LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ


Αυτός κόσμος είναι γεμάτος ρολόγια, προθεσμίες και προγράμματα. Ξεκινάς με ένα επίμονο ξυπνητήρι για να πας στη δουλειά. Άκαρδες υπενθυμίσεις στο κινητό σου ουρλιάζουν για εκείνο το μίτινγκ που βαριέσαι αφόρητα. Ανελέητες προθεσμίες για επαγγελματικά και οικογενειακά πρότζεκτ μπαίνουν ξανά και ξανά, περιμένοντας από εσένα να τηρηθούν. Τα καταφέρνεις όλα, καιρό τώρα, γιατί έχεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Όμως θα υπάρξουν και στιγμές αδυναμίας. Θα σε συναντήσουν κάποτε εκείνα τα απρόβλεπτα δευτερόλεπτα που θες να φας εκτάκτως κάτι που θα σε γλυκάνει και θα σε απογειώσει. Μία έκτακτη ανάγκη που δεν μπορεί να καλυφθεί απλά με μια σοκολάτα.



Χαλάρωσε. Στον δικό μας κόσμο ο χρόνος είναι κάτι σχετικό. Στον δικό μας χωροχρόνο τα
πάντα μπορούν να γίνουν μαγικά ακόμη και όταν μοιάζουν χαμένα. Στην κουζίνα μας νικάμε το ρολόϊ και βάζουμε χωρίς πρόγραμμα Σφολιάτα Χρύση Ζύμη σε cups για να την γεμίσουμε παρορμητικά με γκανάς σοκολάτας και φρούτα του δάσους.





Βγάζουμε από το φούρνο μικρά θαύματα και σου δείχνουμε ένα last minute dessert που μπορείς να φτιάξεις και να απολαύσεις κάθε στιγμή. Χωρίς σχέδιο.





Γιατί τα καλύτερα γλυκά στη ζωή έρχονται όταν δεν τα περιμένεις.
Takes , serves 12 people.

ΥΛΙΚΑ

Για 12 cups σφολιάτας

  • 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
  • 400 gr κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος (όσο περισσότερα τα λιπαρά τόσο το καλύτερο)
  • 250 gr φρούτα του δάσους ή φράουλες

Θα χρειαστείς ενα αντικολλητικό ταψί για 12 cupcakes  + κεραμικές μπίλιες για ψήσιμο τάρτας. (Μάντεψε: αν δεν εχεις μπίλιες, μια χαρά δουλεύουν και τα ρεβίθια ή και τα στραγάλια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 αέρα.

Ανοίγουμε τη συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Μέσα θα βρούμε 2 φύλλα. Απλώνουμε απαλά και κοβουμε σε 6 τετράγωνα το κάθε φύλλο. Παίρνουμε το κάθε τετράγωνο και το τοποθετούμε σε καθε θέση του cupcake ταψιού μας δημιουργώντας cups σφολιάτας. Βἀζουμε κεραμικές μπίλιες σε κάθε cup και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλο μας.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη ganache. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ενα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να λιώσει εντελως η κουβερτούρα και να έχουμε ενα απαλό μίγμα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βγάζουμε τα cups από το ταψί μας απαλά και βγάζουμε τις κεραμικές μπίλιες. Περιχύνουμε μἐσα τη ganache και τοποθετούμε απο πάνω τα φρούτα του δάσους. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζἀχαρη και...ίσως τρίβοντας λίγο σοκολάτα ακόμα;

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

Η παράσταση ξεκίνησε. Το πιο ζεστό σας χειροκρότημα για αυτή την ταλαντούχα τάρτα και διάολε τόσο εύκολη, με σοκολάτα και κάρδαμο.
DUTCH BABY

DUTCH BABY

Το έχεις δει στα social, το έχεις θαυμάσει, μπορεί και να το έχεις φάει. Θα μπορούσε να είναι ο καρπός του έρωτα ενός pancake και μιας κρέπας. Σου δείχνουμε πώς να το φτιάξεις σε video.
XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Κόβουμε κορδέλα Σαρακοστής και σου δείχνουμε πως να φέρεις σε πέρας την Επιχείρηση Οκτάπουσι σε Κόλλα. Πιο κουλ κι από τα Κούλουμα.
PASTA PIE

PASTA PIE

Τα μακαρόνια είναι εδώ όλη σου τη ζωή. Και πάνω που στοιχημάτιζες ότι και αυτός ο έρωτας θα περάσει έρχεται η pasta pie μας για να σε διαψεύσει πανηγυρικά
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Kάνε χαμό. Φτιάξε μια πανεύκολη τάρτα φουλ στη σοκολάτα με βάση από Oreo μπισκότα. Θα μας ευχαριστείς μετά.
CHIPS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

CHIPS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Με λίγες γλυκοπατάτες και αυτά που προσπερνάς πάντα μέσα στο σκοτάδι της ντουλάπας σου θα φτιάξεις τα δικά σου κριτσανιστά και εθιστικά τσιπς.
ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

Ανοίξαμε Χωριάτικα φύλλα Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη. Φτιάξαμε πίτα. Ψήσαμε. Και γίναμε πίτα. Αλήθεια. Όχι κολοκύθια.
BOLOGNESE ΑΠΛΑ

BOLOGNESE ΑΠΛΑ

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι ενα πιάτο που όλους μας ενώνει είναι τα μακαρόνια με κιμά. Το λένε και Βolognese. Σου δείχνουμε πώς να τη φτιάξεις απλά μαζί με το OliveMagazine.gr
AMATRICIANA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

AMATRICIANA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πανσέτα, τομάτες, καυτερές πιπεριές. Πάθος στο μακαρόνι σου.
XL COOKIES

XL COOKIES

Βούτυρο, καστανή ζάχαρη, μεγάλα κομμάτια σοκολάτας και βρώμη. Αλλιώς Η ΜΠΙΣΚΟΤΑΡΑ! Μαζί με το OliveMagazine.gr σου δείχνουμε σε νέο video πως να τη φτιάξεις και εσυ ΤΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑΡΑ. Και μάντεψε: είναι πανεύκολο.