ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Γεννηθήκαμε στην Αθήνα. Μεγαλώσαμε στην Αθήνα. Έχουμε φάει (σχεδόν) όλη την Αθήνα πέντε χρόνια τώρα. Αγαπάμε αυτήν την αρχαία, θορυβώδη και γεμάτη αντιθέσεις πόλη μας. Ναι είμαστε Αθηναίοι αλλά δεν είμαστε τυφλοί. Ξέρουμε τι έχουμε αλλά δεν είμαστε κολλημένοι σε αυτό. Ψάχνουμε να ζήσουμε, να απολαύσουμε και να διηγηθούμε νέες ιστορίες με φαγητό ακόμη και αν αυτές μας πάνε μακριά. Για την ακρίβεια 501 χιλιόμετρα μακριά. Αγαπάμε πιστά την πρωτεύουσα αλλά δεν θα αρνηθούμε ένα γοητευτικό φλερτ με την συμπρωτεύουσα. Και όπως συμβαίνει όλους τους σύντομους έρωτες, στη Θεσσαλονίκη δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς ποτέ. Μια φυλή που περπατάει και αράζει σε κάθε χιλιοστό ανοιχτού χώρου. Μια πολύχρωμη και ζωντανή πόλη που βλέπει συνεχώς καινούργια μαγαζιά να πειραματίζονται με νέα food projects και να διευρύνουν τις επιλογές σου. Ένα μέρος στον χάρτη που ξέρει να ζει, να διασκεδάζει και φυσικά να τρώει. 

Για όλα τα παραπάνω, αυτή τη φορά είπαμε να πάρουμε το χρόνο μας. Και να δώσουμε για μια φορά την ευκαιρία στα στομάχια μας την ευκαιρία να χαλαρώσουν. Βρήκαμε την πρώτη πολυπόθητη ζεστασιά στην αγκαλιά του μικρού αλλά θαυματουργού Thess Bao. Και κάτι πολύ παραπάνω. Ένα νιού έντρι στο σαλωνικιώτικο street food που φέρνει τα baο στα μέτρα του, με υλικά που είχες και στο χωριό σου και deep fried γλυκά που δεν είχες ούτε στο όνειρο σου.Συνεχίσαμε στο σκοτεινό στενοσόκακο με το γλυκό φως του Tarantino να μας φωνάζει να δοκιμάζουμε τα γνωστά του σε όλα τα καρντάσια μπέργκερ και σάντουιτς. Καθαριστήκαμε από την κορφή μέχρι τα νύχια με άφθονο κουζινοχαρτο και σαν κύριοι δοκιμάσαμε πίτσα μπουφάλα για αρχόντους στου Pozeli, πριν αφήσουμε τα βασανισμένα μας κορμιά να ξεκουραστούν και να χωνέψουν. Η επόμενη μέρα μας βρήκε να ψάχνουμε εναγωνίως μεγάλες ποσότητες ζάχαρης όπου μπορούσαμε να τη βρούμε. Στα ξεχειλισμένα με σοκολάτα donuts που εξαφανίσαμε έξω από το Jerry’ s Foodtruck, στα φρέσκα σουδάκια του Choureal που μας μιλήσανε και τελικά στα υπέρτατα ΖΕΣΤΑ τρίγωνα του Ελενίδη Το απόλυτο σουβενίρ από το Θερμαϊκό. 

Περπατώντας στους στολισμένους δρόμους της Θεσσαλονίκης, και αγωνιώντας για την διάρκεια της νυχτερινής σερπαντίνας, σκεφτήκαμε για το πως θα ήταν να μέναμε εκεί. Πως θα ήμασταν, τι θα σκεφτόμασταν, πως θα περνάγαμε. Είμαστε Αθηναίοι ρε, είπε με πάθος ο Κωστής. Και έχει δίκιο. Μπορούμε να αγαπάμε και μπορούμε να ερωτευόμαστε. Για μερικά βράδια. Οι έρωτες είναι πιο έντονοι όταν κρατάνε λίγο, αφού.  

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Λίγο πριν την μεγάλη φυγή ζητάμε από φίλους μας να μας γράψουν για τους αγαπημένους τους προορισμούς με πρώτο πλάνο το φαγητό. Η Έφη Αλεβίζου τονίζει οτι εαν σου πουν σε ταβερνάκι της Κρήτης «πράμα δεν έχω» θα πρέπει να καθίσεις.
ΜΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ;

ΜΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ;

Σε κάθε κανόνα βέβαια υπάρχει μια εξαίρεση. Ευτυχώς γιατί το συνηθισμένο είναι πάντα βαρετό. Ευτυχώς γιατί το Μικρολίμανο έπρεπε να φάει και λίγο ιταλικό. 
ΕΞΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

ΕΞΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

Λίγο πριν την μεγάλη φυγή ζητάμε από φίλους μας να μας γράψουν για τους αγαπημένους τους προορισμούς με πρώτο πλάνο το φαγητό. Στο πρώτο της σειράς η Μίκα Χατζηδάκη δίνει τα αγαπημένα της για την Πάρο.
ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

Πήγαμε στο Yuzu και ανοίξαμε ενα μπουκάλι Σαμαρόπετρα.
ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

Στο 29 της οδού Επαμεινώνδα στην Καλλιθέα γίνονται πράγματα.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

Food pairing και ενα ανέμελο καλοκαίρι μπροστά μας
ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

Μια μικροσκοπική πιτσαρία κρυμμένη στο νούμερο 18 της Περικλέους μπορεί να σου επαναφέρει την πίστη σου στην pizza.
STRAIGHT OUT OF BRAZIL

STRAIGHT OUT OF BRAZIL

Ένας ακόμα μοναδικός, limited edition, καφές έφτασε στα Coffee Island από τη Βραζιλία.
EXPLORE GREECE VOL. 2

EXPLORE GREECE VOL. 2

Ο οίκος Μεταξά συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους The Clumsies, σ’ ένα ταξίδι  εξερεύνησης της Ελλάδας, παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου.
THE FELLOWSHIP OF COFFEE

THE FELLOWSHIP OF COFFEE

Ο Άρης γύρισε, γεμάτος καφεΐνη, από τα σύγχρονα, μυρωδάτα και αδιανόητα φιλόξενα headquarters των Coffee Island και είχε κάποια πράγματα να πει.