ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SPOLLATI

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SPOLLATI


Ενα μαγαζί στο οποίο θα νιώσεις άνετα όσο βρίσκεσαι σε αυτό και φεύγοντας θα το θυμάσαι με ικανοποίηση.

Αυτό ειναι το κομψό Spollati. Eνας χώρος με επιλεγμένα ένα προς ένα έπιπλα και φωτιστικά, μέχρι τις μουσικές επιλογές. Από τζαζ, σε όλο το φάσμα της, debop, swing, soul, funk, rock, fados μέχρι και κλασική, οι επιλογές δεν αποτελούν “μουσικό χαλί” αλλά μουσική με προσωπικότητα.

imageΤα προιόντα του όμως είναι και ο πυρήνας της ύπαρξής του: Ο καφές είναι φρεσκοκομμένος, μοσχοβολιστός και ποιοτικός: από τον φτιαγμένο στο μπρίκι ελληνικό και σε V-60 φίλτρου, έως τους 5 διαφορετικούς single origin espresso που ετοιμάζουν οι baristi του.

Το cocktail menu έχει δημιουργηθεί από τον Σταύρο Τιτάκη, ο οποίος πιστός στη γενικότερη φιλοσοφία του Spollati έδωσε έμφαση στα ποιοτικά αποστάγματα, ποτά, λικέρ, και "σπιτικά" bitters .

imageΟ σεφ Γιώργος Ζευγολατάκος, ιδιοκτήτης και σεφ του Hannover στο Βαθύ της Μάνης, δημιουργησε ένα μενού, μικρό συμπαγές και πολλυσυλεκτικό - πολυπολιτισμικό, όπως η διάθεση και η φιλοσοφία του Spollati.

image
Κάποιος θα το χαρακτήριζε γαστρονομικό comfort food και δεν θα απείχε καθόλου από την αλήθεια. Το σύνολο σχεδόν των προιόντων, όπως το ψωμί, τα dips, οι σάλτσες παρασκευάζονται στην κουζίνα του εστιατορίου, ενώ τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα ψήνονται σε Μονόλιθο, ένα κεραμικό σκεύος υψηλής τεχνολογίας, που ψήνει κλειστό μην επιτρέποντας στο φαγητό να έρχεται σε επαφή με τον αέρα, με συνέπεια αυτό να μην στεγνώνει.


image

Μπράβο και πάλι μπράβο παιδιά.


Αιόλου 27Α, Πλ. Αγ. Ειρήνης, Αθήνα • τηλ. 21 5551 3004

 

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΣΤΟ BELLE AMIE

ΣΤΟ BELLE AMIE

Ξεχάστε το ουζερί του Μπελαμή, ξεχάστε ακόμα και το νεορετρό comeback του τρία χρόνια πρίν. Aυτή τη φορά το Belle Amie μπαίνει σε μια εποχή που they mean business που λέγανε και στο χωριό μας.
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

Ορκιζόσουν ότι θα μπορούσες να τρως κάθε μέρα πίτσα αλλά τώρα που μεγάλωσες σου λείπει το πρασινάκι. Ψάχνεις εκείνα τα λαχανικά που φτιάχνονται με ελάχιστο κόπο και υλικά αλλά θα σερβιριστούν στο πιάτο σου όπως τότε που που κάποιος άλλος φρόντιζε για σένα.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8

Το τελευταίο ¨Φάγαμε τον δρόμο¨ είναι ίσως το πιο επικό μας επεισόδιο μέχρι τώρα. Πάμε Καλλιθεάρα. Αλλά αυτή τη φορά ξυπνάμε πρωί. Και όπως γνωρίζετε το πρωινό είναι το πιο σημάντικό γεύμα της ήμερας.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

Έχεις καταλήξει στο ότι όλα κάποτε τελειώνουν. Εδώ όμως είναι που κάνεις λάθος. Όλα εκτός από το φαγητό. Όλα εκτός από τα σουβλάκια. Όλα εκτός από το «Φάγαμε το Δρόμο».
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

Πήγαμε Νέα Ερυθραία. Χτυπήσαμε pizza - σουβλάκι - burger. Kαι πήραμε noodles στο 90'
ΠΑΘΑΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΑΘΑΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ξεχάσαμε τα πάντα. Παραγγείλαμε σχεδόν τα πάντα. Πήραμε και γλυκάκι. Άλλo ενα μεγαλειώδες κεφάλαιο στο #epathathaparaskevi stories
ΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Ο GORDON ΓΙΑ ΣΕΝΑ

ΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Ο GORDON ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Θα τα πείς όμορφα. Θα τα πείς ωραία. Θα τα πείς σαν Μasterchef.
BAΛΕ COOLNESS ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ

BAΛΕ COOLNESS ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ

Θες κάτι μικρό ή μεγαλύτερο που θα βάλεις στο ντουλάπι, το ψυγείο ή το νεροχύτη σου και θα σε κάνει να θες να το κοιτάς ξανά και ξανά. Εδώ είμαστε.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

Σήμερα δεν θα μαγειρέψεις. Θα αράξεις καναπέ και το φαγητό σου θα στο φέρει το e-FOOD.gr με τη Μastercard κάρτα σου. Και ίσως θα κερδίσεις something big.
WE ARE EATERS

WE ARE EATERS

Έχεις πάρει σβάρνα τα health sections και προσπαθείς να πνίξεις τις τύψεις σου μασώντας όσο πράσινο δεν έχει φάει κατσίκα σε πλαγιά. Μπορείς να πείσεις τους άλλους για την ειλικρινή μεταμέλεια σου. Όχι όμως κι εμάς.