SPOTTED AT PO BOYS


Τα μαγαζιά που σερβίρουν φαγητό εκεί έξω χωρίζονται βασικά σε τρεις κατηγορίες .Αυτά που μιλάνε πολύ και αλλά δε λένε τίποτα.Αυτά που μιλάνε πολύ λίγο και λένε πάρα πολλά.Και τέλος αυτά που μιλάνε πολύ και λένε το ίδιο πολλά.Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν εκείνα τα υπέροχα, σπάνια μέρη που είναι αυτό ακριβώς που πιστεύουν ότι μαγειρεύουν.What you hear is what you get που θα λέγαμε και στο χωρίο μας. Δύσκολο να τα βρεις, καθότι λίγα, αλλά πραγματικά μοναδικά όταν τα γεύεσαι.

Ένα από αυτά τα εκλεκτα και πολύ ειλικρινή μέρη είναι και το Po’ Boys στην αναγεννημένη και πολύχρωμη γειτονιά του Ψυρρή. Το αδερφάκι του Mama Roux δε μασάει τα λόγια του. Σου λέει ότι θα φας BBQ όπως το κάνουν στον περήφανο Αμερικανικο Νότο και αυτό ακριβώς θα σου σιγοψήσουν, θα σου καπνίσουν και θα σου σερβίρουν στο πολύ ζεστό μέρος που έχουν φτιάξει στη γωνία Αγαθάρχου και Λεπενιώτου.

Φυσικά πίσω από κάθε slowly smoked κρέας υπάρχει ένας ψήστης που δίνει πόνο. Μόνο που εδώ δε μιλάμε μόνο για ταλέντο αλλά για επιστήμη. Στα μυστικά ενδότερα του Po καπνίζει υπομονετικά μια custom made in Καρδίτσα ψησταρια που θα ζήλευαν και στο CERN. Ο Βασίλης Σπόρος, chef και συνιδιοκτήτης του Po’ Boys δεν ανακάλυψε ακόμη το σωματίδιο του Θεού αλλά σίγουρα βρήκε τον τρόπο να φτιάχνει το brisket του. Σε αυτό το επίτευγμα της κβαντικής φυσικής τα κάρβουνα σιγοκαίνε έξω από την ψησταριά την ώρα που ο ζεστός αέρας τους δίνει σε όλη τη γκάμα των κρεάτων αυτή την εθιστική καπνιστή γεύση. Αργά και μαγικά.

Στο τραπέζι μας η φάση μας θα ήταν όπως πάντα χαλαρή.Με μέτρο, αυτοσυγκράτηση και λίγο φαϊ ως συνήθως. NOT. Δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να φας σιγοψημένα για ώρες καπνιστά κρέατα και εμείς δεν θα την αφήναμε να πάει χαμένη.Ποια ευκαιρία για φαΐ χάσαμε ποτέ;

Ξεκινήσαμε με το ΚΑΛΥΤΕΡΟ mac and cheese της πόλης. Και μεγάλη κουβέντα είπαμε και μεγάλη μπουκιά φάγαμε. Αλλά το αξίζει. Δεύτερο στη σειρά των ορεκτικών (τι νόμιζες ότι ξεκινήσαμε;) λαχταριστό fried chicken με πάνω σε βάφλα μαζί με μπέίκον. Ένα πιάτο που δεν πρόλαβε να δει το φως αυτού του μάταιου κόσμου.

Αφού ανοίξαμε την όρεξή μας, όχι πως το 'χαμε ανάγκη, μπήκαμε στα κυρίως. Και παίξαμε σε όλα τα φορμάτ. Σάντουιτς-αντε-γεια pork belly με καραμέλωμένα κρεμμύδια, hand crafed πίκλες, coleslaw και mayo. Σπουδαίο Pitmaster burger με μερακλήδικο brisket βουτηγμένο σε burbon glaze  και fondue.Τραγανές-έξω-τρυφερές-μέσα αλάνθαστες buttermilk φτερούγες fried chicken που τρώς μέχρι να φτάσεις στο μεδούλι. Μόλις τα φάγαμε όλα είπαμε να κλείσουμε θεαματικά.  Μοιραστήκαμε έναν all around καπνιστό οργασμό βουτώντας σε ένα μερακλήδικο sample platter που τα είχε όλα. Brisket, pulled pork, λουκάνικο ΚΑΙ spare rib. Μόλις αδειάσαμε και αυτό γλυκιές νότες jazz ακούγονταν ήδη στα αυτιά μας. Κοιταχτήκαμε και ξέραμε όλοι χωρίς να μιλήσουμε ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα food sessions της ζωής μας.

Το Po’ Boys δεν είναι απλώς ένα μέρος που θα φας σίγουρα καλά. Η διακόσμηση, τα έπιπλα, η ατμόσφαιρα και οι μυρωδιές σε ταξίδευουν first class στις όχθες του Μισισσιπή. Την ιστορία του Νότου, τους ανθρώπους του και τις γεύσεις του. Το κάπνισμα του κρέατος που κάποτε ήταν ο μόνος τρόπος για τους μαύρους να τρώνε τα κομμάτια κρέατος που περίσσευαν στους λευκούς εδώ είναι μια ιεροτελεστία. Μια φανταστική εκδρομή που συμβαίνει στο στόμα σου. Από του Ψυρρή στη Νέα Ορλεάνη ένα Po’ Boys δρόμος.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Πήγαμε Χολαργό, χωρίς αναστολές.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

Πήγαμε Κυψέλη. Φάγαμε πάλι.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20

Έχει η Αγία Παρασκευή, παραλία; 
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19

Κάναμε και μια στάση Κηφισιά
BACK TO PENNY LANE

BACK TO PENNY LANE

Πραγματικό comfort food από ενα 2αστερο Michelin Chef ; Το φάγαμε και γράφουμε για αυτό.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18

Στο Σύνταγμα, εμείς γίναμε αυτό που θέλoυμε να είμαστε πάντα.
THE DISH : TAΛΙΑΤΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΤΑ

THE DISH : TAΛΙΑΤΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΤΑ

Μια Ιταλίδα στο Παγκράτι. Η Μαρίτα έκλεισε appuntamento μαζί της.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16

Πειραιάς σημαίνει για τον καθένα κάτι διαφορετικό. Για εμάς σημαίνει πάλι φαί.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15

Showdown στα Πετράλωνα. Όλα σε μια νύχτα. Παρεούλα με AΛΦΑ Weiss.
THE DISH: ΜΑΡΙΛΟΥ VS ΤΟΜΑHAWK

THE DISH: ΜΑΡΙΛΟΥ VS ΤΟΜΑHAWK

H Μαριλού Ρεπαπή κατατροπώνει την tomahawk steak του The Cellar. Στο τέλος χειροκροτούσαμε όρθιοι.