MΟΥΣΑΚΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΜ!


Πήραμε την πρόκληση της Maggi να διαλέξουμε το αγαπημένο μου φαγητό της παιδικής μας ηλικίας και να το κάνουμε αλλιώς. Το αγαπημένο μας φαγητό τότε ήταν ο μουσακάς. Και επειδή είχε και μια σχετική μανούρα ρε παιδί μου , η μάνα μας δεν το φτιαχνε όσο συχνά θέλαμε και πολύ μας εκνεύριζε αυτό.  Μετά μεγαλώσαμε και το σκεφτήκαμε καλύτερα. Γιατί να περιμένουμε από τη μάνα μας το μουσακά; Θα κάνουμε το δικό μας μουσακά και θα γράψουμε ιστορία. Θα κάνουμε το μουσακά με το δικό μας τρόπο αλλιώς. Γιατί θα κάνουμε Μουσακά στο ΜΠΑΜ! 

ΥΛΙΚΑ

• 2 μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες 1,5 - 2 εκατοστών. 
• 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κ.σ. κέτσαπ
• 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
• 250 ml σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
• 1 κ.γ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
• 1 κύβο λαχανικών Maggi
• 1 συσκευασία πουρέ πατάτας Maggi
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 100 γρ. παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Σε ένα ταψί 25 x 30 εκ. ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις μισές μελιτζάνες και ανακατεύουμε. Κάνουμε μία στρώση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάνοντας και τη δεύτερη στρώση. 

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και βγάζουμε το ταψί.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τον κιμά. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή ένταση, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5 λεπτά και ρίχνουμε την πιπεριά.


Ρίχνουμε τον κύβο Maggi και τον μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ώστε να βγάλει όλα του τα αρώματα.


Τέλος προσθέτουμε την κέτσαπ, τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 3 ακόμα λεπτά. Τοποθετούμε τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά  Εν συνεχεία αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.


Για τον πουρέ Maggi ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και στη συνέχεια τον απλώνουμε πάνω από τον κιμά ώστε να κάνουμε την τελική στρώση μας. Τρίβουμε την παρμεζάνα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
 

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

KEΦΤΕΔΑΚΙΑ

KEΦΤΕΔΑΚΙΑ

 Εαν ψάχνεις fail safe συνταγή για το σωστό το κεφτεδάκι, είμαστε εδώ για σένα.
LATE NIGHT MUNCHIES:  THE 5 MINUTE PIZZA

LATE NIGHT MUNCHIES: THE 5 MINUTE PIZZA

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies powered by OK anytime markets.
LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies powered by OK anytime markets.
ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

Ε ΝΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

Παλιό Φάληρο. Ήρθαμε αποφασισμένοι για όλα.
ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη ιδέα. Και όπως όλες οι μεγάλες ιδέες μπορείς να την βρεις και να την ζήσεις παντού. Ακόμα και πάνω στην Πειραιώς.
 A TASTE OF THINGS TO COME

A TASTE OF THINGS TO COME

Πήραμε μια γουλιά από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στο Fine Drinking
ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

Επική Τούρτα με παντεσπάνι που έφτιαξες εσυ με τα χεράκια σου παρακαλώ. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι.
ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

Επική pizza με ζυμάρι που έφτιαξες εσύ; Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι. Στο έχουμε και σε video.
PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

Τι μπορείς να κάνεις με το φυσικό πουρέ πατάτας του Μπάρμπα Στάθη εκτός από να έχεις ενα τέλειο πουρέ πατάτας; Nα φτιάξεις αυτά τα αλμυρά pancakes με cheddar και τηγανητό αβγό! Πίστεψε μας θα θέλεις να έρθει πιο γρήγορα το Σαββατοκύριακο.