ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA

ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA


Το φαγητό δεν είναι μόνο γεύσεις, ψίχουλα και λερωμένες χαρτοπετσέτες. Πίσω από κάθε συνταγή και μέσα κάθε πιάτο που παίρνει τη θέση του στο τραπέζι σου κρύβονται οι άνθρωποι που το ετοίμασαν, οι ιστορίες και τα συναισθήματα τους. Με κάθε πιρουνιά που οδηγείς με όρεξη στο στόμα σου δεν παίρνεις μόνο θερμίδες αλλά και την ενέργεια εκείνου που εμπνεύστηκε και δούλεψε για να φτάσεις σε αυτή τη στιγμή. Μαζί με το στομάχι μας θέλουμε να γεμίζουμε και την καρδιά μας. Γι’ αυτό ψάχνουμε και ερωτευόμαστε με πάθος τα μέρη που έχουν ταυτότητα, ιστορία και πάθος. Ανεξάρτητα αν έχουν αστέρι Μισελέν ή είναι απλά η ταβέρνα «Τα Τρία Αδέρφια»

Στην ιδιαίτερη και αγαπημένη πατρίδα μας, τη Νέα Σμύρνη, φιγουράρει ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει και ιστορία και συναίσθημα. Δύο αδέρφια, ο Νίκος και ο Σάββας αποφάσισαν να συνεχίσουν μια μεγάλη οικογενειακή ιστορία που ξεκίνησε το 1965, κουβαλώντας τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και το πάθος τους για καλό φαγητό από τη Νέα Υόρκη μέχρι έναν παράλληλο της Συγγρού.

Στη ζεστή και στιλάτη Pizzeria Dei Fratelli περηφανεύονται ότι σερβίρουν κλασσικές αλλά και πρωτότυπες ιταλικές συνταγές, φτιάχνουν δική τους σπιτική ζύμη και χρησιμοποιούν τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες. Και εμείς, σε ένα μεσημέρι αποφασίσαμε να μάθουμε τι ακριβώς εννοούν.





Έτσι για να μας ανοίξει η όρεξη (πράγμα όχι και τόσο δύσκολο) μοιράσαμε το μερτικό μας από μια Pizza Carbonara, μια φαντασίωση χρόνων που ψήθηκε, dueto με μια Pizza Parma με λεπτή ζύμη. Δώσαμε και στις δύο το δεκάρι μας. 





Ακολούθησε πολύ δυνατό entrée στον κόσμο της pasta με Fried Ravioli τυριών, παναρισμένα με δολοφονικό συνδυασμό παρμεζάνας-μαϊντανό και λουσμένα με σάλτσα από τη Νάπολι.



Πριν προλάβουμε να τσακωθούμε για το τελευταίο ραβιόλι της ντροπής προσγειώθηκε κάτι αχνιστό και τα βλέμματα σταμάτησαν πάνω του για μερικά λεπτά. "Αrabbiata al Forno και pasta al forno con mozzarela e Funghi" αναφώνησε με στόμφο ο σερβιτόρος και ένα μικρό σαλάκι κύλησε ανέμελα.



Stop. Pause. Φρέσκα χειροποίητα ραβιόλι. Eξαιρετικά!





Παρότι τρατορία με εξειδίκευση σε pasta και pizza οι φίλοι μας δεν φοβούνται να ψυχαγωγήσουν και τους αμετανόητους κρεατοφάγους με φιλέτα από κοτόπουλο και μοσχάρι αλλά και ζουμερό ψαρονέφρι. Το Filetto Di Maiale, σωταρισμένο ψαρονέφρι με πολέντα και σάλτσα από κόκκινο κρασί και μέλι μας έδειξε ότι το Dei Fratelli μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.



Ναι μας φέρανε και ενα ριζότο Tartufo bonus.




Χωρίς να υποτιμήσουμε την ενημερωμένη wine list του μαγαζιού καθώς τσιμπούσαμε, πίναμε παγωμένη μπύρα Birra Moretti με φρουτώδη επίγευση μήλου, και αν καθόμασταν λίγο ακόμα ίσως ν’ αρχίζαμε να μιλάμε ιταλικά.



Παρότι σχετικά νέο και συνοικιακό το Dei Fratelli αρχίζει να κερδίζει τον κόσμο που θέλει να περάσει όμορφα σε έναν ευχάριστο χώρο αντί να παραγγείλει απλώς μια πίτσα στο σπίτι του. Τα αδέρφια φυσικά δεν επαναπαύονται. Με δικά τους χειροποίητα ζυμαρικά και νέες γεύσεις να προστίθενται συνεχώς στο μενού τους υπόσχονται να συνεχίσουν επάξια το ταξίδι που ξεκίνησε ο πατέρας τους κάνοντας εκείνον περήφανο και εμάς μάλλον χοντρούς.



Όπως γράφει κι o μαυροπίνακας πάνω από την κουζίνα τους Prima si mangia poi facciamo tutto il resto.

Well said!

*Πρώτα τρώμε και μετά κάνουμε όλα τα υπόλοιπα

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΗAPPY THANKSGIVING AΔΕΡΦΙΑ!

ΗAPPY THANKSGIVING AΔΕΡΦΙΑ!

Μάλλον δεν είχες Thanksgiving στο χωριό σου αλλά και τι έγινε; Όλα θα στα μάθουμε μαζί με το Hard Rock Cafe Athens και αυτό τον διαγωνισμό.
THE DISH: Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ HΘΕΛΕ ΑΒΓΑ ΒΕNEDICT

THE DISH: Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ HΘΕΛΕ ΑΒΓΑ ΒΕNEDICT

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. Η Αφροδίτη Σημίτη ήθελε αβγά benedict.
PAINT IT BRIGHT

PAINT IT BRIGHT

Eδώ και τρία χρόνια γράφουμε τη δική μας ιστορία για το φαγητό, με το δικό μας ανεξίτηλο σπρέι. Αυτή τη φορά πιάσαμε τα σπρεί κυριολεκτικά.
ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

Σάββατο και Κυριακή 7 & 8 Οκτωβρίου έρχεται στην Αθήνα το Thessaloniki Food Festival.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12

Σε ένα επικό come back του “Φάγαμε το Δρόμο” ανεβαίνουμε στο βορρά και δαγκώνουμε το Χαλάνδρι
BACK TO BRUNCH

BACK TO BRUNCH

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της Θεσσαλονίκης και το thessbrunch επανέρχεται πιο γευστικό από ποτέ!
 ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11

Στο εξωτικό Κουκάκι γράφουμε τον επίλογο μιας σαιζόν γεμάτης συγκινήσεις και θερμίδες όπως ακριβώς της αξίζει.
Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ PIZZA

Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ PIZZA

Τρώμε μαζί σου χιλιόμετρα από δρόμους και σοκάκια, μέρα και νύχτα, με φώτα ή χωρίς. Τώρα ήρθε η ώρα να μοιραστείς κι εσύ κάτι. Μαζί μας και με όλο τον κόσμο. Με το αζημίωτο.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10

Κάναμε ενα live στο Facebook, ψηφίσατε να πάμε Γλυφάδα, πήραμε παρέα. Θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα. H αλήθεια να λέγεται.
ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

Aγαπημένα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης δημιουργούν exclusive brunch menus κάθε Κυριακή. Δοκιμάσαμε ήδη δύο απο αυτά.