ΣΤΟ BELLE AMIE

ΣΤΟ BELLE AMIE


Ένα πράγμα μας ήρθε στο μυαλό οταν μπήκαμε την Πέμπτη το βράδυ στoν όροφο, του ακόμα πιο νέου Βelle Amie στο Πασαλιμάνι. "We are not in Kansas anymore". Ξεχάστε το ουζερί του Μπελαμή, ξεχάστε ακόμα και το νεορετρό comeback του τρία χρόνια πρίν. Aυτή τη φορά το Belle Amie μπαίνει σε μια εποχή που they mean business που λέγανε και στο χωριό μας.

image

image

Ένα νέο ντεκόρ που θα σε κάνει να αισθανθείς λίγο glam rock star, λίγο great Gatsby. Μαύρες μαρμάρινες κολώνες, χρυσές λεπτομέρειες, βελούδο. Στο μενού, οι προτάσεις του βετεράνου Χρήστου Τζιέρα θα καλύψουν εσένα, το αμόρε, τη παρέα σου ακόμα και τη μαμά σου που δεν τις αρέσουν τα περιέργα. Ο chef έχει δημιουργήσει πιάτα με ελληνικές πρώτες ύλες με αφετηρία κλασσικές γεύσεις αλλά with a twist.

image

image

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ψαρονέφρι σε κρούστα μυρωδικών σε ενα στρώμα απο πουρέ γραβιέρας με σάλτσα δενδρολίβανου, τη σαλάτα με το κατσικίσιο τυρί και τη σως κράνας, την γιουβετσάδα και το γεμιστό καλαμαράκι με ένα αρωματικό ριζότο λαχανικών και για γλυκό τα σουδάκια με το παγωτό. Θα πηγαίναμε για περισσότερα γιατί μας έκαναν κλικ και άλλα στο μενού αλλά συγκρατηθήκαμε.

image
image

image

Σε άλλα καλά νέα, κάθε μέρα πια μέχρι τις δυο το μεσημέρι, σερβίρεται πρωινό-brunch. Δοκιμάσαμε τα αυγά με σύγκλινο Μάνης, το τόστ αβοκάντο με την κρέμα κατσικίσιου τυριού και τα pancakes με νουτέλα και δίνουμε το δεκάρι μας.

image

image

image
* Εδώ τα λέμε με τον Χρήστο Τζίερα, γιατί τα λέει ωραία.

image
*Λέμε γειά στην υπεύθυνη. Αλίκη φορέβα.

Αν θα ξαναπάμε Πασαλιμάνι; Σίγουρα mes amies.


***Κάντε public share στο Facebook το παραπάνω άρθρο και μπείτε στη κλήρωση για ένα ξεχωριστό γεύμα για δύο στο Belle Ammie. Δευτέρα ανακοινώνουμε τους νικητές.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

Aγαπημένα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης δημιουργούν exclusive brunch menus κάθε Κυριακή. Δοκιμάσαμε ήδη δύο απο αυτά.
ΓΕΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΗΕ ΕΑΤΕRS

ΓΕΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΗΕ ΕΑΤΕRS

Στα τρίτα μας γενέθλια ανακαλύψαμε κάτι. Ποτέ δεν σας είπαμε ποτέ, ποιοί και τι ακριβώς είμαστε.
ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA

ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA

Δύο αδέρφια, ο Νίκος και ο Σάββας αποφάσισαν να συνεχίσουν μια μεγάλη οικογενειακή ιστορία που ξεκίνησε το 1965, κουβαλώντας τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και το πάθος τους για καλό φαγητό από τη Νέα Υόρκη μέχρι έναν παράλληλο της Συγγρού.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9

Σε αυτό το επεισόδιο της επικής και ΠΟΛΥ επικίνδυνης σειράς «Φάγαμε το Δρόμο» επιστρέφουμε στο κέντρο της πόλης αποδίδοντας τιμές στην τιμημένη Παγκρατάρα.
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

Ορκιζόσουν ότι θα μπορούσες να τρως κάθε μέρα πίτσα αλλά τώρα που μεγάλωσες σου λείπει το πρασινάκι. Ψάχνεις εκείνα τα λαχανικά που φτιάχνονται με ελάχιστο κόπο και υλικά αλλά θα σερβιριστούν στο πιάτο σου όπως τότε που που κάποιος άλλος φρόντιζε για σένα.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8

Το τελευταίο ¨Φάγαμε τον δρόμο¨ είναι ίσως το πιο επικό μας επεισόδιο μέχρι τώρα. Πάμε Καλλιθεάρα. Αλλά αυτή τη φορά ξυπνάμε πρωί. Και όπως γνωρίζετε το πρωινό είναι το πιο σημάντικό γεύμα της ήμερας.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

Έχεις καταλήξει στο ότι όλα κάποτε τελειώνουν. Εδώ όμως είναι που κάνεις λάθος. Όλα εκτός από το φαγητό. Όλα εκτός από τα σουβλάκια. Όλα εκτός από το «Φάγαμε το Δρόμο».
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

Πήγαμε Νέα Ερυθραία. Χτυπήσαμε pizza - σουβλάκι - burger. Kαι πήραμε noodles στο 90'
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SPOLLATI

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SPOLLATI

Στην Αιόλου υπάρχει ενα μαγαζί στο οποίο θα νιώσεις άνετα όσο βρίσκεσαι σε αυτό και φεύγοντας θα το θυμάσαι με ικανοποίηση.
ΠΑΘΑΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΑΘΑΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ξεχάσαμε τα πάντα. Παραγγείλαμε σχεδόν τα πάντα. Πήραμε και γλυκάκι. Άλλo ενα μεγαλειώδες κεφάλαιο στο #epathathaparaskevi stories