PANZANELLA

PANZANELLA


Από την Ιάνθη Μιχαλάκη

Το καλοκαίρι είναι εδώ,  τόσο εδώ που όπου να ναι θα αρχίσεις ήδη να αγχώνεσαι πως φεύγει.  Και φυσικά δεν ήρθε μόνο του.  Έφερε για παρέα την κρίση πανικού στην σκέψη του μαγιό,  τη ζέστη που δεν σε αφήνει να κουνήσεις ούτε μισό δάχτυλο,  τις ατελείωτες μπύρες σε πλατείες, παγκάκια και μπαλκόνια και μία άρνηση να μείνεις στο σπίτι.  Επομένως, μηδενική διάθεση για κατσαρόλα και μαγείρεμα.  Φτιάξε μια σαλάτα,  λέει ο λογικός,  πρακτικός και  λίγο τεμπέλης εαυτός σου. Πεινάς όμως,  τι να σου κάνει λίγη πρασινάδα,  λέει μια άλλη φωνούλα μέσα σου. Επειδή όμως δεν είναι καιρός αυτός για τόση εσωτερική πάλη, κάνε μια panzanella, την σαλάτα απο την Τοσκάνη που  θα σου λύσει τα διλλήματα. Γιατί οι ντομάτες πια μοσχομυρίζουν και οι βασιλικοί εχουν φουντώσει. Α,  και μην ξεχνάς,  το ψωμί δεν είναι λαχανικό αλλά ρίξε όσο θέλεις,  δεν σε βλέπει κανείς.

ΥΛΙΚΑ

Γιατησαλάτα
• 5-6 ντομάτες,  κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 1 κρεμμύδι,  κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 μέτριο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1 μικρό ματσάκι φύλλα βασιλικού
• 2 κτσ κάπαρη
• 1 μικρή μπαγκέτα ψωμιού

Γιατοdressing
• 2 κτγ τοματοπολτό
• 1 κτγ μουστάρδα
• 2 κτγ λευκό ξύδι
• Ξύσμα από μισό λεμόνι
• 1/4 κούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε σε ένα μπολ τις ντομάτες,  το κρεμμύδι,  την κάπαρη,  το μαιντανό και τον βασιλικό και κόβουμε σε κομμάτια το ψωμί.
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά του dressing και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ της σαλάτας.  Αναμειγνύουμε με το χέρι (γιατί άμα δε βάλεις χέρι δε λέει)  μέχρι να καλυφθεί όλη η σαλάτα.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

BACON + AVOCADO ΣΑΛΑΤΑ

Ποιὀς μαγειρεύει καλοκαίρι; Όχι εσύ πάντως. Μόνο λίγο bacon θα ψήσεις. Υπόσχεση.
ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πήραμε Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, μελιτζάνες, τομάτες, φέτα και προσπαθήσαμε να κλείσουμε ενα καλοκαίρι σε μια πίτα.
SPREAD IT OUT

SPREAD IT OUT

Κάπου μεταξύ φυστικοβούτυρου και νουτέλα, κρύβεται η αλήθεια.
THE PALMIERS

THE PALMIERS

Παίρνεις σφολιάτα και κάνεις πανεύκολα retro μπισκότα
AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

AMATRICIANA ΣΤΟ ΜΠΑΜ!

Σάλτσα γεμάτη πάθος για να αγκαλιάσει τα μακαρόνια σου. Κάτι σαν αματριτσιάνα, που θα γίνει όμως στο μπαμ.
SCRAMBLED EGGS

SCRAMBLED EGGS

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα αβγά έχουν φτιαχτεί για να γίνονται scrambled.
ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΙΤΑ

Με την έμπνευση της Χρυσής Ζύμης ξεφεύγουμε από τα αναμενόμενα και γινόμαστε πίτα πάλι.
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO

Eίναι ωραία η pasta μας παιδιά. Με τα μανιτάρια της, με το βουτυράκι της, με το βασιλικό της, με τα όλα της.
ΜΑΝΤΕΨΕ: ΠΑΛΙ ΠΙΤΑ ΓΙΝΑΜΕ

ΜΑΝΤΕΨΕ: ΠΑΛΙ ΠΙΤΑ ΓΙΝΑΜΕ

Με τη Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη ψήνουμε περήφανα ανοιχτή πίτα με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κατίκι και τη δείχνουμε παντού.
THE DONUTS

THE DONUTS

Κανένα τηγάνισμα. Τα πιο εύκολα και λαχταριστά donuts γίνονται και στο φούρνο σου.