3 εστιατόρια για ούζο, ψαρομεζέδες και θαλασσινά στα βόρεια προάστια

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Φάγαμε τη θάλασσα λοιπόν, αυτήν τη φορά στα Βόρεια Προάστια και δεν απογοητευτήκαμε καθόλου… 

Μπορεί να έχουμε συνδυάσει τα θαλασσινά μεζεδάκια, με τραπέζια που τα χτυπάει το κύμα δίπλα στην ακροθαλασσιά, αλλά τα στερεότυπα είναι για να σπάνε. 

Γι’ αυτό εμείς επισκεφθήκαμε και σας παρουσιάζουμε 3 μαγαζιά – διαμάντια στα βόρεια προάστια, για να ευχαριστηθείς ψάρια και θαλασσινά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους… παραθαλάσσιους ανταγωνιστές. 

“Καφενείον Γάκιας Μεζετζίδικον”

Πρώτη στάση, Καφενείον Γάκιας Μεζετζίδικον, στη Νέα Ερυθραία. Η τοποθεσία σε συνδυασμό με το αγαπημένο Ούζο 12, που δε μπορεί να λείπει από κανένα τραπέζι θαλασσινών, σου προκαλούν αμέσως μια χαλαρή, ανέμελη διάθεση, ειδικά αν πετύχεις ηλιόλουστη μέρα. 

Ενώ πίνουμε το ουζάκι μας, γλυκόπιοτο και με σταθερή ποιότητα στη γεύση που δε μας απογοητεύει ποτέ (να τα λέμε και αυτά), ρίχνουμε μια ματιά στο πλούσιο μενού και αποφασίζουμε να παραγγείλουμε… μια απ’ όλα!

Δεν το μετανιώσαμε. 

Στο τραπέζι καταφθάνουν, κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι (all time classic) με φοβερή σάλτσα, καλαμαράκια τηγανητά (εννοείται), γαρίδες με στριφτούδια, χταπόδι ψητό και ζουμερό που εξαφανίστηκε πρώτο από το τραπέζι, καλαμάρι με ωραία σως vinaigrette, μύδια μπουγιουρντί, σουπιές φρικασέ που… δεν τιμήθηκαν και τόσο, φρέσκο γαριδάκι, γαρίδες ψητές, μύδια αχνιστά και λαχταριστά, πατατούλες και συνοδευτικές σαλάτες με φρέσκα υλικά. Το ευχαριστηθήκαμε.

“Ψάριστον”

Επόμενη στάση, Ψάριστον του Βασίλη Ακρίβου, στο Ν. Ηράκλειο. Κρυμμένο σ’ ένα παραδρομάκι, μπορεί να μην το πιάσει το μάτι σου, αλλά αρκεί να φας μια φορά εκεί για να θυμάσαι τη διαδρομή για τις επόμενες, που σίγουρα θα υπάρξουν. 

Παρέα με το Ούζο 12 και εδώ, αφήνουμε τον Βασίλη να μας σερβίρει τις σπεσιαλιτέ του. Όπως λέει και ο ίδιος, δεν πρόκειται για μια κλασσική ψαροταβέρνα. 

Τα εντυπωσιακά πιάτα αρχίζουν να έρχονται στο τραπέζι το ένα μετά το άλλο. Χριστόψαρο σεβίτσε, βουτυρόψαρο τυλιγμένο σε φύλλο Shiso με κόκκινο λάχανο και μαγιονέζα που μας θύμισε κάτι από… μπείκον αλλά καλύτερο, χταπόδι τηγανητό με κατσουομπούσι (τόνος αποξηραμένος), όψον (φρέσκος τόνος μαριναρισμένος σε ψωμάκι), γαρίδες με πικάντικη, super γευστική σάλτσα με γκοργκοντζόλα που δεν έχουμε δοκιμάσει πουθενά, και νουντλς με καπνιστό χέλι που δε θες να μοιραστείς. 

Θα επιστρέψουμε σίγουρα να ξαναφάμε τα ίδια και να δοκιμάσουμε τα υπόλοιπα. 

“Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωαννου”

Τρίτη και τελευταία, αλλά εξίσου σημαντική στάση, Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωαννου, στη Νέα Ερυθραία. Πίνουμε το ούζο 12, μας χτυπάει ο ήλιος που απλώνεται σε όλο το μαγαζί και νιώθουμε λες και μόλις φύγαμε από την παραλία.

Για να κοπάσουμε λοιπόν, την πείνα… μετά τη θάλασσα, ξεκινάμε με φρέσκες και νόστιμες γυαλιστερές, σκουμπρί καπνιστό και τον απόλυτο μεζέ για ουζάκι, χταπόδι. Extra bonus η ταραμοσαλάτα που είναι ότι πρέπει για να απλωθεί στο φρυγανισμένο ψωμάκι.

Συνεχίζουμε με σαργούς πεντανόστιμους και ολόφρεσκους, εκ των οποίων ο ένας μας έρχεται τέλεια φιλεταρισμένος (τους άλλους ήθελε να τους φιλετάρει, όχι και τόσο τέλεια, ο Κωστής) και λιγκουίνι με μύδια που μας κάνουν να αναθεωρήσουμε την αξία που έχει δοθεί στα μακαρόνια με κιμά (σκληρό). 

Διάβασε και αυτά:

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr