BACK TO PENNY LANE

BACK TO PENNY LANE


Έχουν περάσει τέσσερα πλέον χρόνια από την ημέρα που το Penny Lane  άνοιξε τις γαλάζιες πόρτες του και την open-air οροφή του για πρώτη φορά. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια το Penny Lane έγινε στέκι στο Χαλάνδρι. Θα μπορούσε να παραμείνει και μόνο αυτό. Ενα στέκι με σχετικά καλό φάγητο.

Γιατί αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς αν εξαιρέσεις την εντυπωσιακή του αρχή, το Penny Lane δεν συνέχισε να σερβίρει το φαγητό που του άρμοζε. Δηλαδή το να συμβαδίζει τo φαγητό με την εξαιρετικά comfort διάθεση του χώρου.

Αλλά τα πράγματα αλλάζουν.

Οι ιδιοκτήτες του πήραν μια μεγάλη απόφαση και έκαναν ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά. Θα συνεργάζονταν με τον Άγγελο Λάντο τον 2στερο Michelen chef. Και ολα ξεκίνησαν με μια πολυ καλή ερώτηση. Τι θα σέρβιρε ενας βραβευμένος chef σε ενα μέρος που χρειάζεται comfort food; 

image

'Οπως μας λέει και o κ. Λάντος δεν ήταν κάτι ευκόλο. «Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμένα, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να σκεφτώ “out of the box” και να γυρίσω πίσω στο χρόνο, στις εποχές εκείνες που δούλευα αλλιώς, όμως πλέον με τη γνώση και τις προσλαμβάνουσες που έχω σήμερα. Και για εμένα αυτή η συνεργασία αποτελεί μία όμορφη περιπέτεια, γιατί ξαφνικά κλήθηκα να δημιουργήσω πιάτα που απευθύνονται σε ένα πολύ πιο διευρυμένο κοινό, αλλά που ταυτόχρονα πρέπει πάντοτε να αντανακλούν τη δική μου μαγειρική κουλτούρα. Μας πήρε πολύ καιρό και πολλές δοκιμές να βρούμε αυτή τη χρυσή τομή, όμως σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα»

image

Είμασταν από τους τυχερούς που δοκιμάσαμε πρώτοι το αποτέλεσμα αυτό. Και εχουμε να πούμε τα εξής. Ή μάλλον να σας πούμε τι πρέπει να παραγγείλετε σίγουρα: Την Shepherd’s pie. Μια πραγματικά πληθωρική πίτα από μοσχαράκι που έχει σιγομαγειρευτεί με λαχανικά πάνω στο οποίο ξαπλώνει ένα τραγανό απέξω και ζουμερό από μέσα μείγμα από πουρέ πατάτας, παρμεζάνας και μοτσαρέλας.

image

Το Veggie Burger. Ναι και εμείς δεν περιμέναμε ποτέ οτι θα το γράφαμε αυτό ΑΛΛΑ να το πάρετε γιατί ειναι ενα γενικά ενα έπος όταν ειδικά σκάει το κατσικίσιο τυρί στο στόμα σου.

image

Τις παπαρδέλες με αρνί, λευκή αγκινάρα και Αρσενικό Νάξου. Eνα πιάτο τόσο πλούσιο σε γεύση απο την πρώτη πηρουνιά.

image

Δοκιμάσαμε και τα baos, τα ribs, την ceviche που είναι υπέροχα προσγειωμένα πιάτα αλλά για μας comfort food xωρίς λιωμένο τυρί δεν γίνεται.

image

Είναι αλήθεια λοιπόν οτι το καλό comfort food έχει επιστρέψει στο Penny Lane και πρέπει να το επισκεφτείτε άμεσα. Τώρα που και ο καιρός κρυώνει και όλοι χρειαζόμαστε να ζεσταθεί λίγο η καρδούλα μας απο μέσα.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19

Κάναμε και μια στάση Κηφισιά
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18

Στο Σύνταγμα, εμείς γίναμε αυτό που θέλoυμε να είμαστε πάντα.
THE DISH : TAΛΙΑΤΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΤΑ

THE DISH : TAΛΙΑΤΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΤΑ

Μια Ιταλίδα στο Παγκράτι. Η Μαρίτα έκλεισε appuntamento μαζί της.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16

Πειραιάς σημαίνει για τον καθένα κάτι διαφορετικό. Για εμάς σημαίνει πάλι φαί.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15

Showdown στα Πετράλωνα. Όλα σε μια νύχτα. Παρεούλα με AΛΦΑ Weiss.
THE DISH: ΜΑΡΙΛΟΥ VS ΤΟΜΑHAWK

THE DISH: ΜΑΡΙΛΟΥ VS ΤΟΜΑHAWK

H Μαριλού Ρεπαπή κατατροπώνει την tomahawk steak του The Cellar. Στο τέλος χειροκροτούσαμε όρθιοι.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ/ EΠΕΙΣΟΔΙΟ 14

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ/ EΠΕΙΣΟΔΙΟ 14

What happens in Peristeri, stays in Peristeri. Guest starring: Τα κορίτσια του Queen.gr
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13

Στο επεισόδιο 13 πήγαμε Ψυρρή. Δεν φάγαμε κουλούρι.
ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Πες μας τώρα ειλικρινά: Δηλαδή δεν θα ηθελες να να μας γνωρίσεις από κοντά και να τραβήξουμε ΤΟ ΠΙΟ high tech cooking video;
THE STREET WOK EFFECT

THE STREET WOK EFFECT

Πολλοί λίγοι όμως και πολύ καλοί εδώ που τα λέμε, γνωρίζουν ότι ο ηθικός αυτουργός των The Eaters είναι στην πραγματικότητα ένας Κινέζος. Ένας Ευρωπαίος με μάτια βέρου Ασιάτη.