ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤO WOK SHOP


Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης ; Ποιος είπε ότι δεν γίνονται πλέον θαύματα; Ποιος είπε ότι ,ακόμα κι αν δυσκολεύεσαι στην ομελέτα, με μια βολτούλα στο κέντρο της Αθήνα δεν μπορείς να μάθεις να φτιάχνεις το δικό σου ασιατικό πιάτο σα να ήσουν Κινέζος από κούνια; Όποιος τα είπε όλα αυτά έκανε λάθος. Εντάξει, σίγουρα έκανε λάθος για το τελευταίο.  


Βλέπεις ακριβώς κάτω από την Πλατεία του Συντάγματος, στο μικρούλι αλλά ολοζώντανο δρομάκι της Σκούφου, υπάρχει ένα μαγικό μέρος που έχει όλη την Ασία στα ράφια και τα ψυγεία του. To Wok-Shop, περί ου ο λόγος, είναι ένα ενημερωμένο σούπερ μάρκετ, με όλα τα προϊόντα που χρειάζεται κάποιος για βουτήξει τα τσοπστικ του σε όποια ασιατική κουζίνα τραβάει η όρεξη του.  Νουντλς, ρύζια, φύκια, λαχανικά, μπαχαρικά, κατεψυγμένα κρέατα. Εκατομμύρια σάλτσες. Φυσικά οι σάλτσες της Cardinal. ΟΛΕΣ οι σάλτσες της Cardinal για να διαλέξεις και να πάρεις αυτή που ταιριάζει στη στιγμή. Sriracha sauce. Spring roll sauce. Sweet and sour sauce. Wok sauce. Τόσες πολλές επιλογές. Τόσος λίγος χρόνος. 

Αφού περιπλανηθήκαμε στους διαδρόμους του και φορτώσαμε προμήθειες για το χειμώνα, η ετυμηγορία δεν μπορούσε παρά να είναι ομόφωνη. Το Wok-shop είναι ένα σούπερ οργανωμένο και clean cut παντοπωλείο της Ανατολής, μερικά μόλις μέτρα από την Ακρόπολη, που θα ζήλευαν πολλές γειτονιές στο Πεκίνο. 


Εδώ και κάποιο καιρό, είναι και ένα μικρό σχολείο μαγειρικής που παραδίδει μαθήματα ασιατικής κουζίνας σε αρχάριους τύπους που θέλουν να βάλουν το γουόκ τους στο μάτι και να εντυπωσιάσουν. Όπως ο Άρης μας.  Με την βοήθεια έμπειρων σεφ, στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα που κρύβεται στο πατάρι του Wok Shop, όλοι μπορούν να μάθουν να φτιάχνουν, με γρήγορο και εύκολο τρόπο, ασιατικές συνταγές που άκουγαν, έτρωγαν αλλά δεν πίστευαν ότι μπορούν να μαγειρέψουν. Δεν είναι απλώς θεωρία. Όπως θα ξέρεις πρώτα κάνουμε και μετά γράφουμε. Με την βοήθεια της Κατερίνα ο Άρης μπήκε στην κουζίνα και έμαθε να φτιάχνει wait for it.. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. Έχουμε τις αποδείξεις. Και είναι όλες στο βίντεο. 


Φάγαμε ; Φυσικά και φάγαμε. Σε ένα σύντομο φεστιβάλ ασιατικού ντεγκουστασιον οι άνθρωποι είχαν την καλοσύνη να μας φτιάξουν μια ποικιλία από εκλεκτά fingerfood. Πουγκιά, spring rolls και samosa εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν θαυματουργά μέσα στα στοματά μας. Με τον τρόπο που έπρεπε. Βουτώντας στη σωστή, την πρόστυχη, την ταιριαστή Cardinal Sauce που συνόδεψε κάθε ένα από αυτά στο σκοτάδι του ουρανίσκου με δόξα και τιμή.   


Δεν φύγαμε με βαριά κοιλιά. Σίγουρα όμως αποχωρήσαμε με βαριά καρδιά. Δεν είναι πολλά τα μέρη που μπορείς να βρεις τόσα πολλά ασιατικά προιόντα και ταυτόχρονα να μάθεις πρακτικά πως να μαγειρεύεις πιάτα από κουζίνες μας έρχονται από μακριά. To wok-shop είναι ένα από αυτά. Αν θα ξαναπάμε ; Το μπισκότο της τύχης που πήραμε στην έξοδο είπε ναι. Και ποιοι είμαστε εμείς να αντισταθούμε στη μοίρα?

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ