THE STREET WOK EFFECT

THE STREET WOK EFFECT


Από τον Αρη Αλβανό

Πολλοί τον ξέρουν χρόνια τώρα ως σκέτο Αλβανό (ας όψεται αυτό το εκκεντρικό επίθετο που κληρονομήσαμε). Αρκετοί τον φωνάζουν Κωστή και όχι Ντίνο, Κωσταντή, Κώτσο και όλα τα  υποκοριστικά, χαϊδευτικά και λοιπά συμπαραμαρτούντα αυτού του ταλαιπωρημένου ονόματος.

Πολλοί λίγοι όμως και πολύ καλοί εδώ που τα λέμε, γνωρίζουν ότι ο ηθικός αυτουργός των The Eaters είναι στην πραγματικότητα ένας Κινέζος. Ένας Ευρωπαίος με μάτια βέρου Ασιάτη.

Ένας Αθηναίος με καρδιά Πεκινιώτη. Ένα παιδί που όταν τα άλλα ζητούσαν από τη μαμά τους μακαραρόνια με κιμά αυτός έπιανε με τα chopsticks.

Ένας Έλληνας που γίνεται Κινέζος όποτε του βγει.

Και πίστεψε μας.

Όταν μυρίσεις τα αγαπημένα σου noodles να ανακατεύονται με φρέσκα λαχανικά και handmade sauces στην ανοιχτή κουζίνα του Street Wok τότε σίγουρα θα σου βγει κι εσένα. Τα ολόφρεσκα υλικά, η τέχνη του wok και οι εξωτικές μυρωδιές σε ταξιδεύουν από την Αθήνα σε κάποια γειτονιά της Σαγκάης και κάνουν τον Κωστή να γίνει Kos-Tee. It’s a fact. Mεσα σε ενα red box από τα Street Wok θα φας άπειρους συνδυασμούς όπως ακριβώς θα τα έτρωγες ανέμελος σε κάποια υπαίθρια ασιατική αγορά.

Μην κάνεις τον Κινέζο. Νιώσε Κινέζος.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: KOYKAKI

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: KOYKAKI

Κυρίες, κύριοι και παιδιά μας. Αυτό είναι το Κουκάκι μας.
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Λίγο πριν την μεγάλη φυγή ζητάμε από φίλους μας να μας γράψουν για τους αγαπημένους τους προορισμούς με πρώτο πλάνο το φαγητό. Η Έφη Αλεβίζου τονίζει οτι εαν σου πουν σε ταβερνάκι της Κρήτης «πράμα δεν έχω» θα πρέπει να καθίσεις.
ΜΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ;

ΜΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ;

Σε κάθε κανόνα βέβαια υπάρχει μια εξαίρεση. Ευτυχώς γιατί το συνηθισμένο είναι πάντα βαρετό. Ευτυχώς γιατί το Μικρολίμανο έπρεπε να φάει και λίγο ιταλικό. 
ΕΞΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

ΕΞΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

Λίγο πριν την μεγάλη φυγή ζητάμε από φίλους μας να μας γράψουν για τους αγαπημένους τους προορισμούς με πρώτο πλάνο το φαγητό. Στο πρώτο της σειράς η Μίκα Χατζηδάκη δίνει τα αγαπημένα της για την Πάρο.
ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

Πήγαμε στο Yuzu και ανοίξαμε ενα μπουκάλι Σαμαρόπετρα.
ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

Στο 29 της οδού Επαμεινώνδα στην Καλλιθέα γίνονται πράγματα.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

Food pairing και ενα ανέμελο καλοκαίρι μπροστά μας
ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

Μια μικροσκοπική πιτσαρία κρυμμένη στο νούμερο 18 της Περικλέους μπορεί να σου επαναφέρει την πίστη σου στην pizza.
STRAIGHT OUT OF BRAZIL

STRAIGHT OUT OF BRAZIL

Ένας ακόμα μοναδικός, limited edition, καφές έφτασε στα Coffee Island από τη Βραζιλία.
EXPLORE GREECE VOL. 2

EXPLORE GREECE VOL. 2

Ο οίκος Μεταξά συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους The Clumsies, σ’ ένα ταξίδι  εξερεύνησης της Ελλάδας, παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου.