Στο Koυκάκι για πίτσα από ξυλόφουρνο, σούβλες και χειροποίητο γύρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
pizzeria-romas-koukaki

Μπορεί η σαιζόν να έχει τελειώσει για τους περισσότερους όμως κάποιοι τρώνε ακόμα (σ)τα σοκάκια της πόλης. Λίγο πριν χαλαρώσουμε σε χρυσαφένιες αμμουδιές τις κορμάρες που έχουμε χτίσει με πολύ κόπο, κάνουμε μια τελευταία περασιά για να δούμε τι παίζει πάνω από τη Συγγρού. Σε μια ζωντανή, ανερχόμενη και τόσο φιλόξενη γειτονιά που δείχνει να κερδίζει κόσμο και εντυπώσεις. 

Στο εξωτικό Κουκάκι γράφουμε τον επίλογο της πρώτης σαίζον του Φάγαμε το Δρόμο γεμάτης συγκινήσεις και θερμίδες όπως ακριβώς της αξίζει.

Καλύβας

Ξεκινήσαμε τρώγοντας τα σουβλάκια μας στον Καλύβα στην Γ. Ολυμπίου. Οι ψήστες του δουλεύουν ακόμα κάρβουνο και έτσι απολαύσαμε πραγματικό κοκορέτσι μαζί με κοντοσούβλι και πήραμε και ενα φρυγαδέλι σε πίτα. Ο χειροποίητος γύρος και το μπιφτέκι του είναι ακομα κορυφή όπως ήταν από το 1993 που πρωτόανοιξε. Δώσαμε και άλλο ενα μπράβο στα παιδιά για την φρέσκια πατάτα καθώς και για το τζατζίκι και για την τυροκαυτερή τους που είναι χειροποίητα.

Pizzeria Romas

Ανεβήκαμε προς Δημητρακοπούλου και κάναμε μια στάση στην Pizzeria Romas. Μια μικρή cult πιτσαρία με ξυλόφουρνο που δίνει πόνο και φτιάχνει pizza με χειροποίητη ζύμη που ωριμάζει για 18 ώρες. Φάγαμε ναπολιτάνικη pizza – διόρθωση – φάγαμε ναπολιτάνικες πιτσες οπως την Fior di Latte με την ΠΟΠ μοτσαρέλα και μια σκορδάτη Μarinara. Ο Άρης βέβαια το πήγε ενα βήμα παραπάνω και δίπλωσε στη μέση μια Ιtalian BBQ, την κατασπάραξε ολομόναχος και έζησε να πει την ιστορία.

Οι Γυναίκες

Η συνέχεια παίχτηκε στον πεζόδρομο της Δράκου, στο σουβλατζίδικο / ψητοπωλείο με τα δυο ονόματα αλλά καμιά ταμπέλα που να υποδεικνύει ποιό απο τα δυο ισχύει. Oι Γυναίκες ή τα Κορίτσια μας εστησαν τραπέζι, ανοιξαμε ενα ποιοτικό μπουκάλι κρασί υπο τις οδηγίες και υποδείξεις του ΝotAnExpert aka Mάκη Παναγόπουλου και δώσαμε παραγγελία.

Φάγαμε παραδοσιακό σουβλάκι, μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε γεύση με μόνο τα απαραίτητα. Ντομάτα, κρεμμύδι, γιαούρτι και πιπέρι. Χειροποίητος γύρος, μπιφτέκι, καλαμάκι χοιρινό σε αφράτη σχετικά στεγνή πίτα. Τα φάγαμε όλα μα δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε ποιο κρέας είναι το καλύτερο. Και είναι επειδή όλα ψήνονται στα κάρβουνα με μεράκι και την εμπειρία 45 χρόνων περίπου.

Και επειδή το γλυκό δε μας έκατσε, φάγαμε παγωτάκι για δροσιά, μπροστά σε ένα ψυγείο περιπτέρου.

Πήραμε άλλη μια γεμάτη δαγκωνιά από την πόλη μας για να την θυμόμαστε με αγάπη εκεί στις ανέμελες βουτιές μας. Γιατί καλή κι η παραλία αλλά δεν τρώγεται. 

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr