είσαι.
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Fingerfood που φωνάζει Viva Mexico!
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

Κάποτε για εμάς τα «πράσινα» ήταν οι κακοί και το ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ήταν ο τελικός εχθρός. Ωρα να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις.
BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Ποιὀς μαγειρεύει καλοκαίρι; Όχι εσύ πάντως. Μόνο λίγο bacon θα ψήσεις. Υπόσχεση.
ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πήραμε Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, μελιτζάνες, τομάτες, φέτα και προσπαθήσαμε να κλείσουμε ενα καλοκαίρι σε μια πίτα.
SPREAD IT OUT

SPREAD IT OUT

Κάπου μεταξύ φυστικοβούτυρου και νουτέλα, κρύβεται η αλήθεια.
THE PALMIERS

THE PALMIERS

Παίρνεις σφολιάτα και κάνεις πανεύκολα retro μπισκότα