FISH & CHIPS


Κανένα Λονδίνο. Πάρε φιλέτο μπακαλιάρου και κάνε κουρκούτι Maggi-Α με Μaggi Noστιμιά 
Takes , serves 4Μ people.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου σε μεγάλα κομμάτια (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη 
  • 2 κουταλιές της σούπας Νοστιμιά Maggi
  • 120 γρ τριμένη φρυγανιά ή ΦΟΒΕΡΟ ΤΙΠ > 1 συσκευασία στιγμιαίου πουρέ Maggi
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 

  • 3 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

  • Λεμόνι και θυμάρι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στη λειτουργία του αέρα.

Κόβεις τις πατάτες, και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το χοντρό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύεις καλά και τις τοποθετείς σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα για 30 - 45 λεπτά.

2. Στεγνώνεις τον μπακαλιάρο με χαρτί κουζίνας.

3. Χτυπάς σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά.

4. Σε δύο άλλα πιάτα βάζεις, το αλεύρι μαζί με την σκόνη μουστάρδας και την φρυγανιά ή τις νιφάδες στιγμιαίου πουρέ μαζί με τη νοστιμιά Maggi.

5. Αλευρώνεις το φιλέτο του μπακαλιάρου, μετά το περνάς από το αυγό και στο τέλος το περνάς από τις νιφάδες πουρέ με τη νοστιμιά Maggi.

6. Κάνεις την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια ψαριού και τα αφήνεις στην άκρη.

7. Ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει στους 190 βαθμούς.

8. Τηγανίζεις το ψάρι γι 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφένια η επιφάνεια του.
Σερβίρεις με τις τηγανιτές πατάτες φούρνου, λεμόνι και θυμάρι!

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Στην κουζίνα μας νικάμε το ρολόϊ και βάζουμε χωρίς πρόγραμμα σφολιάτα Χρύση Ζύμη σε cups για να την γεμίσουμε παρορμητικά με γκανάς σοκολάτας και φρούτα του δάσους.
DUTCH BABY

DUTCH BABY

Το έχεις δει στα social, το έχεις θαυμάσει, μπορεί και να το έχεις φάει. Θα μπορούσε να είναι ο καρπός του έρωτα ενός pancake και μιας κρέπας. Σου δείχνουμε πώς να το φτιάξεις σε video.
XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Κόβουμε κορδέλα Σαρακοστής και σου δείχνουμε πως να φέρεις σε πέρας την Επιχείρηση Οκτάπουσι σε Κόλλα. Πιο κουλ κι από τα Κούλουμα.
PASTA PIE

PASTA PIE

Τα μακαρόνια είναι εδώ όλη σου τη ζωή. Και πάνω που στοιχημάτιζες ότι και αυτός ο έρωτας θα περάσει έρχεται η pasta pie μας για να σε διαψεύσει πανηγυρικά
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Kάνε χαμό. Φτιάξε μια πανεύκολη τάρτα φουλ στη σοκολάτα με βάση από Oreo μπισκότα. Θα μας ευχαριστείς μετά.
CHIPS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

CHIPS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Με λίγες γλυκοπατάτες και αυτά που προσπερνάς πάντα μέσα στο σκοτάδι της ντουλάπας σου θα φτιάξεις τα δικά σου κριτσανιστά και εθιστικά τσιπς.
ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

Ανοίξαμε Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη. Φτιάξαμε πίτα. Ψήσαμε. Και γίναμε πίτα. Αλήθεια. Όχι κολοκύθια.
BOLOGNESE ΑΠΛΑ

BOLOGNESE ΑΠΛΑ

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι ενα πιάτο που όλους μας ενώνει είναι τα μακαρόνια με κιμά. Το λένε και Βolognese. Σου δείχνουμε πώς να τη φτιάξεις απλά μαζί με το OliveMagazine.gr
AMATRICIANA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

AMATRICIANA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πανσέτα, τομάτες, καυτερές πιπεριές. Πάθος στο μακαρόνι σου.
XL COOKIES

XL COOKIES

Βούτυρο, καστανή ζάχαρη, μεγάλα κομμάτια σοκολάτας και βρώμη. Αλλιώς Η ΜΠΙΣΚΟΤΑΡΑ! Μαζί με το OliveMagazine.gr σου δείχνουμε σε νέο video πως να τη φτιάξεις και εσυ ΤΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑΡΑ. Και μάντεψε: είναι πανεύκολο.