ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ



Έχουμε εδώ και αρκετό καιρό κρύψει κάθε τι χειμωνιάτικο αλλά είναι πλέον και επίσημο. Το καλοκαιράκι είναι πάλι μαζί μας. Κι εκεί που νόμιζες ότι με τη ζέστη το στομάχι σου θα σε ξεχάσει και ότι θα σώσεις, έστω και τώρα, κάτι από την χειμωνιάτικη καταστροφή μέχρι να ξεπροβάλλεις περήφανα στις ελληνικές πλαζ, αυτό πάλι σε παρακαλάει για λίγη σημασία και περισσότερη θερμίδα.

Εντάξει τώρα. Μεταξύ Eaters ειλικρίνεια. Δεν προλαβαίνεις. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ρημάξεις τα μπεργκεράδικα και τις πιτσαρίες κάνοντας ομοιοπαθητική.

Μπορείς όμως άνετα να γίνεις πίτα για να ξεχάσεις άλλο ένα χαμένο διαιτητικό deadline. Μπορείς να γεμίσεις το τραγανιστό & ζυμωμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριάτικο φύλλο Χρύση Ζύμη με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα.

Μπορείς να απολαύσεις μια καλοκαιρινή, πίτα που μυρίζει Μεσόγειο, ακόμη και πάνω σε μια ζεστή αμμουδιά.

Κοίτα μπροστά. Πάλι Πίτα θα γίνουμε.


image


image


image


image
image


image


image

image

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 
  • 6 κ/σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ φέτα τριμμένη 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κ/γ  τοματοπελτέ
  • 10 μέτριες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ/γ μαύρη ζάχαρη
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ/γ δυόσμο αποξηραμένο
  • 2 κ/σ ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε το Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη, αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C.

Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν πολύ για περίπου 30 λεπτά

Εν᾽τω μεταξύ ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι μέχρι να κάψει. Λαδώνουμε ελαφρά τις φέτες μελιτζάνας, αλατίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε παρτίδες μέχρι να ψηθούν καλά για 5 - 7 λεπτά γυρνώντας τις ενδιάμεσα. 

Ρίχνουμε το σκόρδο και τον τοματοπελτέ στα τηγάνι με τα κρεμύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις τομάτες, την ζάχαρη, τον άνηθο, το δυόσμο, το ξύδι και το αλάτι. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. 

Αλείφουμε καλά τη βάση και τα πλάγια του ταψιού μας με ελαιόλαδο. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το γυρνάμε να κολλήσει στα πλάγια. Αλείφουμε λάδι πάνω του, το απλώνουμε και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και για το τρίτο φύλλο.

Απλώνουμε μισό από το μίγμα με τη τομάτα και τα κρεμύδια. Από πάνω ρίχνουμε την φέτα και τα αμύγδαλα και από πάνω απλώνουμε την μελιτζάνα. Και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα από την τομάτα και τα κρεμύδια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τέταρτο φύλλο και το λαδώνουμε. Ενώνουμε στις άκρες του ταψιού το πάνω φύλλο με τα κάτω, σαν να είναι όλη η πίτα σαν ένα μαξιλάρι. 

Παίρνουμε τα τελευταία δύο φύλλα, τα  βάζουμε το καθένα μέχρι τη μέση του ταψιού και θα τα πατσαβουριάσουμε λίγο. Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι.

Ψήσε για 45 - 50 λεπτά, καμαρώνοντας την πίτα μας να γίνεται χρυσή και τραγανή.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Δεν θα μαγειρέψεις σήμερα αλλά θα έχεις ταπεράκι αύριο στη δουλειά. Τόσο cool είσαι.
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Fingerfood που φωνάζει Viva Mexico!
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

Κάποτε για εμάς τα «πράσινα» ήταν οι κακοί και το ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ήταν ο τελικός εχθρός. Ωρα να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις.
BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Ποιὀς μαγειρεύει καλοκαίρι; Όχι εσύ πάντως. Μόνο λίγο bacon θα ψήσεις. Υπόσχεση.
SPREAD IT OUT

SPREAD IT OUT

Κάπου μεταξύ φυστικοβούτυρου και νουτέλα, κρύβεται η αλήθεια.
THE PALMIERS

THE PALMIERS

Παίρνεις σφολιάτα και κάνεις πανεύκολα retro μπισκότα
AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

Σάλτσα γεμάτη πάθος για να αγκαλιάσει τα μακαρόνια σου. Κάτι σαν αματριτσιάνα, που θα γίνει όμως στο μπαμ.
SCRAMBLED EGGS

SCRAMBLED EGGS

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα αβγά έχουν φτιαχτεί για να γίνονται scrambled.
ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

Με την έμπνευση της Χρυσής Ζύμης ξεφεύγουμε από τα αναμενόμενα και γινόμαστε πίτα πάλι.
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO

Eίναι ωραία η pasta μας παιδιά. Με τα μανιτάρια της, με το βουτυράκι της, με το βασιλικό της, με τα όλα της.