ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI


To Yuzu είναι ένα πανάκριβο εσπεριδοειδές και θαυματουργό σούπερ φουντ με καταγωγή από την Ιαπωνία. Η Ιαπωνία είναι στην Ανατολή. Το Υυzu είναι επίσης το πρώτο sushi bar που  άνοιξε τις πόρτες και τα τσοπ στικς του στο Περιστέρι. Το Περιστέρι βρίσκεται στη Δύση. Αν κάτι ενώνει την Άπω Ανατολή με τις Δυτικές Συνοικίες, το 東京‎ με την Περιστεράρα και τo sayonara με το άντε τσάο είναι τελικά τα maki, τα nigiri και τα sashimi. Δηλαδή τα σούσι όπως τα λέγαμε και τα είχαμε και στο χωριό μας.

 


Στο πολυσύχναστο και πολυσυζητημένο σουσάδικο της Βεάκη, δίπλα σε εντυπωσιακές γκέισες που σε κοιτούν διακριτικά από τους τοίχους, τα σούσι φροντίζει όχι κάποιος εξωτικός και σιωπηλός Ιάπωνας αλλά ο σού-σι-σεφ (πάντα θέλαμε να το γράψουμε αυτό)  Παναγιώτης Γιαννόγλου , με πρωτότυπες ιδέες και σοφιστικέ εκτελέσεις. Ξεκινήσαμε σεμνά με ένα απλό αλλά τόσο μα τόσο γευστικό sashimi, στα ελληνικά σκέτο νέτο κρέας ψαριού χωρίς ρύζι, φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Το λαυράκι ήταν μια ιδιαίτερη, μεσογειακή επιλογή που έκανε πράξη ένα μοναδικό διηπειρωτικό fusion και ταίριαξε άψογα με τα παραδοσιακά ιαπωνικά φασολάκια σόγιας και το χοντρό τους αλάτι. Μετά από αυτή τη μικρή εισαγωγή αρχίσαμε να ρολάρουμε κανονικά και σε αυτό βοήθησε ένα μπουκάλι Σαμαρόπετρα. Ένα 100% sauvignon μεγαλωμένο με τέχνη και μεράκι, με γαλλικά και πιάνο, στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Φλώρινα, που μπορεί να συντροφεύσει αρμονικά, ψάρια, πιάτα θαλασσινών και όπως διαπιστώσαμε και ασιατική κουζίνα.


Ήμασταν πια έτοιμοι να υποδεχτούμε signature rolls και να τα συνδυάσουμε ιδανικά με το σωστό κρασί. Και ήταν όλα εκεί. Τα Crispy California sushi, ρολά με καβούρι, αγγούρι, αβοκάντο και επικάλυψη από panko. Τα yuzu rolls με καβούρι tempura , καβουρόψιχα , επικάλυψη από κόκκινο τόνο, αβοκάντο, κίτρινο χαβιάρι και μαγιονέζα από yuzu. Και φυσικά τα πολύχρωμα έργα τέχνης Rainbow rolls. Sushi ουράνια τόξα με καβούρι, αγγούρι και επικάλυψη σολωμού, τόνου, γαρίδας και αβοκάντο. Αν δεν τα τρώγαμε μάλλον θα τα κρεμούσαμε σε κάποιον τοίχο.  


Πρωτότυπα και γευστικά sushi rolls. Ένα, η μάλλον αρκετά περισσότερα,  μπουκάλια από ένα ποιοτικό ελληνικό λευκό κρασί που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα πιάτα της ασιατικής κουζίνας. Ένα φιλικό μέρος με ωραίες μουσικές και pop διακόσμηση. Δεν ήμασταν Big in Japan. Ήμασταν όμως Ωραίοι στην τοποθεσία Περιστέρι. Σαγιονάρα.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

Στο 29 της οδού Επαμεινώνδα στην Καλλιθέα γίνονται πράγματα.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

Food pairing και ενα ανέμελο καλοκαίρι μπροστά μας
ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

Μια μικροσκοπική πιτσαρία κρυμμένη στο νούμερο 18 της Περικλέους μπορεί να σου επαναφέρει την πίστη σου στην pizza.
STRAIGHT OUT OF BRAZIL

STRAIGHT OUT OF BRAZIL

Ένας ακόμα μοναδικός, limited edition, καφές έφτασε στα Coffee Island από τη Βραζιλία.
EXPLORE GREECE VOL. 2

EXPLORE GREECE VOL. 2

Ο οίκος Μεταξά συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους The Clumsies, σ’ ένα ταξίδι  εξερεύνησης της Ελλάδας, παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου.
THE FELLOWSHIP OF COFFEE

THE FELLOWSHIP OF COFFEE

Ο Άρης γύρισε, γεμάτος καφεΐνη, από τα σύγχρονα, μυρωδάτα και αδιανόητα φιλόξενα headquarters των Coffee Island και είχε κάποια πράγματα να πει.
SPOTTED AT PO BOYS

SPOTTED AT PO BOYS

Από του Ψυρρή στη Νέα Ορλεάνη ένα Po’ Boys δρόμος.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Πήγαμε Χολαργό, χωρίς αναστολές.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

Πήγαμε Κυψέλη. Φάγαμε πάλι.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20

Έχει η Αγία Παρασκευή, παραλία;