APPLE DONUTS

APPLE DONUTS


Από την Ίανθη Μιχαλάκη

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε τον Γενάρη τον επίσημο μήνα των resolutions, σου λέμε προκαταβολικά μπράβο. Ηταν ο μήνας που είπες οτι θα γραφτείς (ξανά) γυμναστήριο, θα κόψεις το τσιγάρο, θα αρχίσεις αποταμίευση και δίαιτα. Αφήνοντας στην άκρη για λίγο τη φωνή του ρεαλισμού που λέει πως κατά 80% η προσπάθεια σου θα αποτύχει, αν έχεις επιλέξει το δρόμο της αλλαγής, σε περιμένουν δύσκολες ώρες.
Η αλήθεια είναι πως δε μπορούμε να σε ταΐζουμε 2-2 τις τσίχλες νικοτίνης, ούτε να σε βγάλουμε σηκωτό για τρέξιμο. Μπορούμε όμως να σε βοηθήσουμε να αντισταθείς δυναμικά στο donut που βρέθηκε από το πουθενά στο δρόμο σου για τη δουλειά και φωνάζει το όνομα σου. Επαναλαμβάνεις 3 φορές "leave now and never come back", γυρνάς σπίτι, φτιάχνεις αυτούς τους λουκουμάδες μήλου και μετά κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη γεμάτος περηφάνια. Είδες; Mπράβο! 

ΥΛΙΚΑ

• 115 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 κτγ καστανή ζάχαρη
• 1 αβγό
• 1/3 κούπας γάλα
• ¼ κούπας μηλόξυδο
• 2 μεγάλα κόκκινα μήλα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
• 1/3 κούπας ζάχαρη
• 1 κτγ κανέλα
• Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το αβγό, το γάλα και το ξύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
2. Στο μεταξύ γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι τη μέση με ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει.
3. Αφαιρούμε το κέντρο με τα κουκούτσια από τις φέτες του μήλου. Βυθίζουμε μία μία στο μπολ με τη ζύμη μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και πετάμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Με μία κουτάλα γυρνάμε μέχρι να φουσκώσουν και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.
4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Τοποθετούμε έναν έναν τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της κανέλας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν καταναλωθούν.
*Αν νιώθετε έτοιμοι για όλα, πνίξτε τους σε καραμέλα. You won’t be sorry. 

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ

Στοίχημα ό 'τι δεν περιμένεις να παγώσει για να το φας αυτό το banoffee.
KEΦΤΕΔΑΚΙΑ

KEΦΤΕΔΑΚΙΑ

 Εαν ψάχνεις fail safe συνταγή για το σωστό το κεφτεδάκι, είμαστε εδώ για σένα.
LATE NIGHT MUNCHIES:  THE 5 MINUTE PIZZA

LATE NIGHT MUNCHIES: THE 5 MINUTE PIZZA

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies powered by OK anytime markets.
LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

LATE NIGHT MUNCHIES: SANDWICH ME KAΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Οι βραδινές πείνες είναι οι πιο δύσκολες. Εδώ σου παρουσιάζουμε τους ήρωες της. Late Night Munchies powered by OK anytime markets.
ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ WORLD CLASS 2018

Ε ΝΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17

Παλιό Φάληρο. Ήρθαμε αποφασισμένοι για όλα.
ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη ιδέα. Και όπως όλες οι μεγάλες ιδέες μπορείς να την βρεις και να την ζήσεις παντού. Ακόμα και πάνω στην Πειραιώς.
 A TASTE OF THINGS TO COME

A TASTE OF THINGS TO COME

Πήραμε μια γουλιά από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στο Fine Drinking
ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

ΕΠΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ!

Επική Τούρτα με παντεσπάνι που έφτιαξες εσυ με τα χεράκια σου παρακαλώ. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι.
ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

ΕΠΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΥΜΑΡΙ; ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ!

Επική pizza με ζυμάρι που έφτιαξες εσύ; Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου στο κάνουν παιχνιδάκι. Στο έχουμε και σε video.