Φίλινγκς: Το νέο pastry lab στο Παγκράτι που θα σε γεμίσει συναισθήματα

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ένας νέος, μίνιμαλ και μοντέρνος χώρος στο Παγκράτι, φιλοξενεί το νέο και πολλά υποσχόμενο ζαχαροπλαστείο “Φίλινκγς”. Το όνομα του μαγαζιού έχει διπλό νόημα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του και ζαχαροπλάστη, Αλέξανδρο Κόνιαρη. Αναφέρεται τόσο στα συναισθήματα που σου προκαλεί ένα ωραίο γλυκό, όσο και στις γεμίσεις (fillings) που κάνουν το καθένα ξεχωριστό (και απολαυστικό). 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η πλούσια κρέμα φυστικιού, συνοδευόμενη από κομποτέ βερίκοκο που “γεμίζουν” το πιο λαχταριστό choux σε κυλινδρικό σχήμα, και η λεμονάτη ψημένη custard με ξινό πρόβειο γιαούρτι, που συνθέτουν την πιο ελαφριά και γευστική lemon pie. 

Ο Αλέξανδρος βέβαια, θέλει τα γλυκά του να είναι όμορφα μέσα και έξω. Γι’ αυτό στη βιτρίνα του θα δεις ένα μπαμπά-μαργαρίτα, μια μους φράουλας σε σχήμα υπερμεγέθους λευκής φράουλας με κανονικό, φρέσκο κοτσανάκι, μια μηλόπιτα-μιλφέιγ καλυμμένη με ένα φυλλαράκι από tuile αμυγδάλου και άλλα… έργα τέχνης που δε χάνουν όμως σε γεύση.

Έχε υπόψη σου, ότι κάθε μήνα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για… αλλαγές, αφού σκοπός είναι να μη χαθεί η δημιουργικότητα και να ακολουθηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εποχικότητα.  

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δηλώνει: «Θα αλλάζουν όλοι οι κωδικοί, τα σχήματα, οι γεύσεις. Δεν έχω σκοπό να κάθομαι ήσυχος». Άλλωστε, η εμπειρία του και οι πολλές αξιόλογες συνεργασίες του μπορούν να εγγυηθούν για το αποτέλεσμα, αφού έχει μείνει στο Λονδίνο και έχει επηρεαστεί από μαγαζιά εκεί, ενώ μέχρι σήμερα έχει επιμεληθεί για τα γλυκά στις κουζίνες των: Hind’s Head του Heston Blumenthal, Marcus του Marcus Wareing αλλά και CTC και Simul στην Αθήνα.

Πλέον, μπορείς να δοκιμάσεις γλυκά που φέρουν αποκλειστικά τη σφραγίδα του, στο Φίλινγκς. Εμείς δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε: μπαμπά σε σχήμα μαργαρίτας με κρέμα από πρόβειο γιαούρτι, σιρόπι λεμονόχορτου και κομποτέ ροδάκινου στο κέντρο, το κυλινδρικό choux με κρέμα και πραλίνα φιστικιού και κομποτέ βερίκοκο και την υβριδική μηλόπιτα-μιλφέιγ. 

Η ελαφριά lemon pie έχει τραγανή τάρτα, custard λεμονιού που αναμειγνύεται με πρόβειο γιαούρτι, ελβετική μαρέγκα και αποξηραμένα ράσμπερι -είναι ξινή, ντελικάτη και ιδιαίτερη. Επίσης, δε λείπουν επιλογές με τροπικά ή φρέσκα φρούτα εποχής, όπως η σοκολατίνα γάλακτος και μπίτερ σοκολάτα μαζί με καραμέλα ενισχυμένη με μάνγκο, φρούτο του πάθους και ανανά.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το καρότσι με τα καλούδια που βρίσκεται δίπλα στη βιτρίνα. Εκεί μπορείς να βρεις σφολιάτες, φουρνιστά, financier, μαντλέν, καθώς και ρολά με μπέικον και σιρόπι σφενδάμου (must try) ή μπισκότα. Σύντομα μάλιστα, το μαγαζί θα ενισχυθεί με επιπλέον αλμυρές δημιουργίες σε συνεργασία με φίλους – σεφ του Αλέξανδρου Κόνιαρη, όπως ο Δήμος Μπαλόπουλος.

Φίλινγκς

Πύρωνος 23, Αθήνα

2107564760

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr