ΜΑΝΤΕΨΕ: ΠΑΛΙ ΠΙΤΑ ΓΙΝΑΜΕ

ΜΑΝΤΕΨΕ: ΠΑΛΙ ΠΙΤΑ ΓΙΝΑΜΕ


Την έχεις στο μυαλό σου σαν μια ντελικάτη και φινετσάτη γαλλιδούλα που συχνάζει σε καλά μαγαζιά και καμαρώνει πρώτη μούρη σε βιτρίνες. Την σκέφτεσαι παραδοσιακή με αυγά, κρέμα γάλακτος και λίγο μπεϊκον όπως φτιάχνεται ακόμη στη βόρεια Γαλλία. Από τις πρώτες λέξεις μάλλον νομίζεις ότι θα φτιάξεις μαζί μας μια τάρτα αλλά εμείς σε προσκαλούμε για να γίνουμε πίτα άλλη μια φορά.

image

Με τη Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη ψήνουμε περήφανα ανοιχτή πίτα με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κατίκι, κάνοντας τη Λωρραίνη να το ξανασκεφτεί.



image

image

image

image

image

image
Takes , serves 6 people.

ΥΛΙΚΑ

  1. 1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
  2. ½ κουταλάκι ελαιόλαδο
  3. 3 κούπες φρέσκο σπανάκι
  4. 3 μεγάλα αυγά
  5. 1 κούπα γάλα πλήρες
  6. ½ κούπα λιαστή ντομάτα, στεγνή και κομμένη
  7. 50 γρ. κατίκι
  8. Αλάτι
  9. Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε την Ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε στο τηγάνι μέχρι αυτό να μαλακώσει. Το βάζουμε στην άκρη. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το γάλα μέχρι να μην μπορούν να ζήσουν το ένα χωρίς το άλλο. Ύστερα προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τη λιαστή ντομάτα, το κατίκι και το σπανάκι μας και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία φόρμα για τάρτα, εφαρμόζουμε το ένα φύλλο της Ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη, κόβουμε τα σημεία που περισσεύουν και με τα δάχτυλα μας δίνουμε στο φύλο μας όγκο και πάχος στο εξωτερικό περίγραμμα του. 

Προσθέτουμε πάνω της το μείγμα και τη βάζουμε πάλι στο φούρνο αυτή τη φορά για 35 λεπτά ή όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσει αυτό το υπέροχο καφέ χρυσό χρώμα. Αυτό ήταν.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Tι καλύτερο από pancakes; Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού φίλε!
THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. H Ναταλί Σαϊτάκη τρώει τάρτα λεμονι με κρέμα πατισερι και μαρμελάδα μπλακμπερι, στο Cap Cap στο Ελληνικό.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Δυο υλικά. Καμιά παγωτομηχανή. Επικό αποτέλεσμα.
PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

PESTO ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Pesto: Minumum προσπάθεια. Maximum απόλαυση. Και εδώ σε video με ενα μαγευτικό twist.
ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ

Βγάλε τα τυριά να γίνει ο χαμός. Μπορεί να χρειαστείς και κανα κρασί. Λέμε τώρα.
TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

TUNA & AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Δεν θα μαγειρέψεις σήμερα αλλά θα έχεις ταπεράκι αύριο στη δουλειά. Τόσο cool είσαι.
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ SALSA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Fingerfood που φωνάζει Viva Mexico!
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ AΓΑΠΗ ΜΟΥ;

Κάποτε για εμάς τα «πράσινα» ήταν οι κακοί και το ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ήταν ο τελικός εχθρός. Ωρα να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις.
BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Ποιὀς μαγειρεύει καλοκαίρι; Όχι εσύ πάντως. Μόνο λίγο bacon θα ψήσεις. Υπόσχεση.
ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πήραμε Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, μελιτζάνες, τομάτες, φέτα και προσπαθήσαμε να κλείσουμε ενα καλοκαίρι σε μια πίτα.