MAMA KNOWS NOODLES

MAMA KNOWS NOODLES


Aπό τον Κωστή Αλβανό

Θα σας εξομολογηθώ κάτι. Η Θέμις μας δυσκόλεψε πάρα πολύ στην φωτογράφιση. Γιατί; Γιατί ήταν πάρα πολύ γρήγορη. Aλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
H Θέμις Καρδιόλακα έχει βγάλει 2 βιβλία μαγειρικής σε περίπου ένα χρόνο.
Με δύσκολα θέματα. Και τα δύο ασχολούνται με το πως το παιδί σου - αν έχεις- θα φάει σωστά. Στο πρώτο της βιβλίο "Μαμά δεν τρώω πράσινα" βρήκε ευφάνταστους τρόπους να βάλει λαχανικά εκεί που δεν μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και σε brownies. Μπας και το παιδάκι σου τα φάει επιτέλους. Mε ομολογουμένως απρόσμενα καλό αποτέλεσμα.
Το δεύτερο που κυκλοφορεί τώρα στα βιβλιοπωλεία και ο τίτλος του είναι "Όχι πια γλουτένη μαμά" είναι συνταγές για παιδιά με δυσανεξία στην γλουτένη. Και έχει ήδη αρχίσει το επόμενο της βιβλίο. 
Διαχειρίζεται μόνη της το website της www.mamaknows.gr. Μαγείρεμα, φωτογράφιση, κείμενα, social media, όλα. Kάνει και λίγο ραδιόφωνο. Σχεδόν full time job. Και σε αυτό βάλτε την κύρια της ασχολία: τα δυο της παιδιά. Με όλα τα  τρεξίματα που έχουν τα παιδιά. Έτσι λοιπόν η Θέμις τα κάνει όλα πολύ γρήγορα για να τα προλάβει όλα. Ναι και αυτό περιλαμβάνει και τον τρόπο που μαγειρεύει.
Και κάπως ετσι δυσκολεύεις μια φωτογράφιση. Γιατί δεν στέκεσαι λεπτό. Αλλἀ δεν έγινε και τίποτα. Έχεις μια μοναδική συνταγή για noodles λαχανικών με κοτόπουλο σόγια και πετιμέζι που γίνεται στο μπάμ. Clock's ticking!

ΥΛΙΚΑ

• 1 κούπα σάλτσα σόγιας
• 2 κ.σ. πετιμέζι
• 1/3 κούπας ηλιέλαιο (ή αραβοσιτέλαιο)
• 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (είτε στήθος, είτε μπούτι), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
• 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 2 κούπες λάχανο κομμένο πολύ λεπτά
• 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
• 3 αυγά για ομελέτα
• 150 γρ. noodles (όποιο είδος προτιμάτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Noodles με λαχανικά και κοτόπουλο
Από την Θέμιδα Καρδιόλακα

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας με το πετιμέζι, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε για 10 λεπτά. Ετοιμάζουμε την ομελέτα και την κόβουμε σε λεπτά κομμάτια (προεραιτικά). 
Σε ένα wok (ή τηγάνι μεγάλο) ρίχνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο (stir fry) και κρατάμε τη μαρινάδα.
Το αφαιρούμε από το wok, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν λίγο (αναλόγως πόσο θέλουμε να “κρατάνε”). 
Ετοιμάζουμε τα noodles, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στο wok με τα λαχανικά προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη μαρινάδα την ομελέτα και τα noodles και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε.
Tip: Αντί για κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό κρέας ή γαρίδες.
Tip: Αν δεν το μαγειρεύετε για παιδιά, μην βάλετε καλαμπόκι. Βάλτε πολύ hot sauce η πασπαλίστε με μπούκοβο

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ