THE DISH : TAΛΙΑΤΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΤΑ


Από τη Μαρίτα Αλημίση

Η φρέσκια pasta είναι το δώρο των Ιταλών στην ανθρωπότητα και θα μπορούσαμε να υπερβάλουμε λέγοντας πως είναι εξίσου σημαντικό με την φωτιά ή τον τροχό, με την διαφορά ότι τρώγεται κιόλας οπότε τα κερδάει αμφότερα από τα αποδυτήρια.

Άλλωστε, η Σοφία Λόρεν είχε ‘πει κάποτε πως «Ό,τι βλέπετε πάνω μου οφείλεται στο σπαγγέτι» και ποιοι είμαστε εμείς για να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα, πολλώ δε μάλλον τα κάλλη της.

Αν θέλαμε να γίνουμε ποιητικοί τώρα, θα λέγαμε πως οι Ταλιατέλες alla boscaiola κουβαλούν το άρωμα ενός δάσους, μ’ όλη εκείνη την σκιερή «ζωντάνια» και την απογευματινή δροσιά του.

Φρέσκιες ταλιατέλες, χοντροκομμένο guanciale, φρέσκο μανιτάρι πορτσίνι, μια υποψία από λάδι τρούφας, τριμμένο πεκορίνο και στην κορυφή ζουμερά τοματίνια και πικάντικη ρόκα για να χορτάσουν πρώτα τα μάτια. 

Με λίγα λόγια, αν είναι να χαλάσεις την δίαιτα και να αμαρτήσεις πριν την παραλία, κάν’ το με την Ιταλίδα κάτω απ’ τα δέντρα που δεν θα σας δει και κανείς.

Βosca..yolo και καλές διακοπές!

Ευχαριστούμε τη υπέροχη Tratoria Italia d' Onofrio στο Παγκράτι για το σκηνικό και την υπέροχη φρέσκια πάστα του. Να πάτε άμεσα. Σας το είπαμε. 

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: KOYKAKI

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: KOYKAKI

Κυρίες, κύριοι και παιδιά μας. Αυτό είναι το Κουκάκι μας.
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Λίγο πριν την μεγάλη φυγή ζητάμε από φίλους μας να μας γράψουν για τους αγαπημένους τους προορισμούς με πρώτο πλάνο το φαγητό. Η Έφη Αλεβίζου τονίζει οτι εαν σου πουν σε ταβερνάκι της Κρήτης «πράμα δεν έχω» θα πρέπει να καθίσεις.
ΜΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ;

ΜΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ;

Σε κάθε κανόνα βέβαια υπάρχει μια εξαίρεση. Ευτυχώς γιατί το συνηθισμένο είναι πάντα βαρετό. Ευτυχώς γιατί το Μικρολίμανο έπρεπε να φάει και λίγο ιταλικό. 
ΕΞΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

ΕΞΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

Λίγο πριν την μεγάλη φυγή ζητάμε από φίλους μας να μας γράψουν για τους αγαπημένους τους προορισμούς με πρώτο πλάνο το φαγητό. Στο πρώτο της σειράς η Μίκα Χατζηδάκη δίνει τα αγαπημένα της για την Πάρο.
ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

Πήγαμε στο Yuzu και ανοίξαμε ενα μπουκάλι Σαμαρόπετρα.
ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

Στο 29 της οδού Επαμεινώνδα στην Καλλιθέα γίνονται πράγματα.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

Food pairing και ενα ανέμελο καλοκαίρι μπροστά μας
ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

Μια μικροσκοπική πιτσαρία κρυμμένη στο νούμερο 18 της Περικλέους μπορεί να σου επαναφέρει την πίστη σου στην pizza.
STRAIGHT OUT OF BRAZIL

STRAIGHT OUT OF BRAZIL

Ένας ακόμα μοναδικός, limited edition, καφές έφτασε στα Coffee Island από τη Βραζιλία.
EXPLORE GREECE VOL. 2

EXPLORE GREECE VOL. 2

Ο οίκος Μεταξά συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους The Clumsies, σ’ ένα ταξίδι  εξερεύνησης της Ελλάδας, παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου.