PIZZA SUPREME

PIZZA SUPREME


Από τον Κωστή Αλβανό

Θα σας αποκαλύψω κάτι. Αν μπορούσα να ζήσω όλη μου την υπόλοιπη ζωή τρώγοντας ένα μόνο ενα φαγητό αυτό θα ήταν πίτσα. Αυτή τη πίτσα με την σωστή ζύμη, την σωστή σάλτσα ντομάτας, την λιωμένη μοτσαρέλα και το φρέσκο καλοκαιρινό βασιλικό. Αυτή την πιτσα που μόλις εχει βγεί από τον ξυλόφουρνο. Που έχει ψηθεί οπώς ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει.

Καταλαβαίνετε λοιπόν το ενθουσιασμό μου οταν έμαθα για το project του Γιώργου Χριστοδουλόπουλο. Το MyPizzaProject.com 

Ο chef Γιώργος Χριστοδουλόπουλος μετά από εκτεταμένη έρευνα και αμέτρητες δοκιμές, δημιούργησε το MyPizzaProject.com για να μας δείξει πως μπορούμε να φτιάχνουμε μας ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ pizza  στο φούρνο του σπιτιού μας. Το μεγάλο του μυστικό ακούει στο όνομα MyPizza Slab, μια ειδική μαντεμένια πλάκα που ψήνει τέλεια μία pizza, κάνοντάς την τραγανή από κάτω και τρυφερή περιμετρικά σε μόλις 4 έως 6 λεπτά. 

Το MyPizza Slab προσομοιάζει το ψήσιμο σε επαγγελματικό ξυλόφουρνο καθώς ανεβάζει θερμοκρασίες έως 380°C και συσσωρεύει 18 φορές περισσότερη θερμική ενέργεια απ' ότι οι κοινές κεραμικές πέτρες για pizza, επιτυγχάνοντας αποτέλεσμα που θα ζήλευαν ακόμα και πιτσαρίες στην Ιταλία.

Στο MyPizzaProject.com εκτός του MyPizza Slab και άλλων kick ass pizza accessories (my favourite: το πανάλαφρο φτυαράκι) που μπορείτε να αγοράσετε, μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τέλεια pizza στο σπίτι: Από αναλυτικές οδηγίες και δοκιμασμένες συνταγές για ζύμες και πίτσες, μέχρι λεπτομερή videos με επιλεγμένες τεχνικές για άνοιγμα ζύμης.


Ο Γιώργος ήρθε στο αρχηγείο μας φτιάξαμε πάρα πάρα πάρα πολλές πίτσες, δοκιμάσαμε όλα τα εργαλεία του MyPizzaProject.com και φτιάξαμε μεταξύ άλλων την τέλεια Μargarita. Nαι τις φάγαμε όλες. Ολες.


Ενα σας λέω. Αν παίρνετε πολύ σοβαρά την υπόθεση πίτσα μάλλον πρέπει να κάνετε άμεσα μια επίσκεψη στο MyPizzaProject.com

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

χαχχαχαχαχ

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

ΤΗΕSSBRUNCH? ΘΕΛΩ!

Aγαπημένα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης δημιουργούν exclusive brunch menus κάθε Κυριακή. Δοκιμάσαμε ήδη δύο απο αυτά.
ΓΕΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΗΕ ΕΑΤΕRS

ΓΕΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΗΕ ΕΑΤΕRS

Στα τρίτα μας γενέθλια ανακαλύψαμε κάτι. Ποτέ δεν σας είπαμε ποτέ, ποιοί και τι ακριβώς είμαστε.
ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA

ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ PIZZA

Δύο αδέρφια, ο Νίκος και ο Σάββας αποφάσισαν να συνεχίσουν μια μεγάλη οικογενειακή ιστορία που ξεκίνησε το 1965, κουβαλώντας τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και το πάθος τους για καλό φαγητό από τη Νέα Υόρκη μέχρι έναν παράλληλο της Συγγρού.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9

Σε αυτό το επεισόδιο της επικής και ΠΟΛΥ επικίνδυνης σειράς «Φάγαμε το Δρόμο» επιστρέφουμε στο κέντρο της πόλης αποδίδοντας τιμές στην τιμημένη Παγκρατάρα.
ΣΤΟ BELLE AMIE

ΣΤΟ BELLE AMIE

Ξεχάστε το ουζερί του Μπελαμή, ξεχάστε ακόμα και το νεορετρό comeback του τρία χρόνια πρίν. Aυτή τη φορά το Belle Amie μπαίνει σε μια εποχή που they mean business που λέγανε και στο χωριό μας.
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

Ορκιζόσουν ότι θα μπορούσες να τρως κάθε μέρα πίτσα αλλά τώρα που μεγάλωσες σου λείπει το πρασινάκι. Ψάχνεις εκείνα τα λαχανικά που φτιάχνονται με ελάχιστο κόπο και υλικά αλλά θα σερβιριστούν στο πιάτο σου όπως τότε που που κάποιος άλλος φρόντιζε για σένα.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8

Το τελευταίο ¨Φάγαμε τον δρόμο¨ είναι ίσως το πιο επικό μας επεισόδιο μέχρι τώρα. Πάμε Καλλιθεάρα. Αλλά αυτή τη φορά ξυπνάμε πρωί. Και όπως γνωρίζετε το πρωινό είναι το πιο σημάντικό γεύμα της ήμερας.
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

Έχεις καταλήξει στο ότι όλα κάποτε τελειώνουν. Εδώ όμως είναι που κάνεις λάθος. Όλα εκτός από το φαγητό. Όλα εκτός από τα σουβλάκια. Όλα εκτός από το «Φάγαμε το Δρόμο».
ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

Πήγαμε Νέα Ερυθραία. Χτυπήσαμε pizza - σουβλάκι - burger. Kαι πήραμε noodles στο 90'
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SPOLLATI

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SPOLLATI

Στην Αιόλου υπάρχει ενα μαγαζί στο οποίο θα νιώσεις άνετα όσο βρίσκεσαι σε αυτό και φεύγοντας θα το θυμάσαι με ικανοποίηση.