ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ


Σαν εκείνη τη αισθησιακή βελούδινη κουρτίνα του κουκλοθέατρου που έβλεπες μικρός ,η μαύρη σοκολάτα είναι το ιδανικότερο φόντο για την εντυπωσιακή παράσταση που ετοιμάζει το κάρδαμο. Ο καμβάς πάνω στον οποίο αναδεικνύονται όλα του τα χρώματα και οι μυρωδιές.
Αινιγματικές και κρυμμένες γέυσεις λεμονιού, ευκάλυπτου και λουλουδιών. Μόνο μία μικρή δόση κάρδαμου είναι ικανή να μετατρέψει οποιαδήποτε κοινή-θνητή μάυρη σοκολάτα σε μια ακριβοθώρητη απόλαυση. Ένα μπαχαρικό που δίνει την ευκαιρία στην συνηθισμένη κουβερτούρα σου να γίνει αυτό που ονειρεύονται όλες οι σοκολάτες του κόσμου. Μαύρος χρυσός.

Αρκετά όμως με τις περιγραφές. Η κουρτίνα σηκώνεται και ο πρωταγωνιστής βγαίνει με αυτοπεποίθηση στη σκηνή μας. Η παράσταση ξεκίνησε. Το πιο ζεστό σας χειροκρότημα για αυτή την ταλαντούχα τάρτα, με σοκολάτα και κάρδαμο.
Takes , serves 10Μ people.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φυλλο ετοιμης ζύμης Κουρού
  • 10 καρποί κάρδαμου
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ κουβερτουρα
  • 25 γρ βούτυρο

Θα χρειαστείς μια φορμα για ταρτα 23 εκ  και κεραμικές μπίλιες ψησίματος τάρτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα πιο μαγικά πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι συνήθως και τα πιο απλά. Και αυτή η τάρτα δεν θα γίνει η εξαίρεση αυτού του αιώνιου κανόνα. Εκτός από δύο με τρεις ώρες που θέλει για να κρυώσει, η προετοιμασία της θα απαιτήσει λίγο παραπάνω από μισή ώρα της ζωής σου.

Άπλωσε το φύλο της έτοιμης ζύμης στη ταρτιέρα. Ρίξε τις κεραμικές μπίλιες ψησίματος και ψήσε τη ζύμη για 15 περιπου λεπτά στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά άνοιξε τους 10 λοβούς κάρδαμου χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, βγάλε από μέσα τους πολύτιμους σπόρους και ζεμάτισε τους μαζί με 300 ml. κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. 

Βγάλε από τη φωτιά τον κάρδαμο και την κρέμα και πρόσθεσε 200 γρ. μαύρη σοκολάτα και σε
κομμάτια και 25 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι. Ανακάτεψε καλά το μείγμα με τους νέους καλεσμένους μέχρι αυτοί να λιώσουν και να γίνουν ένα. Χωρίς να τα αφήσεις να στεγνώσουν και να πήξουν και χύσε αισθησιακά το μείγμα πάνω στη ζύμη που περιμένει υπομονετικά στη βάση της.

Μέχρι να πεις “κάρδαμο” η τάρτα σου είναι έτοιμη και το μόνο που μένει πια είναι 2 με 3 ώρες κουλαρίσματος στο ψυγείο. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με σκόνη κακάο.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Fingerfood που φωνάζει Viva Mexico!
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

Κάποτε για εμάς τα «πράσινα» ήταν οι κακοί και το ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ήταν ο τελικός εχθρός. Ωρα να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις.
BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Ποιὀς μαγειρεύει καλοκαίρι; Όχι εσύ πάντως. Μόνο λίγο bacon θα ψήσεις. Υπόσχεση.
ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πήραμε Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, μελιτζάνες, τομάτες, φέτα και προσπαθήσαμε να κλείσουμε ενα καλοκαίρι σε μια πίτα.
SPREAD IT OUT

SPREAD IT OUT

Κάπου μεταξύ φυστικοβούτυρου και νουτέλα, κρύβεται η αλήθεια.
THE PALMIERS

THE PALMIERS

Παίρνεις σφολιάτα και κάνεις πανεύκολα retro μπισκότα
AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

Σάλτσα γεμάτη πάθος για να αγκαλιάσει τα μακαρόνια σου. Κάτι σαν αματριτσιάνα, που θα γίνει όμως στο μπαμ.
SCRAMBLED EGGS

SCRAMBLED EGGS

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα αβγά έχουν φτιαχτεί για να γίνονται scrambled.
ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

Με την έμπνευση της Χρυσής Ζύμης ξεφεύγουμε από τα αναμενόμενα και γινόμαστε πίτα πάλι.
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO

Eίναι ωραία η pasta μας παιδιά. Με τα μανιτάρια της, με το βουτυράκι της, με το βασιλικό της, με τα όλα της.