PIZZA SUPREME

PIZZA SUPREME


Από τον Κωστή Αλβανό

Θα σας αποκαλύψω κάτι. Αν μπορούσα να ζήσω όλη μου την υπόλοιπη ζωή τρώγοντας ένα μόνο ενα φαγητό αυτό θα ήταν πίτσα. Αυτή τη πίτσα με την σωστή ζύμη, την σωστή σάλτσα ντομάτας, την λιωμένη μοτσαρέλα και το φρέσκο καλοκαιρινό βασιλικό. Αυτή την πιτσα που μόλις εχει βγεί από τον ξυλόφουρνο. Που έχει ψηθεί οπώς ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει.

Καταλαβαίνετε λοιπόν το ενθουσιασμό μου οταν έμαθα για το project του Γιώργου Χριστοδουλόπουλο. Το MyPizzaProject.com 

Ο chef Γιώργος Χριστοδουλόπουλος μετά από εκτεταμένη έρευνα και αμέτρητες δοκιμές, δημιούργησε το MyPizzaProject.com για να μας δείξει πως μπορούμε να φτιάχνουμε μας ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ pizza  στο φούρνο του σπιτιού μας. Το μεγάλο του μυστικό ακούει στο όνομα MyPizza Slab, μια ειδική μαντεμένια πλάκα που ψήνει τέλεια μία pizza, κάνοντάς την τραγανή από κάτω και τρυφερή περιμετρικά σε μόλις 4 έως 6 λεπτά. 

Το MyPizza Slab προσομοιάζει το ψήσιμο σε επαγγελματικό ξυλόφουρνο καθώς ανεβάζει θερμοκρασίες έως 380°C και συσσωρεύει 18 φορές περισσότερη θερμική ενέργεια απ' ότι οι κοινές κεραμικές πέτρες για pizza, επιτυγχάνοντας αποτέλεσμα που θα ζήλευαν ακόμα και πιτσαρίες στην Ιταλία.

Στο MyPizzaProject.com εκτός του MyPizza Slab και άλλων kick ass pizza accessories (my favourite: το πανάλαφρο φτυαράκι) που μπορείτε να αγοράσετε, μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τέλεια pizza στο σπίτι: Από αναλυτικές οδηγίες και δοκιμασμένες συνταγές για ζύμες και πίτσες, μέχρι λεπτομερή videos με επιλεγμένες τεχνικές για άνοιγμα ζύμης.


Ο Γιώργος ήρθε στο αρχηγείο μας φτιάξαμε πάρα πάρα πάρα πολλές πίτσες, δοκιμάσαμε όλα τα εργαλεία του MyPizzaProject.com και φτιάξαμε μεταξύ άλλων την τέλεια Μargarita. Nαι τις φάγαμε όλες. Ολες.


Ενα σας λέω. Αν παίρνετε πολύ σοβαρά την υπόθεση πίτσα μάλλον πρέπει να κάνετε άμεσα μια επίσκεψη στο MyPizzaProject.com

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

χαχχαχαχαχ

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13

Στο επεισόδιο 13 πήγαμε Ψυρρή. Δεν φάγαμε κουλούρι.
ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Πες μας τώρα ειλικρινά: Δηλαδή δεν θα ηθελες να να μας γνωρίσεις από κοντά και να τραβήξουμε ΤΟ ΠΙΟ high tech cooking video;
THE STREET WOK EFFECT

THE STREET WOK EFFECT

Πολλοί λίγοι όμως και πολύ καλοί εδώ που τα λέμε, γνωρίζουν ότι ο ηθικός αυτουργός των The Eaters είναι στην πραγματικότητα ένας Κινέζος. Ένας Ευρωπαίος με μάτια βέρου Ασιάτη.
THE WOK THAT NEVER FAILS

THE WOK THAT NEVER FAILS

Bγάλανε πρώτοι το wok στους δρόμους της Αθήνας φτιάχνοντας noodles όπως ακριβώς τα βρίσκει κανείς στις υπαίθριες ασιατικές αγορές. Αυτό είναι το Street Wok.
ΗAPPY THANKSGIVING AΔΕΡΦΙΑ!

ΗAPPY THANKSGIVING AΔΕΡΦΙΑ!

Μάλλον δεν είχες Thanksgiving στο χωριό σου αλλά και τι έγινε; Όλα θα στα μάθουμε μαζί με το Hard Rock Cafe Athens και αυτό τον διαγωνισμό.
THE DISH: Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ HΘΕΛΕ ΑΒΓΑ ΒΕNEDICT

THE DISH: Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ HΘΕΛΕ ΑΒΓΑ ΒΕNEDICT

The Dish: Ένα πρόσωπο έρχεται σε επαφή με το αγαπήμενο του πιάτο, on camera. Στον φυσικό του χώρο. Σχεδόν σε real time. Η Αφροδίτη Σημίτη ήθελε αβγά benedict.
PAINT IT BRIGHT

PAINT IT BRIGHT

Eδώ και τρία χρόνια γράφουμε τη δική μας ιστορία για το φαγητό, με το δικό μας ανεξίτηλο σπρέι. Αυτή τη φορά πιάσαμε τα σπρεί κυριολεκτικά.
ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

Σάββατο και Κυριακή 7 & 8 Οκτωβρίου έρχεται στην Αθήνα το Thessaloniki Food Festival.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12

Σε ένα επικό come back του “Φάγαμε το Δρόμο” ανεβαίνουμε στο βορρά και δαγκώνουμε το Χαλάνδρι
BACK TO BRUNCH

BACK TO BRUNCH

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της Θεσσαλονίκης και το thessbrunch επανέρχεται πιο γευστικό από ποτέ!