Τσικνοπέμπτη: 4 στάσεις για κρέας στο κέντρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Η Τσικνοπέμπτη δεν είναι απλώς ένα λευκό τετραγωνάκι σε ένα ημερολόγιο που περιμένει να τσεκαριστεί. Η Τσικνοπέμπτη δεν είναι απλώς μία από τις 365 μέρες μιας ακόμη χρονιάς. Η Τσικνοπέμπτη δεν είναι μία ακόμα Πέμπτη. Η Τσικνοπέμπτη είναι ένα ιερό εικοσιτετράωρο που πρέπει να γιορτάζεται από όλους τους πιστούς εκεί έξω με τον τρόπο που επιβάλλει το ονομά της. Καπνισμένη πάνω από κάρβουνα. Τυλιγμένη μέσα σε ατέλειωτους καπνούς. Απαλλαγμένη από τύψεις, τηλέφωνα διαιτολόγων και μετρήσεις χοληστερίνης

Φορώντας τα γιορτινά μας γλεντάμε τη πιο σημαντική μέρα του ηλιακού έτους όπως της αξίζει. Γεμάτοι αυτοπεποίθηση και πείνα ρολάρουμε στο Κέντρο της Αθήνας για να φάμε εκλεκτά κρέατα αλφα ποιότητας από τους μάστορες της σχάρας.

1. Βόλβη

Ξεκινάμε τους εορτασμούς με τη παραδοσιακή Βόλβη τιμώντας το κλασσικό καλαμάκι χοιρινό αλλά και το αυθεντικό καβαλιώτικο σουτζουκάκι μαζί με πίτα και καυτερό μπούκοβο. Η τηγανιτή πατάτα θα ήταν, όπως μάλλον καταλαβαίνεις, ένα λάθος ιστορικών διαστάσεων και εκεί δεν πρόκειται να σε αφήσουν να το κάνεις.

2. Αγρίνιο

Ανηφορίζουμε προς Αμπελόκηπους μεριά, στο έμπειρο Αγρίνιο, για κοκορετσάκι, κοντοσούβλι, πανσετούλα μέλι και χεράτες τηγανιτές πατάτες πάνω στη λαδόκολλα και βαθιά μέσα στην καρδιά μας. Α και ένα σπέσιαλ χωριάτικο λουκάνικο να υπάρχει και να μας θυμίζει ότι τελικά-θα-πεθάνουμε-φάτε.

3. Τέλη

Επειδή η νοσταλγία ειναι ύπουλο πράγμα κάνουμε μια στάση στον Τέλη για να πιάσουμε με τα χέρια μας τα χοιρινά μπριζολάκια που ψήνει από το ’80. Μπορεί η μαγεία να έχει φύγει μαζί με το λόγο που τα μπριζολάκια κάποτε ήταν ασυναγώνιστα αλλά δεν το βάλαμε κάτω και συνεχίσαμε με ιστορίες για μακρινά ξαδέρφια και σε μία γεμάτη παπάρα φρυγανιστού ψωμιού σε ζεστό μπουγιουρντί. Όποιοι ξέρουν, ξέρουν.

4. Παραδοσιακόν

Κλείνουμε με αργό βάδειν στο Παραδοσιακόν της Κολοκοτρώνη. Και επειδή αργήσαμε δεν προλάβαμε κοκορετσάκι – για παϊδάκι ούτε λόγος – κάναμε σχεδόν δραματικό slow motion μπλοζόν για να καβατζωσουμε μια τελευταία μερίδα κοντοσούβλι κοτόπουλο, πνίξαμε τον πόνο μας στο καυτερό λουκάνικο, πήραμε πανσετούλα χοιρινή, το ξακουστό συκώτι τους και το ζουμερό παραδοσιακό μυρωδάτο μπιφτέκακι.

Άντε και του χρόνου!

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr