ΜΑΝΤΕΨΕ: ΠΑΛΙ ΠΙΤΑ ΓΙΝΑΜΕ

ΜΑΝΤΕΨΕ: ΠΑΛΙ ΠΙΤΑ ΓΙΝΑΜΕ


Την έχεις στο μυαλό σου σαν μια ντελικάτη και φινετσάτη γαλλιδούλα που συχνάζει σε καλά μαγαζιά και καμαρώνει πρώτη μούρη σε βιτρίνες. Την σκέφτεσαι παραδοσιακή με αυγά, κρέμα γάλακτος και λίγο μπεϊκον όπως φτιάχνεται ακόμη στη βόρεια Γαλλία. Από τις πρώτες λέξεις μάλλον νομίζεις ότι θα φτιάξεις μαζί μας μια τάρτα αλλά εμείς σε προσκαλούμε για να γίνουμε πίτα άλλη μια φορά.

image

Με τη Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη ψήνουμε περήφανα ανοιχτή πίτα με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κατίκι, κάνοντας τη Λωρραίνη να το ξανασκεφτεί.



image

image

image

image

image

image
Takes , serves 6 people.

ΥΛΙΚΑ

  1. 1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
  2. ½ κουταλάκι ελαιόλαδο
  3. 3 κούπες φρέσκο σπανάκι
  4. 3 μεγάλα αυγά
  5. 1 κούπα γάλα πλήρες
  6. ½ κούπα λιαστή ντομάτα, στεγνή και κομμένη
  7. 50 γρ. κατίκι
  8. Αλάτι
  9. Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε την Ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε στο τηγάνι μέχρι αυτό να μαλακώσει. Το βάζουμε στην άκρη. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το γάλα μέχρι να μην μπορούν να ζήσουν το ένα χωρίς το άλλο. Ύστερα προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τη λιαστή ντομάτα, το κατίκι και το σπανάκι μας και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία φόρμα για τάρτα, εφαρμόζουμε το ένα φύλλο της Ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη, κόβουμε τα σημεία που περισσεύουν και με τα δάχτυλα μας δίνουμε στο φύλο μας όγκο και πάχος στο εξωτερικό περίγραμμα του. 

Προσθέτουμε πάνω της το μείγμα και τη βάζουμε πάλι στο φούρνο αυτή τη φορά για 35 λεπτά ή όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσει αυτό το υπέροχο καφέ χρυσό χρώμα. Αυτό ήταν.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

THE PERFECT STEAK

THE PERFECT STEAK

Παίρνουμε σπαλόμπριζόλα και προσφέρουμε θέαμα. Ελα να δείς πως παίζουμε μπαλίτσα.
ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ DESSERT

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ DESSERT

Έλα να εντυπωσιάσεις τα πλήθη βλέποντας και κάνοντας το πιο εύκολο dessert στην ιστορία.
ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ PART 2

Επιστρέφουμε στη κουζίνα και φτιάχνουμε πίτα κορυφής με Φύλλο κρούστας για πίτες Χρύση Ζύμη.
FISH & CHIPS

FISH & CHIPS

Κανένα Λονδίνο. Πάρε φιλέτο μπακαλιάρου και κάνε κουρκούτι Maggi-Α με Μaggi Noστιμιά
FUDGE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ME 4 YΛΙΚΑ

FUDGE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ME 4 YΛΙΚΑ

Κάνε αυτό το fudge. Θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά. Και να περιμένεις μόνο δυο ωρες για να παγώσει. Μας ευχαριστείς μετά.
ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

Η παράσταση ξεκίνησε. Το πιο ζεστό σας χειροκρότημα για αυτή την ταλαντούχα τάρτα και διάολε τόσο εύκολη, με σοκολάτα και κάρδαμο.
LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

LAST MINUTE DESSERT ME ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Στην κουζίνα μας νικάμε το ρολόϊ και βάζουμε χωρίς πρόγραμμα σφολιάτα Χρύση Ζύμη σε cups για να την γεμίσουμε παρορμητικά με γκανάς σοκολάτας και φρούτα του δάσους.
DUTCH BABY

DUTCH BABY

Το έχεις δει στα social, το έχεις θαυμάσει, μπορεί και να το έχεις φάει. Θα μπορούσε να είναι ο καρπός του έρωτα ενός pancake και μιας κρέπας. Σου δείχνουμε πώς να το φτιάξεις σε video.
XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

XTAΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Κόβουμε κορδέλα Σαρακοστής και σου δείχνουμε πως να φέρεις σε πέρας την Επιχείρηση Οκτάπουσι σε Κόλλα. Πιο κουλ κι από τα Κούλουμα.
PASTA PIE

PASTA PIE

Τα μακαρόνια είναι εδώ όλη σου τη ζωή. Και πάνω που στοιχημάτιζες ότι και αυτός ο έρωτας θα περάσει έρχεται η pasta pie μας για να σε διαψεύσει πανηγυρικά