FISH & CHIPS


Κανένα Λονδίνο. Πάρε φιλέτο μπακαλιάρου και κάνε κουρκούτι Maggi-Α με Μaggi Noστιμιά 
Takes , serves 4Μ people.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου σε μεγάλα κομμάτια (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη 
  • 2 κουταλιές της σούπας Νοστιμιά Maggi
  • 120 γρ τριμένη φρυγανιά ή ΦΟΒΕΡΟ ΤΙΠ > 1 συσκευασία στιγμιαίου πουρέ Maggi
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 

  • 3 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

  • Λεμόνι και θυμάρι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στη λειτουργία του αέρα.

Κόβεις τις πατάτες, και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το χοντρό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύεις καλά και τις τοποθετείς σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα για 30 - 45 λεπτά.

2. Στεγνώνεις τον μπακαλιάρο με χαρτί κουζίνας.

3. Χτυπάς σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά.

4. Σε δύο άλλα πιάτα βάζεις, το αλεύρι μαζί με την σκόνη μουστάρδας και την φρυγανιά ή τις νιφάδες στιγμιαίου πουρέ μαζί με τη νοστιμιά Maggi.

5. Αλευρώνεις το φιλέτο του μπακαλιάρου, μετά το περνάς από το αυγό και στο τέλος το περνάς από τις νιφάδες πουρέ με τη νοστιμιά Maggi.

6. Κάνεις την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια ψαριού και τα αφήνεις στην άκρη.

7. Ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει στους 190 βαθμούς.

8. Τηγανίζεις το ψάρι γι 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφένια η επιφάνεια του.
Σερβίρεις με τις τηγανιτές πατάτες φούρνου, λεμόνι και θυμάρι!

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Δεν θα μαγειρέψεις σήμερα αλλά θα έχεις ταπεράκι αύριο στη δουλειά. Τόσο cool είσαι.
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Fingerfood που φωνάζει Viva Mexico!
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

Κάποτε για εμάς τα «πράσινα» ήταν οι κακοί και το ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ήταν ο τελικός εχθρός. Ωρα να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις.
BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Ποιὀς μαγειρεύει καλοκαίρι; Όχι εσύ πάντως. Μόνο λίγο bacon θα ψήσεις. Υπόσχεση.
ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πήραμε Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, μελιτζάνες, τομάτες, φέτα και προσπαθήσαμε να κλείσουμε ενα καλοκαίρι σε μια πίτα.
SPREAD IT OUT

SPREAD IT OUT

Κάπου μεταξύ φυστικοβούτυρου και νουτέλα, κρύβεται η αλήθεια.
THE PALMIERS

THE PALMIERS

Παίρνεις σφολιάτα και κάνεις πανεύκολα retro μπισκότα
AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

Σάλτσα γεμάτη πάθος για να αγκαλιάσει τα μακαρόνια σου. Κάτι σαν αματριτσιάνα, που θα γίνει όμως στο μπαμ.
SCRAMBLED EGGS

SCRAMBLED EGGS

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα αβγά έχουν φτιαχτεί για να γίνονται scrambled.
ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

Με την έμπνευση της Χρυσής Ζύμης ξεφεύγουμε από τα αναμενόμενα και γινόμαστε πίτα πάλι.