ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018


Πέρασε κιόλας ένας μήνας;

Πέρασε που λέτε ένας μήνας από το ταξίδι στο Βερολίνο. Το ταξίδι που είχα κάνει για να παρακολουθήσω από κοντά το grande finale του διαγωνισμού για τον World Class Best Bartender του 2018.  Τον διαγωνισμού θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου.

Σε αυτό το finale λοιπόν όπου για τέσσερις ημέρες, 56 από τους καλυτέρους bartender στον κόσμο ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στους industrial χώρους του E-Werk στη καρδιά του Βερολίνου εγώ έφαγα επίσης και πολύ ωραία πραγματάκια.

Kαι να τι θυμάμαι από αυτά.

image

Ενώ ο ασταμάτητος Οrlando Μarzo του Lûmé έπαιρνε τον δρόμο προς τη κορυφή και την ανάδειξή του ως του best bartender για το 2018 μέσα από τέσσερις δοκιμασίες εγώ έπεσα λίγο με τα μούτρα στο τι έβγαινε από το καπνιστήρι του The Bird που είχε έρθει στο E-Werk για τις ημέρες αυτές και ειδικότερα στο brisket burger του.

image

image

Ευχαριστήθηκα μια Paloma με Don Julio Tequila μετά από ένα πραγματικά καυτερό Southern Fried Chicken sandwich με χαλούμι.

image

image

Σε ένα σύντομο αλλά απείρως απολαυστικό session με επίκεντρο το ρούμι Zacapa γεύτηκα το pairing που είχε κάνει ο Mark Moriarty του Ιρλανδικού theGreenHouse μαζί με σχεδόν όλη τη γκάμα του Zacapa Solera 23 βεβαίως βεβαίως.

image

Το brunch της επόμενης μέρας του τελικού. Ναι παιδιά ο Orlando το σήκωσε. Το brunch λοιπόν στο τέλειο για να ποστάρεις πολύ στο Instagram “House of small wonder”. Kαι ειδικά αυτά τα Eggs benedict σε homemade scοnes και την σχετικά καυτερή hollandaise.  Και πόσο θα πήγαιναν με ένα Bloody Mary με Kettel One Vodka.

image

imageΝαι. Ωραία ήταν. Πέρασε ένας μήνας ε;

Θες και άλλα για το Βερολίνο και το World Class;

Δες και εδώ.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη ιδέα. Και όπως όλες οι μεγάλες ιδέες μπορείς να την βρεις και να την ζήσεις παντού. Ακόμα και πάνω στην Πειραιώς.
 A TASTE OF THINGS TO COME

A TASTE OF THINGS TO COME

Πήραμε μια γουλιά από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στο Fine Drinking
ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

Επική Τούρτα με παντεσπάνι που έφτιαξες εσυ με τα χεράκια σου παρακαλώ. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι.
ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

Επική pizza με ζυμάρι που έφτιαξες εσύ; Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι. Στο έχουμε και σε video.
PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

Τι μπορείς να κάνεις με το φυσικό πουρέ πατάτας του Μπάρμπα Στάθη εκτός από να έχεις ενα τέλειο πουρέ πατάτας; Nα φτιάξεις αυτά τα αλμυρά pancakes με cheddar και τηγανητό αβγό! Πίστεψε μας θα θέλεις να έρθει πιο γρήγορα το Σαββατοκύριακο.
PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Tι καλύτερο από pancakes; Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού φίλε!
THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. H Ναταλί Σαϊτάκη τρώει τάρτα λεμονι με κρέμα πατισερι και μαρμελάδα μπλακμπερι, στο Cap Cap στο Ελληνικό.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Δυο υλικά. Καμιά παγωτομηχανή. Επικό αποτέλεσμα.
PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Pesto: Minumum προσπάθεια. Maximum απόλαυση. Και εδώ σε video με ενα μαγευτικό twist.
ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

Βγάλε τα τυριά να γίνει ο χαμός. Μπορεί να χρειαστείς και κανα κρασί. Λέμε τώρα.