ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA

ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA


Το φαγητό δεν είναι μόνο γεύσεις, ψίχουλα και λερωμένες χαρτοπετσέτες. Πίσω από κάθε συνταγή και μέσα κάθε πιάτο που παίρνει τη θέση του στο τραπέζι σου κρύβονται οι άνθρωποι που το ετοίμασαν, οι ιστορίες και τα συναισθήματα τους. Με κάθε πιρουνιά που οδηγείς με όρεξη στο στόμα σου δεν παίρνεις μόνο θερμίδες αλλά και την ενέργεια εκείνου που εμπνεύστηκε και δούλεψε για να φτάσεις σε αυτή τη στιγμή. Μαζί με το στομάχι μας θέλουμε να γεμίζουμε και την καρδιά μας. Γι’ αυτό ψάχνουμε και ερωτευόμαστε με πάθος τα μέρη που έχουν ταυτότητα, ιστορία και πάθος. Ανεξάρτητα αν έχουν αστέρι Μισελέν ή είναι απλά η ταβέρνα «Τα Τρία Αδέρφια»

Στην ιδιαίτερη και αγαπημένη πατρίδα μας, τη Νέα Σμύρνη, φιγουράρει ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει και ιστορία και συναίσθημα. Δύο αδέρφια, ο Νίκος και ο Σάββας αποφάσισαν να συνεχίσουν μια μεγάλη οικογενειακή ιστορία που ξεκίνησε το 1965, κουβαλώντας τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και το πάθος τους για καλό φαγητό από τη Νέα Υόρκη μέχρι έναν παράλληλο της Συγγρού.

Στη ζεστή και στιλάτη Pizzeria Dei Fratelli περηφανεύονται ότι σερβίρουν κλασσικές αλλά και πρωτότυπες ιταλικές συνταγές, φτιάχνουν δική τους σπιτική ζύμη και χρησιμοποιούν τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες. Και εμείς, σε ένα μεσημέρι αποφασίσαμε να μάθουμε τι ακριβώς εννοούν.





Έτσι για να μας ανοίξει η όρεξη (πράγμα όχι και τόσο δύσκολο) μοιράσαμε το μερτικό μας από μια Pizza Carbonara, μια φαντασίωση χρόνων που ψήθηκε, dueto με μια Pizza Parma με λεπτή ζύμη. Δώσαμε και στις δύο το δεκάρι μας. 





Ακολούθησε πολύ δυνατό entrée στον κόσμο της pasta με Fried Ravioli τυριών, παναρισμένα με δολοφονικό συνδυασμό παρμεζάνας-μαϊντανό και λουσμένα με σάλτσα από τη Νάπολι.



Πριν προλάβουμε να τσακωθούμε για το τελευταίο ραβιόλι της ντροπής προσγειώθηκε κάτι αχνιστό και τα βλέμματα σταμάτησαν πάνω του για μερικά λεπτά. "Αrabbiata al Forno και pasta al forno con mozzarela e Funghi" αναφώνησε με στόμφο ο σερβιτόρος και ένα μικρό σαλάκι κύλησε ανέμελα.



Stop. Pause. Φρέσκα χειροποίητα ραβιόλι. Eξαιρετικά!





Παρότι τρατορία με εξειδίκευση σε pasta και pizza οι φίλοι μας δεν φοβούνται να ψυχαγωγήσουν και τους αμετανόητους κρεατοφάγους με φιλέτα από κοτόπουλο και μοσχάρι αλλά και ζουμερό ψαρονέφρι. Το Filetto Di Maiale, σωταρισμένο ψαρονέφρι με πολέντα και σάλτσα από κόκκινο κρασί και μέλι μας έδειξε ότι το Dei Fratelli μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.



Ναι μας φέρανε και ενα ριζότο Tartufo bonus.




Χωρίς να υποτιμήσουμε την ενημερωμένη wine list του μαγαζιού καθώς τσιμπούσαμε, πίναμε παγωμένη μπύρα Birra Moretti με φρουτώδη επίγευση μήλου, και αν καθόμασταν λίγο ακόμα ίσως ν’ αρχίζαμε να μιλάμε ιταλικά.



Παρότι σχετικά νέο και συνοικιακό το Dei Fratelli αρχίζει να κερδίζει τον κόσμο που θέλει να περάσει όμορφα σε έναν ευχάριστο χώρο αντί να παραγγείλει απλώς μια πίτσα στο σπίτι του. Τα αδέρφια φυσικά δεν επαναπαύονται. Με δικά τους χειροποίητα ζυμαρικά και νέες γεύσεις να προστίθενται συνεχώς στο μενού τους υπόσχονται να συνεχίσουν επάξια το ταξίδι που ξεκίνησε ο πατέρας τους κάνοντας εκείνον περήφανο και εμάς μάλλον χοντρούς.



Όπως γράφει κι o μαυροπίνακας πάνω από την κουζίνα τους Prima si mangia poi facciamo tutto il resto.

Well said!

*Πρώτα τρώμε και μετά κάνουμε όλα τα υπόλοιπα

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

THE DISH: ΜΑΡΙΛΟΥ VS ΤΟΜΑHAWK

THE DISH: ΜΑΡΙΛΟΥ VS ΤΟΜΑHAWK

H Μαριλού Ρεπαπή κατατροπώνει την tomahawk steak του The Cellar. Στο τέλος χειροκροτούσαμε όρθιοι.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ/ EΠΕΙΣΟΔΙΟ 14

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ/ EΠΕΙΣΟΔΙΟ 14

What happens in Peristeri, stays in Peristeri. Guest starring: Τα κορίτσια του Queen.gr
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13

Στο επεισόδιο 13 πήγαμε Ψυρρή. Δεν φάγαμε κουλούρι.
ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Πες μας τώρα ειλικρινά: Δηλαδή δεν θα ηθελες να να μας γνωρίσεις από κοντά και να τραβήξουμε ΤΟ ΠΙΟ high tech cooking video;
THE STREET WOK EFFECT

THE STREET WOK EFFECT

Πολλοί λίγοι όμως και πολύ καλοί εδώ που τα λέμε, γνωρίζουν ότι ο ηθικός αυτουργός των The Eaters είναι στην πραγματικότητα ένας Κινέζος. Ένας Ευρωπαίος με μάτια βέρου Ασιάτη.
THE WOK THAT NEVER FAILS

THE WOK THAT NEVER FAILS

Bγάλανε πρώτοι το wok στους δρόμους της Αθήνας φτιάχνοντας noodles όπως ακριβώς τα βρίσκει κανείς στις υπαίθριες ασιατικές αγορές. Αυτό είναι το Street Wok.
ΗAPPY THANKSGIVING AΔΕΡΦΙΑ!

ΗAPPY THANKSGIVING AΔΕΡΦΙΑ!

Μάλλον δεν είχες Thanksgiving στο χωριό σου αλλά και τι έγινε; Όλα θα στα μάθουμε μαζί με το Hard Rock Cafe Athens και αυτό τον διαγωνισμό.
THE DISH: Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ HΘΕΛΕ ΑΒΓΑ ΒΕNEDICT

THE DISH: Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ HΘΕΛΕ ΑΒΓΑ ΒΕNEDICT

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. Η Αφροδίτη Σημίτη ήθελε αβγά benedict.
PAINT IT BRIGHT

PAINT IT BRIGHT

Eδώ και τρία χρόνια γράφουμε τη δική μας ιστορία για το φαγητό, με το δικό μας ανεξίτηλο σπρέι. Αυτή τη φορά πιάσαμε τα σπρεί κυριολεκτικά.
ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

Σάββατο και Κυριακή 7 & 8 Οκτωβρίου έρχεται στην Αθήνα το Thessaloniki Food Festival.