ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ


Νόμιζες ότι είχες ζήσει τον μεγαλύτερο έρωτα αλλά μετά ήρθε εκείνο το καλοκαίρι και κατάλαβες ότι δεν πρέπει ποτέ να είσαι σίγουρος. Πίστευες ότι είχες δει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα αλλά έφτασε η στιγμή που είδες τον ήλιο ακόμα πιο κόκκινο. Θεωρούσες ότι όλες οι μέρες είναι οι ίδιες αλλά κάθε μέρα είναι η ευκαρία σου να κάνεις τα πράγματα αλλιώς. Να ψάξεις, να δοκιμάσεις και να αλλάξεις. Να ξεφύγεις από το καθιερωμένο και να ξεχωρίσεις. 

Αν αυτό ισχύει για την ζωή σίγουρα ισχύει και για μια πίτα. Με την έμπνευση της Χρυσή Ζύμης ξεφεύγουμε από τα αναμενόμενα και γινόμαστε πίτα πάλι. Πριν σου δείξουμε θα σου πούμε μόνο μερικές λέξεις. Βουτυράτη, αφράτη σφολιάτα από τη Χρυσή Ζύμη, καραμελωμένο πράσο, κρεμμύδι και καμαμπέρ. Κι αν σκέφτεσαι ακόμα πόσο διαφορετική μπορεί να είναι μια πρασόπιτα σου απαντάμε: ΠΟΛΥ! 

image

image


image


image

image


image

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 
  • 25 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτάλια σούπας λάδι 
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτάλι σούπας λευκό ξύδι 
  • 5-6 φύλα θυμαριού
  • 200 γρ. τυρί καμαμπέρ σε φέτες
  • 25 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • μισή κούπα γάλα για τα φυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε την Σφολιἀτα Χρυσή Ζύμη  από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180. Λιώνουμε το βούτυρό μας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμύδια, ξύδι και τα φύλα θυμαριού. Καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοψηθούν για 20 με 25 λεπτά μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν. Μετά βγάζουμε το καπάκι καρυκεύουμε καλά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι το πράσο μας να καραμελώσει. Μόλις αυτό γίνει βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. 

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη γέμιση μας με το πράσο ρίχνουμε το τυρι μας και το κουκουνάρι. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα διαγώνια και αλείφουμε με ενα πινέλο με το γάλα.

Ψήνουμε για περιπου 20-30 λεπτά η μέχρι να εχουμε ενα  όμορφο χρυσαφί χρωμα στην πίτα μας. Έτοιμη!

image

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

Ε ΝΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

Παλιό Φάληρο. Ήρθαμε αποφασισμένοι για όλα.
ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη ιδέα. Και όπως όλες οι μεγάλες ιδέες μπορείς να την βρεις και να την ζήσεις παντού. Ακόμα και πάνω στην Πειραιώς.
 A TASTE OF THINGS TO COME

A TASTE OF THINGS TO COME

Πήραμε μια γουλιά από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στο Fine Drinking
ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

Επική Τούρτα με παντεσπάνι που έφτιαξες εσυ με τα χεράκια σου παρακαλώ. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι.
ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

Επική pizza με ζυμάρι που έφτιαξες εσύ; Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι. Στο έχουμε και σε video.
PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

Τι μπορείς να κάνεις με το φυσικό πουρέ πατάτας του Μπάρμπα Στάθη εκτός από να έχεις ενα τέλειο πουρέ πατάτας; Nα φτιάξεις αυτά τα αλμυρά pancakes με cheddar και τηγανητό αβγό! Πίστεψε μας θα θέλεις να έρθει πιο γρήγορα το Σαββατοκύριακο.
PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Tι καλύτερο από pancakes; Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού φίλε!
THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. H Ναταλί Σαϊτάκη τρώει τάρτα λεμονι με κρέμα πατισερι και μαρμελάδα μπλακμπερι, στο Cap Cap στο Ελληνικό.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Δυο υλικά. Καμιά παγωτομηχανή. Επικό αποτέλεσμα.