ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA

ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA


Το φαγητό δεν είναι μόνο γεύσεις, ψίχουλα και λερωμένες χαρτοπετσέτες. Πίσω από κάθε συνταγή και μέσα κάθε πιάτο που παίρνει τη θέση του στο τραπέζι σου κρύβονται οι άνθρωποι που το ετοίμασαν, οι ιστορίες και τα συναισθήματα τους. Με κάθε πιρουνιά που οδηγείς με όρεξη στο στόμα σου δεν παίρνεις μόνο θερμίδες αλλά και την ενέργεια εκείνου που εμπνεύστηκε και δούλεψε για να φτάσεις σε αυτή τη στιγμή. Μαζί με το στομάχι μας θέλουμε να γεμίζουμε και την καρδιά μας. Γι’ αυτό ψάχνουμε και ερωτευόμαστε με πάθος τα μέρη που έχουν ταυτότητα, ιστορία και πάθος. Ανεξάρτητα αν έχουν αστέρι Μισελέν ή είναι απλά η ταβέρνα «Τα Τρία Αδέρφια»

Στην ιδιαίτερη και αγαπημένη πατρίδα μας, τη Νέα Σμύρνη, φιγουράρει ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει και ιστορία και συναίσθημα. Δύο αδέρφια, ο Νίκος και ο Σάββας αποφάσισαν να συνεχίσουν μια μεγάλη οικογενειακή ιστορία που ξεκίνησε το 1965, κουβαλώντας τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και το πάθος τους για καλό φαγητό από τη Νέα Υόρκη μέχρι έναν παράλληλο της Συγγρού.

Στη ζεστή και στιλάτη Pizzeria Dei Fratelli περηφανεύονται ότι σερβίρουν κλασσικές αλλά και πρωτότυπες ιταλικές συνταγές, φτιάχνουν δική τους σπιτική ζύμη και χρησιμοποιούν τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες. Και εμείς, σε ένα μεσημέρι αποφασίσαμε να μάθουμε τι ακριβώς εννοούν.





Έτσι για να μας ανοίξει η όρεξη (πράγμα όχι και τόσο δύσκολο) μοιράσαμε το μερτικό μας από μια Pizza Carbonara, μια φαντασίωση χρόνων που ψήθηκε, dueto με μια Pizza Parma με λεπτή ζύμη. Δώσαμε και στις δύο το δεκάρι μας. 





Ακολούθησε πολύ δυνατό entrée στον κόσμο της pasta με Fried Ravioli τυριών, παναρισμένα με δολοφονικό συνδυασμό παρμεζάνας-μαϊντανό και λουσμένα με σάλτσα από τη Νάπολι.



Πριν προλάβουμε να τσακωθούμε για το τελευταίο ραβιόλι της ντροπής προσγειώθηκε κάτι αχνιστό και τα βλέμματα σταμάτησαν πάνω του για μερικά λεπτά. "Αrabbiata al Forno και pasta al forno con mozzarela e Funghi" αναφώνησε με στόμφο ο σερβιτόρος και ένα μικρό σαλάκι κύλησε ανέμελα.



Stop. Pause. Φρέσκα χειροποίητα ραβιόλι. Eξαιρετικά!





Παρότι τρατορία με εξειδίκευση σε pasta και pizza οι φίλοι μας δεν φοβούνται να ψυχαγωγήσουν και τους αμετανόητους κρεατοφάγους με φιλέτα από κοτόπουλο και μοσχάρι αλλά και ζουμερό ψαρονέφρι. Το Filetto Di Maiale, σωταρισμένο ψαρονέφρι με πολέντα και σάλτσα από κόκκινο κρασί και μέλι μας έδειξε ότι το Dei Fratelli μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.



Ναι μας φέρανε και ενα ριζότο Tartufo bonus.




Χωρίς να υποτιμήσουμε την ενημερωμένη wine list του μαγαζιού καθώς τσιμπούσαμε, πίναμε παγωμένη μπύρα Birra Moretti με φρουτώδη επίγευση μήλου, και αν καθόμασταν λίγο ακόμα ίσως ν’ αρχίζαμε να μιλάμε ιταλικά.



Παρότι σχετικά νέο και συνοικιακό το Dei Fratelli αρχίζει να κερδίζει τον κόσμο που θέλει να περάσει όμορφα σε έναν ευχάριστο χώρο αντί να παραγγείλει απλώς μια πίτσα στο σπίτι του. Τα αδέρφια φυσικά δεν επαναπαύονται. Με δικά τους χειροποίητα ζυμαρικά και νέες γεύσεις να προστίθενται συνεχώς στο μενού τους υπόσχονται να συνεχίσουν επάξια το ταξίδι που ξεκίνησε ο πατέρας τους κάνοντας εκείνον περήφανο και εμάς μάλλον χοντρούς.



Όπως γράφει κι o μαυροπίνακας πάνω από την κουζίνα τους Prima si mangia poi facciamo tutto il resto.

Well said!

*Πρώτα τρώμε και μετά κάνουμε όλα τα υπόλοιπα

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

Ορκιζόσουν ότι θα μπορούσες να τρως κάθε μέρα πίτσα αλλά τώρα που μεγάλωσες σου λείπει το πρασινάκι. Ψάχνεις εκείνα τα λαχανικά που φτιάχνονται με ελάχιστο κόπο και υλικά αλλά θα σερβιριστούν στο πιάτο σου όπως τότε που που κάποιος άλλος φρόντιζε για σένα.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8

Το τελευταίο ¨Φάγαμε τον δρόμο¨ είναι ίσως το πιο επικό μας επεισόδιο μέχρι τώρα. Πάμε Καλλιθεάρα. Αλλά αυτή τη φορά ξυπνάμε πρωί. Και όπως γνωρίζετε το πρωινό είναι το πιο σημάντικό γεύμα της ήμερας.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

Έχεις καταλήξει στο ότι όλα κάποτε τελειώνουν. Εδώ όμως είναι που κάνεις λάθος. Όλα εκτός από το φαγητό. Όλα εκτός από τα σουβλάκια. Όλα εκτός από το «Φάγαμε το Δρόμο».
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

Πήγαμε Νέα Ερυθραία. Χτυπήσαμε pizza - σουβλάκι - burger. Kαι πήραμε noodles στο 90'
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SPOLLATI

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SPOLLATI

Στην Αιόλου υπάρχει ενα μαγαζί στο οποίο θα νιώσεις άνετα όσο βρίσκεσαι σε αυτό και φεύγοντας θα το θυμάσαι με ικανοποίηση.
ΠΑΘΑΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΑΘΑΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ξεχάσαμε τα πάντα. Παραγγείλαμε σχεδόν τα πάντα. Πήραμε και γλυκάκι. Άλλo ενα μεγαλειώδες κεφάλαιο στο #epathathaparaskevi stories
ΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Ο GORDON ΓΙΑ ΣΕΝΑ

ΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Ο GORDON ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Θα τα πείς όμορφα. Θα τα πείς ωραία. Θα τα πείς σαν Μasterchef.
BAΛΕ COOLNESS ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ

BAΛΕ COOLNESS ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ

Θες κάτι μικρό ή μεγαλύτερο που θα βάλεις στο ντουλάπι, το ψυγείο ή το νεροχύτη σου και θα σε κάνει να θες να το κοιτάς ξανά και ξανά. Εδώ είμαστε.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

Σήμερα δεν θα μαγειρέψεις. Θα αράξεις καναπέ και το φαγητό σου θα στο φέρει το e-FOOD.gr με τη Μastercard κάρτα σου. Και ίσως θα κερδίσεις something big.
WE ARE EATERS

WE ARE EATERS

Έχεις πάρει σβάρνα τα health sections και προσπαθείς να πνίξεις τις τύψεις σου μασώντας όσο πράσινο δεν έχει φάει κατσίκα σε πλαγιά. Μπορείς να πείσεις τους άλλους για την ειλικρινή μεταμέλεια σου. Όχι όμως κι εμάς.