ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Έχουμε εδώ και αρκετό καιρό κρύψει κάθε τι χειμωνιάτικο αλλά είναι πλέον και επίσημο. Το καλοκαιράκι είναι πάλι μαζί μας. Κι εκεί που νόμιζες ότι με τη ζέστη το στομάχι σου θα σε ξεχάσει και ότι θα σώσεις, έστω και τώρα, κάτι από την χειμωνιάτικη καταστροφή μέχρι να ξεπροβάλλεις περήφανα στις ελληνικές πλαζ, αυτό πάλι σε παρακαλάει για λίγη σημασία και περισσότερη θερμίδα.

Εντάξει τώρα. Μεταξύ Eaters ειλικρίνεια. Δεν προλαβαίνεις. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ρημάξεις τα μπεργκεράδικα και τις πιτσαρίες κάνοντας ομοιοπαθητική.

Μπορείς όμως άνετα να γίνεις πίτα για να ξεχάσεις άλλο ένα χαμένο διαιτητικό deadline. Μπορείς να γεμίσεις το τραγανιστό & ζυμωμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριάτικο φύλλο Χρύση Ζύμη με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα.

Μπορείς να απολαύσεις μια καλοκαιρινή, πίτα που μυρίζει Μεσόγειο, ακόμη και πάνω σε μια ζεστή αμμουδιά.
Κοίτα μπροστά. Πάλι Πίτα θα γίνουμε.

image

image

image

image

image

image

image

image

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 
  • 6 κ/σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ φέτα τριμμένη 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κ/γ  τοματοπελτέ
  • 10 μέτριες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ/γ μαύρη ζάχαρη
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ/γ δυόσμο αποξηραμένο
  • 2 κ/σ ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε το Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη, αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C.

Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν πολύ για περίπου 30 λεπτά

Εν᾽τω μεταξύ ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι μέχρι να κάψει. Λαδώνουμε ελαφρά τις φέτες μελιτζάνας, αλατίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε παρτίδες μέχρι να ψηθούν καλά για 5 - 7 λεπτά γυρνώντας τις ενδιάμεσα. 

Ρίχνουμε το σκόρδο και τον τοματοπελτέ στα τηγάνι με τα κρεμύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις τομάτες, την ζάχαρη, τον άνηθο, το δυόσμο, το ξύδι και το αλάτι. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. 

Αλείφουμε καλά τη βάση και τα πλάγια του ταψιού μας με ελαιόλαδο. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το γυρνάμε να κολλήσει στα πλάγια. Αλείφουμε λάδι πάνω του, το απλώνουμε και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και για το τρίτο φύλλο.

Απλώνουμε μισό από το μίγμα με τη τομάτα και τα κρεμύδια. Από πάνω ρίχνουμε την φέτα και τα αμύγδαλα και από πάνω απλώνουμε την μελιτζάνα. Και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα από την τομάτα και τα κρεμύδια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τέταρτο φύλλο και το λαδώνουμε. Ενώνουμε στις άκρες του ταψιού το πάνω φύλλο με τα κάτω, σαν να είναι όλη η πίτα σαν ένα μαξιλάρι. 

Παίρνουμε τα τελευταία δύο φύλλα, τα  βάζουμε το καθένα μέχρι τη μέση του ταψιού και θα τα πατσαβουριάσουμε λίγο. Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι.

Ψήσε για 45 - 50 λεπτά, καμαρώνοντας την πίτα μας να γίνεται χρυσή και τραγανή.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ

Στοίχημα ό 'τι δεν περιμένεις να παγώσει για να το φας αυτό το banoffee.
KEΦΤΕΔΑΚΙΑ

KEΦΤΕΔΑΚΙΑ

 Εαν ψάχνεις fail safe συνταγή για το σωστό το κεφτεδάκι, είμαστε εδώ για σένα.
LATE NIGHT MUNCHIES:  THE 5 MINUTE PIZZA

LATE NIGHT MUNCHIES: THE 5 MINUTE PIZZA

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies powered by OK anytime markets.
LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies powered by OK anytime markets.
ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

Ε ΝΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

Παλιό Φάληρο. Ήρθαμε αποφασισμένοι για όλα.
ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη ιδέα. Και όπως όλες οι μεγάλες ιδέες μπορείς να την βρεις και να την ζήσεις παντού. Ακόμα και πάνω στην Πειραιώς.
 A TASTE OF THINGS TO COME

A TASTE OF THINGS TO COME

Πήραμε μια γουλιά από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στο Fine Drinking
ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

Επική Τούρτα με παντεσπάνι που έφτιαξες εσυ με τα χεράκια σου παρακαλώ. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι.
ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

Επική pizza με ζυμάρι που έφτιαξες εσύ; Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι. Στο έχουμε και σε video.