ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ


Κολοκύθα.

Τα μάτια σου μόλις που τελείωσαν να διαβάζουν αυτή την περίεργη λέξη και στο μυαλό σου κάνουν ήδη παρέλαση η άμαξα τις Σταχτοπούτας μετά τα μεσάνυχτα, οι μοχθηρές πορτοκαλί κολοκύθες-φωτιστικά που ξεμυτίζουν κατά το Halloween και, στο βάθος, εκείνη η κολοκυθιά που δεν ήθελες να παίζεις ποτέ γιατί ήσουν πάντα αυθόρμητος και ειλικρινής. Ίσως πάλι στο κεφάλι σου να κάνουν συναυλία οι Smashing Pumpkins ή να μιλάς με τη γιαγιά σου που δεν έλεγε ποτέ ότι κάποιος λέει αηδίες ή βλακείες αλλά μόνο αθώα ¨κολοκύθια¨

image


Δεν ξέρουμε αλήθεια τι συμβαίνει μέσα σου αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που η κολοκύθα σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς. Δεν θα προλάβουμε να τον ανακαλύψουμε σήμερα. Μπορούμε όμως να δώσουμε στην ανθρωπότητα έναν ακόμα λόγο για να σκέφτεται την κολοκύθα. Έναν ελαφρύ, θρεπτικό και τόσο γευστικό λόγο, κρυμμένο στο πιο τραγανό περιτύλιγμα. Μπορούμε να μιλήσουμε για την κολοκυθόπιτα φτιαγμένη με Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης που άνοιξε με τα χεράκια της πριν από σένα για σένα η Χρυσή Ζύμη. Μια πανεύκολη πίτα που περνάς για veggie αποκλειστικότητα μέχρι να τη δαγκώσεις και να καταλάβεις ότι είναι έρωτας που πρέπει να ζήσουν όλοι. Μέχρι το τελευταίο κομμάτι.

image

image


image


image

image
image

image

image

Ανοίξαμε Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη. Φτιάξαμε πίτα. Ψήσαμε. Και γίναμε πίτα.
Αλήθεια. Όχι κολοκύθια.
Takes , serves 8 people.

ΥΛΙΚΑ

● 1 κιλό κολοκύθας, κομμένη σε κυβους
● 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
● 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
● 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, και ενα φλυτζάνι για το βούρτσισμα
● 4 κουταλιές σούπας γάλα πλήρες
● 1 αυγό
● 400 γρ φέτα
● 1 πράσινη πιπεριά κέρατο καυτερή 
● Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
● 35 γρ κουκουνάρι ψημένο
● 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
● 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τους κύβους της κολοκύθας, τις σκελίδες σκορδου σε ένα ταψί, τα καρυκεύουμε καλά, ρίχνουμε το δενδρολίβανο και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε αυτά τα υπέροχα υλικά μας για 25 λεπτά ή όσο χρειάζεται μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Βγάζουμε την κοκολύθα και τους φίλους της από τη ζέστη και μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και τους πολτοποιούμε σε ένα μίξερ μαζί με την κολοκύθα.

Αφήνουμε το μαγικό mix μας να κρυώσει για λίγο και μετά προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά,
χτυπώντας και πάλι όλα τα υλικά μαζί.

Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μίγμα της κολοκύθας, θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε τις πιπεριές, το ξύσμα λεμονιού και το κουκουνάρι.  

Εντάξει. Είσαι πια έτοιμος να χορέψεις την πίτα σου στο ταψί.


Αρχικά βουρτσίζουμε καλά τη βάση και τα πλάγια του του ταψιού μας με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το σύμπαν. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το γυρνάτε να κολλήσει στα πλάγια. Βουρτσίζουμε λάδι πάνω του, το απλώνουμε και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και για το τρίτο φύλλο.

Σε αυτό το σημείο βάζουμε τη γέμιση μας με τη κολοκύθα και τη φέτα και την απλώνουμε πάνω στα φύλλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τέταρτο φύλλο και το λαδώνουμε. Ενώνουμε στις άκρες του ταψιού το πάνω φύλλο με τα κάτω. Σαν να είναι όλη η πίτα σαν ένα μαξιλάρι. 

Και τώρα επειδή θα δώσεις ρέστα στην εμφάνιση παίρνουμε τα τελευταία δύο φύλλα, τα  βάζουμε το καθένα μέχρι την μέση του ταψιού και θα τα πατσαβουριάσουμε λίγο. Κούκλα λέμε. Και bonus σούπερ τραγανή. Λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.  Xαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι.


Αυτό ήταν. Ψήσε για 45- 50 λεπτά, καμαρώνοντας την πίτα σου να γίνεται χρυσή και τραγανή.

Απόλαυσε υπεύθυνα.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σου έχουμε εδώ ρυζόγαλο εξαιρετικό, φινετσάτο, αρωματικό. Μπορεί να μην φτάσει και μέχρι το ψυγείο.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ

Στοίχημα ό 'τι δεν περιμένεις να παγώσει για να το φας αυτό το banoffee.
KEΦΤΕΔΑΚΙΑ

KEΦΤΕΔΑΚΙΑ

 Εαν ψάχνεις fail safe συνταγή για το σωστό το κεφτεδάκι, είμαστε εδώ για σένα.
LATE NIGHT MUNCHIES:  THE 5 MINUTE PIZZA

LATE NIGHT MUNCHIES: THE 5 MINUTE PIZZA

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies powered by OK anytime markets.
LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies powered by OK anytime markets.
ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

Ε ΝΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

Παλιό Φάληρο. Ήρθαμε αποφασισμένοι για όλα.
ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη ιδέα. Και όπως όλες οι μεγάλες ιδέες μπορείς να την βρεις και να την ζήσεις παντού. Ακόμα και πάνω στην Πειραιώς.
 A TASTE OF THINGS TO COME

A TASTE OF THINGS TO COME

Πήραμε μια γουλιά από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στο Fine Drinking
ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

Επική Τούρτα με παντεσπάνι που έφτιαξες εσυ με τα χεράκια σου παρακαλώ. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι.