ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ


Κολοκύθα.

Τα μάτια σου μόλις που τελείωσαν να διαβάζουν αυτή την περίεργη λέξη και στο μυαλό σου κάνουν ήδη παρέλαση η άμαξα τις Σταχτοπούτας μετά τα μεσάνυχτα, οι μοχθηρές πορτοκαλί κολοκύθες-φωτιστικά που ξεμυτίζουν κατά το Halloween και, στο βάθος, εκείνη η κολοκυθιά που δεν ήθελες να παίζεις ποτέ γιατί ήσουν πάντα αυθόρμητος και ειλικρινής. Ίσως πάλι στο κεφάλι σου να κάνουν συναυλία οι Smashing Pumpkins ή να μιλάς με τη γιαγιά σου που δεν έλεγε ποτέ ότι κάποιος λέει αηδίες ή βλακείες αλλά μόνο αθώα ¨κολοκύθια¨

image


Δεν ξέρουμε αλήθεια τι συμβαίνει μέσα σου αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που η κολοκύθα σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς. Δεν θα προλάβουμε να τον ανακαλύψουμε σήμερα. Μπορούμε όμως να δώσουμε στην ανθρωπότητα έναν ακόμα λόγο για να σκέφτεται την κολοκύθα. Έναν ελαφρύ, θρεπτικό και τόσο γευστικό λόγο, κρυμμένο στο πιο τραγανό περιτύλιγμα. Μπορούμε να μιλήσουμε για την κολοκυθόπιτα φτιαγμένη με Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης που άνοιξε με τα χεράκια της πριν από σένα για σένα η Χρυσή Ζύμη. Μια πανεύκολη πίτα που περνάς για veggie αποκλειστικότητα μέχρι να τη δαγκώσεις και να καταλάβεις ότι είναι έρωτας που πρέπει να ζήσουν όλοι. Μέχρι το τελευταίο κομμάτι.

image

image


image


image

image
image

image

image

Ανοίξαμε Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη. Φτιάξαμε πίτα. Ψήσαμε. Και γίναμε πίτα.
Αλήθεια. Όχι κολοκύθια.
Takes , serves 8 people.

ΥΛΙΚΑ

● 1 κιλό κολοκύθας, κομμένη σε κυβους
● 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
● 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
● 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, και ενα φλυτζάνι για το βούρτσισμα
● 4 κουταλιές σούπας γάλα πλήρες
● 1 αυγό
● 400 γρ φέτα
● 1 πράσινη πιπεριά κέρατο καυτερή 
● Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
● 35 γρ κουκουνάρι ψημένο
● 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
● 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τους κύβους της κολοκύθας, τις σκελίδες σκορδου σε ένα ταψί, τα καρυκεύουμε καλά, ρίχνουμε το δενδρολίβανο και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε αυτά τα υπέροχα υλικά μας για 25 λεπτά ή όσο χρειάζεται μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Βγάζουμε την κοκολύθα και τους φίλους της από τη ζέστη και μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και τους πολτοποιούμε σε ένα μίξερ μαζί με την κολοκύθα.

Αφήνουμε το μαγικό mix μας να κρυώσει για λίγο και μετά προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά,
χτυπώντας και πάλι όλα τα υλικά μαζί.

Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μίγμα της κολοκύθας, θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε τις πιπεριές, το ξύσμα λεμονιού και το κουκουνάρι.  

Εντάξει. Είσαι πια έτοιμος να χορέψεις την πίτα σου στο ταψί.


Αρχικά βουρτσίζουμε καλά τη βάση και τα πλάγια του του ταψιού μας με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το σύμπαν. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το γυρνάτε να κολλήσει στα πλάγια. Βουρτσίζουμε λάδι πάνω του, το απλώνουμε και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και για το τρίτο φύλλο.

Σε αυτό το σημείο βάζουμε τη γέμιση μας με τη κολοκύθα και τη φέτα και την απλώνουμε πάνω στα φύλλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τέταρτο φύλλο και το λαδώνουμε. Ενώνουμε στις άκρες του ταψιού το πάνω φύλλο με τα κάτω. Σαν να είναι όλη η πίτα σαν ένα μαξιλάρι. 

Και τώρα επειδή θα δώσεις ρέστα στην εμφάνιση παίρνουμε τα τελευταία δύο φύλλα, τα  βάζουμε το καθένα μέχρι την μέση του ταψιού και θα τα πατσαβουριάσουμε λίγο. Κούκλα λέμε. Και bonus σούπερ τραγανή. Λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.  Xαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι.


Αυτό ήταν. Ψήσε για 45- 50 λεπτά, καμαρώνοντας την πίτα σου να γίνεται χρυσή και τραγανή.

Απόλαυσε υπεύθυνα.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

Η παράσταση ξεκίνησε. Το πιο ζεστό σας χειροκρότημα για αυτή την ταλαντούχα τάρτα και διάολε τόσο εύκολη, με σοκολάτα και κάρδαμο.
LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Στην κουζίνα μας νικάμε το ρολόϊ και βάζουμε χωρίς πρόγραμμα σφολιάτα Χρύση Ζύμη σε cups για να την γεμίσουμε παρορμητικά με γκανάς σοκολάτας και φρούτα του δάσους.
DUTCH BABY

DUTCH BABY

Το έχεις δει στα social, το έχεις θαυμάσει, μπορεί και να το έχεις φάει. Θα μπορούσε να είναι ο καρπός του έρωτα ενός pancake και μιας κρέπας. Σου δείχνουμε πώς να το φτιάξεις σε video.
XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Κόβουμε κορδέλα Σαρακοστής και σου δείχνουμε πως να φέρεις σε πέρας την Επιχείρηση Οκτάπουσι σε Κόλλα. Πιο κουλ κι από τα Κούλουμα.
PASTA PIE

PASTA PIE

Τα μακαρόνια είναι εδώ όλη σου τη ζωή. Και πάνω που στοιχημάτιζες ότι και αυτός ο έρωτας θα περάσει έρχεται η pasta pie μας για να σε διαψεύσει πανηγυρικά
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Kάνε χαμό. Φτιάξε μια πανεύκολη τάρτα φουλ στη σοκολάτα με βάση από Oreo μπισκότα. Θα μας ευχαριστείς μετά.
CHIPS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

CHIPS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Με λίγες γλυκοπατάτες και αυτά που προσπερνάς πάντα μέσα στο σκοτάδι της ντουλάπας σου θα φτιάξεις τα δικά σου κριτσανιστά και εθιστικά τσιπς.
BOLOGNESE ΑΠΛΑ

BOLOGNESE ΑΠΛΑ

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι ενα πιάτο που όλους μας ενώνει είναι τα μακαρόνια με κιμά. Το λένε και Βolognese. Σου δείχνουμε πώς να τη φτιάξεις απλά μαζί με το OliveMagazine.gr
AMATRICIANA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

AMATRICIANA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πανσέτα, τομάτες, καυτερές πιπεριές. Πάθος στο μακαρόνι σου.
XL COOKIES

XL COOKIES

Βούτυρο, καστανή ζάχαρη, μεγάλα κομμάτια σοκολάτας και βρώμη. Αλλιώς Η ΜΠΙΣΚΟΤΑΡΑ! Μαζί με το OliveMagazine.gr σου δείχνουμε σε νέο video πως να τη φτιάξεις και εσυ ΤΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑΡΑ. Και μάντεψε: είναι πανεύκολο.