THE PERFECT STEAK

THE PERFECT STEAK


Παίρνουμε σπαλόμπριζόλα και προσφέρουμε θέαμα.
Takes , serves 2 people.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 σπαλομπριζόλες χωρίς κόκκαλο
  • 2 κ/γ βούτυρο
  • 2 κ /γ Μaggi Nοστιμιά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μύλος) 
  • Φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φέρνουμε τις μπριζόλες μας σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ενα ποτηρακι ριχνουμε 3 κ/σ ελαιολαδο κ 2 κ/γ Maggi Νοστιμιά. Ανακατευούμε. Ζεσταίνουμε το μεγάλο τηγάνι μας σε πολυ δυνατή φωτιά και αλείφουμε τις μπριζόλες μας το μίγμα με το ελαιόλαδο και τη Νοστιμιά. Αμέσως πριν αρχίσουμε το ψήσιμο πετάμε στο τηγάνι μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και τη Maggi Nοστιμιά και πριν αυτό προλάβει να λιώσει το βουτυρο καλύπτουμε με την μπριζόλα μας.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για κάθε μπριζόλα που ψήνουμε. Θωρακίζουμε το κρέας μας για 3 λεπτά χωρίς να το κουνάμε από τη θέση του, μέχρι να σχηματιστεί η σκούρα κρούστα. Ύστερα γυρνάμε και ψήνουμε κατά προτίμηση. Δύο λεπτά για 
rare και 3-4 λεπτά για medium rare.
Αφήνουμε τις μπριζόλες μας σε ένα δίσκο ή ένα πιάτο τριβουμε πιπέρι και σερβίρουμε κόβοντας σε λεπτές φέτες με φρέσκο θυμάρι η ρίγανη. 

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Δεν θα μαγειρέψεις σήμερα αλλά θα έχεις ταπεράκι αύριο στη δουλειά. Τόσο cool είσαι.
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Fingerfood που φωνάζει Viva Mexico!
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

Κάποτε για εμάς τα «πράσινα» ήταν οι κακοί και το ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ήταν ο τελικός εχθρός. Ωρα να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις.
BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Ποιὀς μαγειρεύει καλοκαίρι; Όχι εσύ πάντως. Μόνο λίγο bacon θα ψήσεις. Υπόσχεση.
ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πήραμε Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, μελιτζάνες, τομάτες, φέτα και προσπαθήσαμε να κλείσουμε ενα καλοκαίρι σε μια πίτα.
SPREAD IT OUT

SPREAD IT OUT

Κάπου μεταξύ φυστικοβούτυρου και νουτέλα, κρύβεται η αλήθεια.
THE PALMIERS

THE PALMIERS

Παίρνεις σφολιάτα και κάνεις πανεύκολα retro μπισκότα
AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

Σάλτσα γεμάτη πάθος για να αγκαλιάσει τα μακαρόνια σου. Κάτι σαν αματριτσιάνα, που θα γίνει όμως στο μπαμ.
SCRAMBLED EGGS

SCRAMBLED EGGS

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα αβγά έχουν φτιαχτεί για να γίνονται scrambled.
ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

Με την έμπνευση της Χρυσής Ζύμης ξεφεύγουμε από τα αναμενόμενα και γινόμαστε πίτα πάλι.