ΣΤΟ BELLE AMIE

ΣΤΟ BELLE AMIE


Ένα πράγμα μας ήρθε στο μυαλό οταν μπήκαμε την Πέμπτη το βράδυ στoν όροφο, του ακόμα πιο νέου Βelle Amie στο Πασαλιμάνι. "We are not in Kansas anymore". Ξεχάστε το ουζερί του Μπελαμή, ξεχάστε ακόμα και το νεορετρό comeback του τρία χρόνια πρίν. Aυτή τη φορά το Belle Amie μπαίνει σε μια εποχή που they mean business που λέγανε και στο χωριό μας.

image

image

Ένα νέο ντεκόρ που θα σε κάνει να αισθανθείς λίγο glam rock star, λίγο great Gatsby. Μαύρες μαρμάρινες κολώνες, χρυσές λεπτομέρειες, βελούδο. Στο μενού, οι προτάσεις του βετεράνου Χρήστου Τζιέρα θα καλύψουν εσένα, το αμόρε, τη παρέα σου ακόμα και τη μαμά σου που δεν τις αρέσουν τα περιέργα. Ο chef έχει δημιουργήσει πιάτα με ελληνικές πρώτες ύλες με αφετηρία κλασσικές γεύσεις αλλά with a twist.

image

image

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ψαρονέφρι σε κρούστα μυρωδικών σε ενα στρώμα απο πουρέ γραβιέρας με σάλτσα δενδρολίβανου, τη σαλάτα με το κατσικίσιο τυρί και τη σως κράνας, την γιουβετσάδα και το γεμιστό καλαμαράκι με ένα αρωματικό ριζότο λαχανικών και για γλυκό τα σουδάκια με το παγωτό. Θα πηγαίναμε για περισσότερα γιατί μας έκαναν κλικ και άλλα στο μενού αλλά συγκρατηθήκαμε.

image
image

image

Σε άλλα καλά νέα, κάθε μέρα πια μέχρι τις δυο το μεσημέρι, σερβίρεται πρωινό-brunch. Δοκιμάσαμε τα αυγά με σύγκλινο Μάνης, το τόστ αβοκάντο με την κρέμα κατσικίσιου τυριού και τα pancakes με νουτέλα και δίνουμε το δεκάρι μας.

image

image

image
* Εδώ τα λέμε με τον Χρήστο Τζίερα, γιατί τα λέει ωραία.

image
*Λέμε γειά στην υπεύθυνη. Αλίκη φορέβα.

Αν θα ξαναπάμε Πασαλιμάνι; Σίγουρα mes amies.


***Κάντε public share στο Facebook το παραπάνω άρθρο και μπείτε στη κλήρωση για ένα ξεχωριστό γεύμα για δύο στο Belle Ammie. Δευτέρα ανακοινώνουμε τους νικητές.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΗAPPY THANKSGIVING AΔΕΡΦΙΑ!

ΗAPPY THANKSGIVING AΔΕΡΦΙΑ!

Μάλλον δεν είχες Thanksgiving στο χωριό σου αλλά και τι έγινε; Όλα θα στα μάθουμε μαζί με το Hard Rock Cafe Athens και αυτό τον διαγωνισμό.
THE DISH: Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ HΘΕΛΕ ΑΒΓΑ ΒΕNEDICT

THE DISH: Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ HΘΕΛΕ ΑΒΓΑ ΒΕNEDICT

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. Η Αφροδίτη Σημίτη ήθελε αβγά benedict.
PAINT IT BRIGHT

PAINT IT BRIGHT

Eδώ και τρία χρόνια γράφουμε τη δική μας ιστορία για το φαγητό, με το δικό μας ανεξίτηλο σπρέι. Αυτή τη φορά πιάσαμε τα σπρεί κυριολεκτικά.
ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

Σάββατο και Κυριακή 7 & 8 Οκτωβρίου έρχεται στην Αθήνα το Thessaloniki Food Festival.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12

Σε ένα επικό come back του “Φάγαμε το Δρόμο” ανεβαίνουμε στο βορρά και δαγκώνουμε το Χαλάνδρι
BACK TO BRUNCH

BACK TO BRUNCH

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της Θεσσαλονίκης και το thessbrunch επανέρχεται πιο γευστικό από ποτέ!
 ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11

Στο εξωτικό Κουκάκι γράφουμε τον επίλογο μιας σαιζόν γεμάτης συγκινήσεις και θερμίδες όπως ακριβώς της αξίζει.
Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ PIZZA

Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ PIZZA

Τρώμε μαζί σου χιλιόμετρα από δρόμους και σοκάκια, μέρα και νύχτα, με φώτα ή χωρίς. Τώρα ήρθε η ώρα να μοιραστείς κι εσύ κάτι. Μαζί μας και με όλο τον κόσμο. Με το αζημίωτο.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10

Κάναμε ενα live στο Facebook, ψηφίσατε να πάμε Γλυφάδα, πήραμε παρέα. Θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα. H αλήθεια να λέγεται.
ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

Aγαπημένα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης δημιουργούν exclusive brunch menus κάθε Κυριακή. Δοκιμάσαμε ήδη δύο απο αυτά.