ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ



Χρόνια ολόκληρα βλέπαμε την μητέρα μας να περνάει ώρες στην κουζίνα.
Η ελληνίδα νοικοκυρά στα καλύτερα της. Το βασίλειο της ήταν γεμάτο μυρωδιές και αρώματα. Ένα εργαστήριο γεύσεων και στιγμών. Τα πιάτα με λαχανικά δεν ήταν τα αγαπημένα μας. Αλλά ποιο παιδί προτιμάει τον αρακά και τη φασολάδα από έναν σουφλέ ή τα μπιφτέκια με τις τηγανητές πατάτες?

Τα χρόνια πέρασαν, οι μάνες συνεχίζουν να συχνάζουν στην κουζίνα και εμείς είμαστε αυτό που ήμασταν πάντα. The Eaters. Οι παιδικές μας προτιμήσεις εξελίχθηκαν σε ενήλικες εμμονές. Η πίτσα, το σουβλάκι, το μπέργκερ και τα μακαρόνια γίναν το αντικείμενο του διδακτορικού μας.

Χωρίς κανένα περιορισμό τρώμε δρόμους και πλατείες. Ξετυλίγουμε τυλιχτά και εξαφανίζουμε θεόρατα μπέργκερ σε μία νύχτα όταν άλλοι θα χρειαζόταν μια αιωνιότητα και μια μέρα. Φτάνουμε το foodporn σε νέα όρια και δοκιμάζουμε την αντοχή μας στην πρωτεΐνη και τον υδατάνθρακα.

Περίεργο πράγμα. Όταν μεγαλώσεις μπορείς να κάνεις όλα αυτά που ήθελες μικρός αλλά θέλεις να κάνεις αυτά που σου έλεγαν οι μεγάλοι. Ορκιζόσουν ότι θα μπορούσες να τρως κάθε μέρα πίτσα αλλά τώρα που μεγάλωσες σου λείπει το πρασινάκι. Ονειρευόσουν ένα κόσμο γεμάτο τηγανητές πατάτες όμως ζητάς επίμονα, που και που, κάτι θρεπτικό, υγεινό και νόστιμο. Κάτι που δεν θα σου πάρει πολύ ώρα, γιατί δεν είσαι η μάνα σου και που θα σου θυμίσει εκείνη τη μέρα που ήθελες να παραγγείλεις γιατί είχε αγκινάρες.

Ψάχνεις εκείνα τα λαχανικά που φτιάχνονται με ελάχιστο κόπο και υλικά αλλά θα σερβιριστούν στο πιάτο σου όπως τότε που που κάποιος άλλος φρόντιζε για σένα.

Και κάπου εδώ σου λέμε οτι ο Μπαρμπά Στάθης σου δίνει λύση. Με τις σακουλίτσες του "Ας Μαγειρέψουμε" μπορείς να φτιάξεις το φαγάκι που ζητάς ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ. Μάλλον θα έπρεπε να λέγετε "Ας Παίξουμε". 

Ο Κωστής επέλεξε τις μπάμιες λαδερές, ο Αρης τα φασολάκια γιαχνί, ο Γιώργος τη φασολάδα και ο Δήμητρης τον αρακά τον λαδερό παρακαλώ.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12

Σε ένα επικό come back του “Φάγαμε το Δρόμο” ανεβαίνουμε στο βορρά και δαγκώνουμε το Χαλάνδρι
BACK TO BRUNCH

BACK TO BRUNCH

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της Θεσσαλονίκης και το thessbrunch επανέρχεται πιο γευστικό από ποτέ!
 ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11

Στο εξωτικό Κουκάκι γράφουμε τον επίλογο μιας σαιζόν γεμάτης συγκινήσεις και θερμίδες όπως ακριβώς της αξίζει.
Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ PIZZA

Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ PIZZA

Τρώμε μαζί σου χιλιόμετρα από δρόμους και σοκάκια, μέρα και νύχτα, με φώτα ή χωρίς. Τώρα ήρθε η ώρα να μοιραστείς κι εσύ κάτι. Μαζί μας και με όλο τον κόσμο. Με το αζημίωτο.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10

Κάναμε ενα live στο Facebook, ψηφίσατε να πάμε Γλυφάδα, πήραμε παρέα. Θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα. H αλήθεια να λέγεται.
ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

Aγαπημένα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης δημιουργούν exclusive brunch menus κάθε Κυριακή. Δοκιμάσαμε ήδη δύο απο αυτά.
ΓΕΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΗΕ ΕΑΤΕRS

ΓΕΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΗΕ ΕΑΤΕRS

Στα τρίτα μας γενέθλια ανακαλύψαμε κάτι. Ποτέ δεν σας είπαμε ποτέ, ποιοί και τι ακριβώς είμαστε.
ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA

ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA

Δύο αδέρφια, ο Νίκος και ο Σάββας αποφάσισαν να συνεχίσουν μια μεγάλη οικογενειακή ιστορία που ξεκίνησε το 1965, κουβαλώντας τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και το πάθος τους για καλό φαγητό από τη Νέα Υόρκη μέχρι έναν παράλληλο της Συγγρού.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9

Σε αυτό το επεισόδιο της επικής και ΠΟΛΥ επικίνδυνης σειράς «Φάγαμε το Δρόμο» επιστρέφουμε στο κέντρο της πόλης αποδίδοντας τιμές στην τιμημένη Παγκρατάρα.
ΣΤΟ BELLE AMIE

ΣΤΟ BELLE AMIE

Ξεχάστε το ουζερί του Μπελαμή, ξεχάστε ακόμα και το νεορετρό comeback του τρία χρόνια πρίν. Aυτή τη φορά το Belle Amie μπαίνει σε μια εποχή που they mean business που λέγανε και στο χωριό μας.