Αυτά είναι τα μέρη που θα φας την καλύτερη pizza στην Αθήνα!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
kaliteri-pizza-athina
Αυτές είναι οι δικές μας επιλογές για καταπληκτική pizza στην Αθήνα.

Δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε ενα άρθρο αφιερωμένο στις δικές μας επιλογές για pizza στην Αθήνα. Να υπογραμμίσουμε οτι αυτή η λίστα δεν ειναι με τη σειρά προτίμησης και η αρίθμηση τυχαία.
*Το παρακάτω άρθρο θα ανανεώνεται και θα ενημερώνεται συνεχώς και αυτό είναι υπόσχεση.

01. La Bella Napoli

Νέος Κόσμος – Νάπολι μια πίτσα δρόμος. Στο Βella Napoli σερβίρουν vera Ναπολιτάνικη πίτσα με ζυμάρι 36 ωρών με επιλεγμένα ιταλικά τυριά και αλλαντικά. Από την κλασική Marinara και τη Margarita μέχρι πιο πολύπλοκους συνδυασμούς, όπως τη Reginetta μια παραλλαγή της μαργαρίτας με μανιτάρια ή την Salsiccia με το φρέσκο ιταλικό λουκάνικο και το ναπολιτάνικο μπρόκολο, η ακόμα την Manco li cani με nduja και βασιλικό, ο φούρνος του Bella Napoli δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ.

H Bufallina του Bella Napoli με σάλτσα ντομάτας, βουβαλίσια mozzarella και βασιλικό
Η Diavoletta με φρέσκια mozzarella & πικάντικο σαλάμι και η 4 Stagioni με φρέσκια mozzarella ζαμπόν, μαύρες ελιές & μανιτάρια

02. Granello

Λίγο πιο κάτω από την πλατεία Συντάγματος ο Κυριάκος Λιοδάκης έφτιαξε το δικό του φυσικό προζύμι και με αυτό δουλεύει μέχρι σήμερα, ανανεώνοντας το καθημερινά και αφήνοντας το ζυμάρι του να ωριμάσει για 48 ώρες. Σε αυτό το σεμνό αλλά γεμάτο χαρακτήρα και άποψη μέρος, ο Κυριάκος, με πολλή θέληση και πείσμα, έχει στήσει ένα πραγματικό ναό πίτσας, αποδίδοντας τις τιμές που πρέπει στο αγαπημένο μας φαγητό. Ζυμάρι μόνο με προζύμι, αγνα υλικά και προσεγμένο ψήσιμο σε έναν φούρνο Stefano Ferrara, κατ’ ευθείαν από τη Νάπολη. Είπαμε. Όταν της φερθείς καλά θα αποζημιώσει. Και η πίτσα του Granello το έκανε για μας. Και θα το κάνει και για σένα. Είτε είναι μια απλή αλλά γευστικότατη μαρινάρα είτε μια προκλητική Vulkana ή ακόμα και η πιο γκουρμέ truffa στα ήσυχα τραπεζάκια του Granello ή στο γραφείο σου μια οι πίτσες του ταξιδεύουν μέσα στην πόλη μέσω της Wolt και Efood μπορείς να καταλάβεις κι εσύ την ποιότητα και τη δουλειά πίσω από κάθε κομμάτι. 

Πάτα play εδώ και δες εδώ τι φάγαμε στo Granello

03. Lisa

Πάμε Κυψέλη για μια σωστή παραλαγή της Ναπολιτάνικης pizza, εξισου λεπτή χωρίς τεράστιο στεφάνι και πολυ ζυμάρι με πολυ γευστικούς συνδυασμούς. Η μαγεία κρύβεται στα απλά πράγματα ετσι θα σου προτείνουμε και να επιμείνουμε να δοκιμάσεις την Marinara τους, την Μargherita τους, ενώ αν αν θές να καείς λίγο θα πρέπει να δοκιμάσεις την Lucifer με Nduja και provolone.

04. Le Pizze Di San Gennaro

Μακριά απο την πολύβοη πλατεία στην Νεα Σμύρνη θα φας εξαιρετική αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Σε ένα χώρο που θυμίζει καφενείο με λίγα τραπέζια θα βρείς ενα κατάλογο με 12 επιλογές σε πίτσα. Τα υλικά έρχονται κατευθείαν απο την Ιταλία από την σάλτσα μεχρι το μπρόκολο. Δοκίμασε και θα μας θυμηθείς την Bennisimo με σαλάμι Milano, όλα τα λεφτά ειναι η Amatrician με guanciale mozzarella και pecorino και αν σ αρεσει η τρούφα οπως εδω σε αυτό το crew πάρε την Tartufo. Μην τυχόν και δεν πάρεις tiramisu.

05. Piadina Lumbro

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ενα μικρουτσικο μαγαζί που σερβίρει μια λεπτή ναπολιτάνικη πιτσα, λιγο πιο τραγανή απο οτι θα εχεις συνηθίσει (γιατι όλοι απο Νάπολη μεριά είμαστε – μη το ξεχνάμε ) με υλικά με ονομασία προέλευσης. Τρια διαφορετικά είδη μοτσαρέλας, λουκάνικα απο Τοσκάνη και Ουμπρία, μπρεζαολα και γκοργκοντζόλα και σαλάμι απο τη Καλαβρία για να γευτείς και να νιώσεις πως είσαι στην Ιταλία και ας κάθεσαι πάνω σε ενα τραπεζακι πάνω στην Ομήρου. Fan favourite η Napoletana με αντζούγιες η Quattro Formaggi με mozzarella gorgonzola, provola και παρμεζάνα.

Η Diavoletta της Piadina Lumbro με σαλάμι από τη Καλαβρία

06. Valteziana

Στα Εξάρχεια μπορείς να φας pizza Italiana με την ακριβεστατη έννοια του όρου. Zυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες και γίνεται μια βάση αφράτη, αέρινη αλλά γεμάτη και ψήνεται σε φούρνο απο την Μοντένα με αγάπη. Απο εκει και πέρα μπορείς να επίλεξε χωρίς φόβο αλλά με πάθος την Stracciatella n Spianata με τυρι στρατσιατελα και ελιές, την Zucca  mε gorgonzolla και κολοκυθάκι καθώς και την Napoli με σαλάμι απο την (drum rolll…) Νάπολη.

07. Kentrina

Πάμε Χαλάνδρι και θα απομακρυνθούμε απο ναπολιτάνικες ζύμες, στην Κεντρινα. Πίτσα με ζυμάρι απο φυσικό προζύμι 50+ ετών (!) και από αλεύρι αλεσμένο σε πετρόμυλο και εμπλουτισμένο με σπόρους και φύτρες. Μια βάση ανάλαφρη που δεν βαραίνει. Δοκιμάστε την Burattina με pesto και ντοματινι κονφί, την Cicciolina με salsiccia και nduja και την Κεντρίνα με bresaola και κατίκι Δομοκού.

Πάτα play εδώ και δες τι φάγαμε στην Κεντρίνα

08. Pizza Dough!

Aκριβώς δίπλα από το Tarantino burgers στο Κουκάκι, μια hole in the wall pizzeria σε σκηνικό που θυμίζει Νεα Υόρκη στα 70s. Ενας μικρός κατάλογος απο επιλογές σε pizza με ναπολιτανικο στυλ με ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες πριν ψηθεί στον πετρόφουρνο. Αξεπέραστη η Famous Pepperoni τους με πολύ pepperoni (όχι τσιγγουνιές)

09. Frico

Δεν είχαμε και στο χωριό μας Detroit style pizza αλλα σε ενα στενό στο Χαλάνδρι μπορείς να δοκιμάσεις pizza οπως τo κανουνε στο Detroit. Tο ζυμάρι εδώ ψήνεται σε ένα παραλληλόγραμμο βαθυ ταψί, που που βοηθά στο να δημιουργηθεί μια τραγανή και καραμελωμένη κρούστα. Παχιά, αφράτη και μαλακή pizza με την σαλτσα ντομάτας να προστίθεται μετά το ψήσιμο της πίτσας με 8 περίπου επιλογές στα toppings. Δοκιμάστε την Northeastern με mozzarella και μοσχαρίσιο κιμά, την Pepperoni και την Νola με γαρίδες και λουκάνικο Μυκόνου.

10. Νοlio

Στα Μελισσία στην κουζίνα του Νolio με ενα ζυμάρι ωρίμανσης 72 ωρών και ετοιμοπόλεμο φουρνο βαμμένο στα κόκκινα θα φας μια πολύ δυνατή pizza. Βάλτε στο checklist σας την Bufalina με σάλτσα από ντομάτες San Marzano, πληθωρική mozzarela di buffala και πέστο βασιλικου, Την San Daniele με προσούτο, παρμεζάνα Reggano και λάδι λευκής τρούφας και την Mortadella Pistachio που δεν χρειάζεται ούτε μετάφραση ούτε ιδιαίτερες συστάσεις.

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr