LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ


Αυτός κόσμος είναι γεμάτος ρολόγια, προθεσμίες και προγράμματα. Ξεκινάς με ένα επίμονο ξυπνητήρι για να πας στη δουλειά. Άκαρδες υπενθυμίσεις στο κινητό σου ουρλιάζουν για εκείνο το μίτινγκ που βαριέσαι αφόρητα. Ανελέητες προθεσμίες για επαγγελματικά και οικογενειακά πρότζεκτ μπαίνουν ξανά και ξανά, περιμένοντας από εσένα να τηρηθούν. Τα καταφέρνεις όλα, καιρό τώρα, γιατί έχεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Όμως θα υπάρξουν και στιγμές αδυναμίας. Θα σε συναντήσουν κάποτε εκείνα τα απρόβλεπτα δευτερόλεπτα που θες να φας εκτάκτως κάτι που θα σε γλυκάνει και θα σε απογειώσει. Μία έκτακτη ανάγκη που δεν μπορεί να καλυφθεί απλά με μια σοκολάτα.



Χαλάρωσε. Στον δικό μας κόσμο ο χρόνος είναι κάτι σχετικό. Στον δικό μας χωροχρόνο τα
πάντα μπορούν να γίνουν μαγικά ακόμη και όταν μοιάζουν χαμένα. Στην κουζίνα μας νικάμε το ρολόϊ και βάζουμε χωρίς πρόγραμμα Σφολιάτα Χρύση Ζύμη σε cups για να την γεμίσουμε παρορμητικά με γκανάς σοκολάτας και φρούτα του δάσους.





Βγάζουμε από το φούρνο μικρά θαύματα και σου δείχνουμε ένα last minute dessert που μπορείς να φτιάξεις και να απολαύσεις κάθε στιγμή. Χωρίς σχέδιο.





Γιατί τα καλύτερα γλυκά στη ζωή έρχονται όταν δεν τα περιμένεις.
Takes , serves 12 people.

ΥΛΙΚΑ

Για 12 cups σφολιάτας

  • 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
  • 400 gr κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος (όσο περισσότερα τα λιπαρά τόσο το καλύτερο)
  • 250 gr φρούτα του δάσους ή φράουλες

Θα χρειαστείς ενα αντικολλητικό ταψί για 12 cupcakes  + κεραμικές μπίλιες για ψήσιμο τάρτας. (Μάντεψε: αν δεν εχεις μπίλιες, μια χαρά δουλεύουν και τα ρεβίθια ή και τα στραγάλια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 αέρα.

Ανοίγουμε τη συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Μέσα θα βρούμε 2 φύλλα. Απλώνουμε απαλά και κοβουμε σε 6 τετράγωνα το κάθε φύλλο. Παίρνουμε το κάθε τετράγωνο και το τοποθετούμε σε καθε θέση του cupcake ταψιού μας δημιουργώντας cups σφολιάτας. Βἀζουμε κεραμικές μπίλιες σε κάθε cup και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλο μας.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη ganache. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ενα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να λιώσει εντελως η κουβερτούρα και να έχουμε ενα απαλό μίγμα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βγάζουμε τα cups από το ταψί μας απαλά και βγάζουμε τις κεραμικές μπίλιες. Περιχύνουμε μἐσα τη ganache και τοποθετούμε απο πάνω τα φρούτα του δάσους. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζἀχαρη και...ίσως τρίβοντας λίγο σοκολάτα ακόμα;

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Δεν θα μαγειρέψεις σήμερα αλλά θα έχεις ταπεράκι αύριο στη δουλειά. Τόσο cool είσαι.
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Fingerfood που φωνάζει Viva Mexico!
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

Κάποτε για εμάς τα «πράσινα» ήταν οι κακοί και το ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ήταν ο τελικός εχθρός. Ωρα να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις.
BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Ποιὀς μαγειρεύει καλοκαίρι; Όχι εσύ πάντως. Μόνο λίγο bacon θα ψήσεις. Υπόσχεση.
ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πήραμε Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, μελιτζάνες, τομάτες, φέτα και προσπαθήσαμε να κλείσουμε ενα καλοκαίρι σε μια πίτα.
SPREAD IT OUT

SPREAD IT OUT

Κάπου μεταξύ φυστικοβούτυρου και νουτέλα, κρύβεται η αλήθεια.
THE PALMIERS

THE PALMIERS

Παίρνεις σφολιάτα και κάνεις πανεύκολα retro μπισκότα
AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

Σάλτσα γεμάτη πάθος για να αγκαλιάσει τα μακαρόνια σου. Κάτι σαν αματριτσιάνα, που θα γίνει όμως στο μπαμ.
SCRAMBLED EGGS

SCRAMBLED EGGS

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα αβγά έχουν φτιαχτεί για να γίνονται scrambled.
ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

Με την έμπνευση της Χρυσής Ζύμης ξεφεύγουμε από τα αναμενόμενα και γινόμαστε πίτα πάλι.