PIZZA SUPREME

PIZZA SUPREME


Από τον Κωστή Αλβανό

Θα σας αποκαλύψω κάτι. Αν μπορούσα να ζήσω όλη μου την υπόλοιπη ζωή τρώγοντας ένα μόνο ενα φαγητό αυτό θα ήταν πίτσα. Αυτή τη πίτσα με την σωστή ζύμη, την σωστή σάλτσα ντομάτας, την λιωμένη μοτσαρέλα και το φρέσκο καλοκαιρινό βασιλικό. Αυτή την πιτσα που μόλις εχει βγεί από τον ξυλόφουρνο. Που έχει ψηθεί οπώς ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει.

Καταλαβαίνετε λοιπόν το ενθουσιασμό μου οταν έμαθα για το project του Γιώργου Χριστοδουλόπουλο. Το MyPizzaProject.com 

Ο chef Γιώργος Χριστοδουλόπουλος μετά από εκτεταμένη έρευνα και αμέτρητες δοκιμές, δημιούργησε το MyPizzaProject.com για να μας δείξει πως μπορούμε να φτιάχνουμε μας ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ pizza  στο φούρνο του σπιτιού μας. Το μεγάλο του μυστικό ακούει στο όνομα MyPizza Slab, μια ειδική μαντεμένια πλάκα που ψήνει τέλεια μία pizza, κάνοντάς την τραγανή από κάτω και τρυφερή περιμετρικά σε μόλις 4 έως 6 λεπτά. 

Το MyPizza Slab προσομοιάζει το ψήσιμο σε επαγγελματικό ξυλόφουρνο καθώς ανεβάζει θερμοκρασίες έως 380°C και συσσωρεύει 18 φορές περισσότερη θερμική ενέργεια απ' ότι οι κοινές κεραμικές πέτρες για pizza, επιτυγχάνοντας αποτέλεσμα που θα ζήλευαν ακόμα και πιτσαρίες στην Ιταλία.

Στο MyPizzaProject.com εκτός του MyPizza Slab και άλλων kick ass pizza accessories (my favourite: το πανάλαφρο φτυαράκι) που μπορείτε να αγοράσετε, μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τέλεια pizza στο σπίτι: Από αναλυτικές οδηγίες και δοκιμασμένες συνταγές για ζύμες και πίτσες, μέχρι λεπτομερή videos με επιλεγμένες τεχνικές για άνοιγμα ζύμης.


Ο Γιώργος ήρθε στο αρχηγείο μας φτιάξαμε πάρα πάρα πάρα πολλές πίτσες, δοκιμάσαμε όλα τα εργαλεία του MyPizzaProject.com και φτιάξαμε μεταξύ άλλων την τέλεια Μargarita. Nαι τις φάγαμε όλες. Ολες.


Ενα σας λέω. Αν παίρνετε πολύ σοβαρά την υπόθεση πίτσα μάλλον πρέπει να κάνετε άμεσα μια επίσκεψη στο MyPizzaProject.com

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

χαχχαχαχαχ

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ SUSHI

Πήγαμε στο Yuzu και ανοίξαμε ενα μπουκάλι Σαμαρόπετρα.
ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΓΙΑ BURGERS

Στο 29 της οδού Επαμεινώνδα στην Καλλιθέα γίνονται πράγματα.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΝΕΡΙ

Food pairing και ενα ανέμελο καλοκαίρι μπροστά μας
ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GRANELLO;

Μια μικροσκοπική πιτσαρία κρυμμένη στο νούμερο 18 της Περικλέους μπορεί να σου επαναφέρει την πίστη σου στην pizza.
STRAIGHT OUT OF BRAZIL

STRAIGHT OUT OF BRAZIL

Ένας ακόμα μοναδικός, limited edition, καφές έφτασε στα Coffee Island από τη Βραζιλία.
EXPLORE GREECE VOL. 2

EXPLORE GREECE VOL. 2

Ο οίκος Μεταξά συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους The Clumsies, σ’ ένα ταξίδι  εξερεύνησης της Ελλάδας, παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου.
THE FELLOWSHIP OF COFFEE

THE FELLOWSHIP OF COFFEE

Ο Άρης γύρισε, γεμάτος καφεΐνη, από τα σύγχρονα, μυρωδάτα και αδιανόητα φιλόξενα headquarters των Coffee Island και είχε κάποια πράγματα να πει.
SPOTTED AT PO BOYS

SPOTTED AT PO BOYS

Από του Ψυρρή στη Νέα Ορλεάνη ένα Po’ Boys δρόμος.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Πήγαμε Χολαργό, χωρίς αναστολές.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21

Πήγαμε Κυψέλη. Φάγαμε πάλι.