ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;


Έγραψαν για εκείνη ότι, αντίθετα με τους ανθρώπους, δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Εδώ έχουμε ένα μικρό ψέμα. Μια απρόσεκτη και βιαστική πίτσα, χωρίς την έμπνευση και το μεράκι που απαιτεί η ιστορία της, θα σε απογοητεύσει. Δεν φταίει φυσικά εκείνη αλλά τα χέρια που πετάνε το ζυμάρι ψηλά. Εκείνα που τη χρωματίζουν με τα υλικά της. Μπορεί να φταίει ο φούρνος, η θερμοκρασία, οι χρόνοι. Μπορεί να μην είναι απλά η μέρα της. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να πάνε στραβά όταν την φτιάχνεις. Βλέπεις η πίτσα, το απόλυτο comfort food που γεννήθηκε στην Ιταλία, και τρώγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι απλή αλλά όχι βαρετή. Εύκολη αλλά όχι δεδομένη. Αν της φερθείς με σεβασμό θα στο ξεπληρώσει. Αν την ξεπετάξεις θα σε τιμωρήσει.


Στην εποχή της μαζικής κατανάλωσης η πίτσα έχει κακοποιηθεί πολλές φορές και με πολλούς τρόπους.. Γι’ αυτό εκτιμάμε παραπάνω εκείνα τα μέρη που ξαναβρίσκει την, σημασία, τη μοναδικότητα και το χαμένο σεξαπίλ της. Γι’ αυτό τα βήματα μας μας έφεραν χωρίς δισταγμό έξω από τον φούρνο του Granello (ελληνικά ο σπόρος), μια μικροσκοπική πιτσαρία κρυμμένη στο νούμερο 18 της Περικλέους, χωμένη σε έναν μικρό πεζόδρομο με πολύτιμη σκιά και ησυχία.


Σε αυτό το σεμνό αλλά γεμάτο χαρακτήρα και άποψη μέρος, ο Κυριάκος, με πολλή θέληση και πείσμα, έχει στήσει ένα πραγματικό εργαστήριο πίτσας, αποδίδοντας τις τιμές που πρέπει στο αγαπημένο μας φαγητό. Ζυμάρι μόνο με προζύμι, αγνα υλικά και προσεγμένο ψήσιμο σε έναν φούρνο Stefano Ferrara, κατ’ ευθείαν από τη Νάπολη. Είπαμε. Όταν της φερθείς καλά θα αποζημιώσει. Και η πίτσα του Granello το έκανε για μας. Και θα το κάνει και για σένα.

Είτε είναι μια απλή αλλά γευστικότατη μαρινάρα είτε μια προκλητική Vulkana ή ακόμα και η πιο γκουρμέ truffa στα ήσυχα τραπεζάκια του Granello ή στο γραφείο σου μια οι πίτσες του ταξιδεύουν μέσα στην πόλη μέσω της Wolt, μπορείς να καταλάβεις κι εσύ την ποιότητα και τη δουλειά πίσω από κάθε κομμάτι. Και να εκτιμήσεις, μαζί με εμάς, μια προσεγμένη και προσιτή πίτσα στην καρδιά της Αθήνας. Η μήπως ήμασταν στη Νάπολι..      

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

Πήγαμε στο Yuzu και ανοίξαμε ενα μπουκάλι Σαμαρόπετρα.
ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

Στο 29 της οδού Επαμεινώνδα στην Καλλιθέα γίνονται πράγματα.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

Food pairing και ενα ανέμελο καλοκαίρι μπροστά μας
STRAIGHT OUT OF BRAZIL

STRAIGHT OUT OF BRAZIL

Ένας ακόμα μοναδικός, limited edition, καφές έφτασε στα Coffee Island από τη Βραζιλία.
EXPLORE GREECE VOL. 2

EXPLORE GREECE VOL. 2

Ο οίκος Μεταξά συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους The Clumsies, σ’ ένα ταξίδι  εξερεύνησης της Ελλάδας, παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου.
THE FELLOWSHIP OF COFFEE

THE FELLOWSHIP OF COFFEE

Ο Άρης γύρισε, γεμάτος καφεΐνη, από τα σύγχρονα, μυρωδάτα και αδιανόητα φιλόξενα headquarters των Coffee Island και είχε κάποια πράγματα να πει.
SPOTTED AT PO BOYS

SPOTTED AT PO BOYS

Από του Ψυρρή στη Νέα Ορλεάνη ένα Po’ Boys δρόμος.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Πήγαμε Χολαργό, χωρίς αναστολές.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

Πήγαμε Κυψέλη. Φάγαμε πάλι.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20

Έχει η Αγία Παρασκευή, παραλία;