Στην Κεντρίνα, για πίτσα με προζύμι και γεύσεις από τη βόρεια Ιταλία

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
kentrina pizza

Αν και ο Φροϊντ θα διαφωνούσε με αυτή τη διαπίστωση, ο άνθρωπος δεν είναι τελικά ένα τόσο περίπλοκο ον. Ούτε χρειάζεται πολλά για να είναι ευτυχισμένος. Για την ακρίβεια αυτό το υπερεκτιμημένη θηλαστικό έχει πραγματικά ανάγκη μόλις δύο πράγματα. Πολλή αγάπη και καλή πίτσα. Για την αγάπη θα πρέπει να ψάξετε κάπου αλλού αλλά για την πίτσα να είστε σίγουροι ότι έχετε πέσει διάνα.

Σε ένα καθαρά ιταλικό επεισόδιο, με τον Κωστή πιο μόνο από ποτέ, στήνουμε κάμερες στο τροπικό Χαλάνδρι και ανεβάζουν για μία ακόμη σαιζόν την άκρως επιτυχημένη παράσταση: Ένας άνθρωπος Πέντε πίτσες. Στην Κεντρίνα, ενα ατμοσφαιρικό pizza bistrot με μικρό αίθριο αλλά ένα “τεράστιο” προζύμι 52 ετών, στερεώνουμε περίτεχνα όσες πίτσες από τις 22 διαφορετικές επιλογές του μενού, πρέπει σε ένα μόνο τραπέζι.

Κεντρίνα στο Χαλάνδρι.

Την Burattina με μοτσαρέλα Buratta, ντομάτες San Marzano, χειροποίητο pesto βασιλικού και κουκουνάρια. Την Cicciolina που ξεκουράζει στο ζυμάρι της nduja από τη Καλαβρία και κεφτέ από τη Δράμα. Την απρόβλεπτη και ανώνυμη πίτσα ημέρας που μας είπε τα σύκα σύκα και το κατσικίσιο τυρί κατσικίσιο τυρί.

Την house pizza Κεντρίνα διακοσμημένη με Bresaola, κατίκι Δομοκού, κάπαρη και ξύσμα λεμονιού. Την θαλασσινή Ποζιτάνο που ανεβάζει απρόσμενα τους τόνους. Φυσικά την Negroni με το πράσινο μήλο της, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τη γκοργκοτζόλα της και την Σπεκτάκολο που φλεξάρει καπνιστό σπεκ, πατέ τρούφας, μοτσαρέλα και γραβιέρα Νάξου.

Με ζυμάρι που δεν σε φουσκώνει και πρώτα υλικά από την μάνα Ελλάδα και την αδερφή Ιταλία, η Κεντρίνα αποδεικνύει στην πράξη ότι όταν δώσεις αγάπη στην πίτσα η πίτσα θα σου την επιστρέψει.

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr