ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;


Έγραψαν για εκείνη ότι, αντίθετα με τους ανθρώπους, δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Εδώ έχουμε ένα μικρό ψέμα. Μια απρόσεκτη και βιαστική πίτσα, χωρίς την έμπνευση και το μεράκι που απαιτεί η ιστορία της, θα σε απογοητεύσει. Δεν φταίει φυσικά εκείνη αλλά τα χέρια που πετάνε το ζυμάρι ψηλά. Εκείνα που τη χρωματίζουν με τα υλικά της. Μπορεί να φταίει ο φούρνος, η θερμοκρασία, οι χρόνοι. Μπορεί να μην είναι απλά η μέρα της. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να πάνε στραβά όταν την φτιάχνεις. Βλέπεις η πίτσα, το απόλυτο comfort food που γεννήθηκε στην Ιταλία, και τρώγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι απλή αλλά όχι βαρετή. Εύκολη αλλά όχι δεδομένη. Αν της φερθείς με σεβασμό θα στο ξεπληρώσει. Αν την ξεπετάξεις θα σε τιμωρήσει.


Στην εποχή της μαζικής κατανάλωσης η πίτσα έχει κακοποιηθεί πολλές φορές και με πολλούς τρόπους.. Γι’ αυτό εκτιμάμε παραπάνω εκείνα τα μέρη που ξαναβρίσκει την, σημασία, τη μοναδικότητα και το χαμένο σεξαπίλ της. Γι’ αυτό τα βήματα μας μας έφεραν χωρίς δισταγμό έξω από τον φούρνο του Granello (ελληνικά ο σπόρος), μια μικροσκοπική πιτσαρία κρυμμένη στο νούμερο 18 της Περικλέους, χωμένη σε έναν μικρό πεζόδρομο με πολύτιμη σκιά και ησυχία.


Σε αυτό το σεμνό αλλά γεμάτο χαρακτήρα και άποψη μέρος, ο Κυριάκος, με πολλή θέληση και πείσμα, έχει στήσει ένα πραγματικό εργαστήριο πίτσας, αποδίδοντας τις τιμές που πρέπει στο αγαπημένο μας φαγητό. Ζυμάρι μόνο με προζύμι, αγνα υλικά και προσεγμένο ψήσιμο σε έναν φούρνο Stefano Ferrara, κατ’ ευθείαν από τη Νάπολη. Είπαμε. Όταν της φερθείς καλά θα αποζημιώσει. Και η πίτσα του Granello το έκανε για μας. Και θα το κάνει και για σένα.

Είτε είναι μια απλή αλλά γευστικότατη μαρινάρα είτε μια προκλητική Vulkana ή ακόμα και η πιο γκουρμέ truffa στα ήσυχα τραπεζάκια του Granello ή στο γραφείο σου μια οι πίτσες του ταξιδεύουν μέσα στην πόλη μέσω της Wolt, μπορείς να καταλάβεις κι εσύ την ποιότητα και τη δουλειά πίσω από κάθε κομμάτι. Και να εκτιμήσεις, μαζί με εμάς, μια προσεγμένη και προσιτή πίτσα στην καρδιά της Αθήνας. Η μήπως ήμασταν στη Νάπολι..      

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Πήγαμε Χολαργό, χωρίς αναστολές.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

Πήγαμε Κυψέλη. Φάγαμε πάλι.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20

Έχει η Αγία Παρασκευή, παραλία; 
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19

Κάναμε και μια στάση Κηφισιά
BACK TO PENNY LANE

BACK TO PENNY LANE

Πραγματικό comfort food από ενα 2αστερο Michelin Chef ; Το φάγαμε και γράφουμε για αυτό.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18

Στο Σύνταγμα, εμείς γίναμε αυτό που θέλoυμε να είμαστε πάντα.
THE DISH : TAΛΙΑΤΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΤΑ

THE DISH : TAΛΙΑΤΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΤΑ

Μια Ιταλίδα στο Παγκράτι. Η Μαρίτα έκλεισε appuntamento μαζί της.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16

Πειραιάς σημαίνει για τον καθένα κάτι διαφορετικό. Για εμάς σημαίνει πάλι φαί.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15

Showdown στα Πετράλωνα. Όλα σε μια νύχτα. Παρεούλα με AΛΦΑ Weiss.
THE DISH: ΜΑΡΙΛΟΥ VS ΤΟΜΑHAWK

THE DISH: ΜΑΡΙΛΟΥ VS ΤΟΜΑHAWK

H Μαριλού Ρεπαπή κατατροπώνει την tomahawk steak του The Cellar. Στο τέλος χειροκροτούσαμε όρθιοι.