Επικό burger με μπιφτέκι κοτόπουλο

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
burger-kotopoulo-elaiopoulaki

Αν παλεύεις συνεχώς με την επιθυμία να φάτε ένα μπιφτέκι από το φαστφουντάδικο της γωνίας, δοκίμασε αυτή τη συνταγή για αλλαγή.

Θα φτιάξεις ενα burger τόσο νόστιμο, που είναι πραγματικά επικό. Θα φτιάξεις ενα ολοκληρωμένο και ισορροπημένο γεύμα χάρη στον συνδυασμό ζωικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών, λαχανικών με τα καλά «λιπαρά» του ελαιόλαδου.

Αυτό το μπιφτέκι κοτόπουλου περιέχει μόνο το καλύτερο από όλα: Χειροποίητο μπιφτέκι κοτόπουλου με κρέας από Ελαιοπουλάκι® με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά.

Μαζί με μανιτάρια portobello και απαλή κρητική ξινομυζήθρα, μαγιονέζα και μουστάρδα στην πρώτη δαγκωνιά θα αναφωνήσεις: EΠΙΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!

ΥΛΙΚΑ:

• 1 συσκευασία Μπιφτέκι κοτόπουλο από Ελαιοπουλάκι®
• 4 brioche ψωμάκια
• 250 γρ portobello μανιτάρια
• Eλαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• 150 γρ. Κρητική ξυνομηζηθρα
• 70 γρ μαγιονέζα
• 70 γρ μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες.
2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
3. Σωτάρουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.
4. Όταν μαλακώσουν αρκετά τα βγάζουμε από τη φωτιά. 5. Στο ίδιο τηγάνι αφού το σκουπίσουμε ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι για 5 με 6 λεπτά από κάθε μεριά.
6.Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και συνθέτουμε τα burger μας. απλώνουμε μαγιονέζα σε ψωμάκι μπέργκερ, μοιράζουμε και τοποθετούμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μπιφτέκια, στην συνέχεια την ξυνομυζήθρα και κλείνουμε με το ψωμάκι που έχουμε απλώσει μουστάρδα.
7. Δαγκώνουμε, απολαμβάνουμε

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr