Clafoutis φίλε μου. Προφέρεται κλαφουτί. Χωρίς το s. Έρχεται κατευθείαν από την Γαλλική εξοχή. Αν πεις «θα σου κάνω ένα κλαφουτί» ακούγεται και kinky. Γιατί όμως να το φτιάξεις;
Eίναι πανεύκολο, και θα εντυπωσιάσεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Γιατί τώρα τα κεράσια είναι ιδιαιτέρως γλυκά και μάντεψε – θα το κάνεις χωρίς να βγάλεις καν τα κουκούτσια.
Αν τώρα κάποιος γκρινιάξει θα του πεις πως έτσι το κάνουν οι Γάλλοι το κλαφουτί και αν σταματήσει να κάνει θόρυβο και δοκιμάσει, θα δει πως το κουκούτσι ισορροπεί με λίγο πίκρα τη γλύκα. Αυτό θα πεις.
Γιατί είναι τόσο όμορφο και μυρίζει καταπληκτικά. Clafoutis φίλε μου. WIN, WIN, WIN
YΛΙΚΑ:
• 500 γρ κεράσια
• 1 λοβό βανίλιας
• 3 αυγα
• 250 ml γάλα
• 125 γρ ζάχαρη
• 80 γρ λιωμένο βούτυρο
• 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ενα στρογγυλό πυρέξ γύρω στα 23 cm και βάζουμε σε αυτό τα κεράσια μας. (αν θέλετε μπορείτε να βγάλετε και τα κουκουτσια- δεν θα τα χαλάσουμε εκεί)
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200c
3. Σχίζουμε το λοβό βανίλιας στη μέση και βάζουμε τους σπόρους του και το γάλα σε ενα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
4. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα 2 αυγά, 1 κρόκο αυγού και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι μας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας το γάλα με τη βανίλια ανακατεύοντας λίγο ακόμα.
5. Περιχύνουμε με το μείγμα τα κεράσια και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Προαιρετικά: Mπορούμε να σερβίρουμε το πιάτο μας με άχνη ζαχαρη απο πάνω