ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ


Κολοκύθα.

Τα μάτια σου μόλις που τελείωσαν να διαβάζουν αυτή την περίεργη λέξη και στο μυαλό σου κάνουν ήδη παρέλαση η άμαξα τις Σταχτοπούτας μετά τα μεσάνυχτα, οι μοχθηρές πορτοκαλί κολοκύθες-φωτιστικά που ξεμυτίζουν κατά το Halloween και, στο βάθος, εκείνη η κολοκυθιά που δεν ήθελες να παίζεις ποτέ γιατί ήσουν πάντα αυθόρμητος και ειλικρινής. Ίσως πάλι στο κεφάλι σου να κάνουν συναυλία οι Smashing Pumpkins ή να μιλάς με τη γιαγιά σου που δεν έλεγε ποτέ ότι κάποιος λέει αηδίες ή βλακείες αλλά μόνο αθώα ¨κολοκύθια¨

image


Δεν ξέρουμε αλήθεια τι συμβαίνει μέσα σου αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που η κολοκύθα σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς. Δεν θα προλάβουμε να τον ανακαλύψουμε σήμερα. Μπορούμε όμως να δώσουμε στην ανθρωπότητα έναν ακόμα λόγο για να σκέφτεται την κολοκύθα. Έναν ελαφρύ, θρεπτικό και τόσο γευστικό λόγο, κρυμμένο στο πιο τραγανό περιτύλιγμα. Μπορούμε να μιλήσουμε για την κολοκυθόπιτα φτιαγμένη με Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης που άνοιξε με τα χεράκια της πριν από σένα για σένα η Χρυσή Ζύμη. Μια πανεύκολη πίτα που περνάς για veggie αποκλειστικότητα μέχρι να τη δαγκώσεις και να καταλάβεις ότι είναι έρωτας που πρέπει να ζήσουν όλοι. Μέχρι το τελευταίο κομμάτι.

image

image


image


image

image
image

image

image

Ανοίξαμε Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη. Φτιάξαμε πίτα. Ψήσαμε. Και γίναμε πίτα.
Αλήθεια. Όχι κολοκύθια.
Takes , serves 8 people.

ΥΛΙΚΑ

● 1 κιλό κολοκύθας, κομμένη σε κυβους
● 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
● 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
● 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, και ενα φλυτζάνι για το βούρτσισμα
● 4 κουταλιές σούπας γάλα πλήρες
● 1 αυγό
● 400 γρ φέτα
● 1 πράσινη πιπεριά κέρατο καυτερή 
● Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
● 35 γρ κουκουνάρι ψημένο
● 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
● 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τους κύβους της κολοκύθας, τις σκελίδες σκορδου σε ένα ταψί, τα καρυκεύουμε καλά, ρίχνουμε το δενδρολίβανο και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε αυτά τα υπέροχα υλικά μας για 25 λεπτά ή όσο χρειάζεται μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Βγάζουμε την κοκολύθα και τους φίλους της από τη ζέστη και μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και τους πολτοποιούμε σε ένα μίξερ μαζί με την κολοκύθα.

Αφήνουμε το μαγικό mix μας να κρυώσει για λίγο και μετά προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά,
χτυπώντας και πάλι όλα τα υλικά μαζί.

Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μίγμα της κολοκύθας, θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε τις πιπεριές, το ξύσμα λεμονιού και το κουκουνάρι.  

Εντάξει. Είσαι πια έτοιμος να χορέψεις την πίτα σου στο ταψί.


Αρχικά βουρτσίζουμε καλά τη βάση και τα πλάγια του του ταψιού μας με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το σύμπαν. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το γυρνάτε να κολλήσει στα πλάγια. Βουρτσίζουμε λάδι πάνω του, το απλώνουμε και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και για το τρίτο φύλλο.

Σε αυτό το σημείο βάζουμε τη γέμιση μας με τη κολοκύθα και τη φέτα και την απλώνουμε πάνω στα φύλλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τέταρτο φύλλο και το λαδώνουμε. Ενώνουμε στις άκρες του ταψιού το πάνω φύλλο με τα κάτω. Σαν να είναι όλη η πίτα σαν ένα μαξιλάρι. 

Και τώρα επειδή θα δώσεις ρέστα στην εμφάνιση παίρνουμε τα τελευταία δύο φύλλα, τα  βάζουμε το καθένα μέχρι την μέση του ταψιού και θα τα πατσαβουριάσουμε λίγο. Κούκλα λέμε. Και bonus σούπερ τραγανή. Λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.  Xαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια με μαχαίρι.


Αυτό ήταν. Ψήσε για 45- 50 λεπτά, καμαρώνοντας την πίτα σου να γίνεται χρυσή και τραγανή.

Απόλαυσε υπεύθυνα.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

Επική pizza με ζυμάρι που έφτιαξες εσύ; Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι. Στο έχουμε και σε video.
PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

Τι μπορείς να κάνεις με το φυσικό πουρέ πατάτας του Μπάρμπα Στάθη εκτός από να έχεις ενα τέλειο πουρέ πατάτας; Nα φτιάξεις αυτά τα αλμυρά pancakes με cheddar και τηγανητό αβγό! Πίστεψε μας θα θέλεις να έρθει πιο γρήγορα το Σαββατοκύριακο.
LATE NIGHT MUNCHIES | ΤΗΕ ΗΟΤ DOG

LATE NIGHT MUNCHIES | ΤΗΕ ΗΟΤ DOG

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ θα σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies. Εnter the hot dog.
PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Tι καλύτερο από pancakes; Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού φίλε!
THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. H Ναταλί Σαϊτάκη τρώει τάρτα λεμονι με κρέμα πατισερι και μαρμελάδα μπλακμπερι, στο Cap Cap στο Ελληνικό.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Δυο υλικά. Καμιά παγωτομηχανή. Επικό αποτέλεσμα.
PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Pesto: Minumum προσπάθεια. Maximum απόλαυση. Και εδώ σε video με ενα μαγευτικό twist.
ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

Βγάλε τα τυριά να γίνει ο χαμός. Μπορεί να χρειαστείς και κανα κρασί. Λέμε τώρα.
TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Δεν θα μαγειρέψεις σήμερα αλλά θα έχεις ταπεράκι αύριο στη δουλειά. Τόσο cool είσαι.
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Fingerfood που φωνάζει Viva Mexico!