ΜΑΝΤΕΨΕ: ΠΑΛΙ ΠΙΤΑ ΓΙΝΑΜΕ

ΜΑΝΤΕΨΕ: ΠΑΛΙ ΠΙΤΑ ΓΙΝΑΜΕ


Την έχεις στο μυαλό σου σαν μια ντελικάτη και φινετσάτη γαλλιδούλα που συχνάζει σε καλά μαγαζιά και καμαρώνει πρώτη μούρη σε βιτρίνες. Την σκέφτεσαι παραδοσιακή με αυγά, κρέμα γάλακτος και λίγο μπεϊκον όπως φτιάχνεται ακόμη στη βόρεια Γαλλία. Από τις πρώτες λέξεις μάλλον νομίζεις ότι θα φτιάξεις μαζί μας μια τάρτα αλλά εμείς σε προσκαλούμε για να γίνουμε πίτα άλλη μια φορά.

image

Με τη Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη ψήνουμε περήφανα ανοιχτή πίτα με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κατίκι, κάνοντας τη Λωρραίνη να το ξανασκεφτεί.



image

image

image

image

image

image
Takes , serves 6 people.

ΥΛΙΚΑ

  1. 1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
  2. ½ κουταλάκι ελαιόλαδο
  3. 3 κούπες φρέσκο σπανάκι
  4. 3 μεγάλα αυγά
  5. 1 κούπα γάλα πλήρες
  6. ½ κούπα λιαστή ντομάτα, στεγνή και κομμένη
  7. 50 γρ. κατίκι
  8. Αλάτι
  9. Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε την Ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε στο τηγάνι μέχρι αυτό να μαλακώσει. Το βάζουμε στην άκρη. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το γάλα μέχρι να μην μπορούν να ζήσουν το ένα χωρίς το άλλο. Ύστερα προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τη λιαστή ντομάτα, το κατίκι και το σπανάκι μας και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία φόρμα για τάρτα, εφαρμόζουμε το ένα φύλλο της Ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη, κόβουμε τα σημεία που περισσεύουν και με τα δάχτυλα μας δίνουμε στο φύλο μας όγκο και πάχος στο εξωτερικό περίγραμμα του. 

Προσθέτουμε πάνω της το μείγμα και τη βάζουμε πάλι στο φούρνο αυτή τη φορά για 35 λεπτά ή όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσει αυτό το υπέροχο καφέ χρυσό χρώμα. Αυτό ήταν.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies powered by OK anytime markets.
ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

Ε ΝΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

Παλιό Φάληρο. Ήρθαμε αποφασισμένοι για όλα.
ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη ιδέα. Και όπως όλες οι μεγάλες ιδέες μπορείς να την βρεις και να την ζήσεις παντού. Ακόμα και πάνω στην Πειραιώς.
 A TASTE OF THINGS TO COME

A TASTE OF THINGS TO COME

Πήραμε μια γουλιά από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στο Fine Drinking
ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

Επική Τούρτα με παντεσπάνι που έφτιαξες εσυ με τα χεράκια σου παρακαλώ. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι.
ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

Επική pizza με ζυμάρι που έφτιαξες εσύ; Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι. Στο έχουμε και σε video.
PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

PANCAKES ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

Τι μπορείς να κάνεις με το φυσικό πουρέ πατάτας του Μπάρμπα Στάθη εκτός από να έχεις ενα τέλειο πουρέ πατάτας; Nα φτιάξεις αυτά τα αλμυρά pancakes με cheddar και τηγανητό αβγό! Πίστεψε μας θα θέλεις να έρθει πιο γρήγορα το Σαββατοκύριακο.
PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Tι καλύτερο από pancakes; Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού φίλε!
THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

THE DISH: Η ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. H Ναταλί Σαϊτάκη τρώει τάρτα λεμονι με κρέμα πατισερι και μαρμελάδα μπλακμπερι, στο Cap Cap στο Ελληνικό.