Φτιάξε tacos

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
tacos-ianthi-mixalaki-the-eaters

Μεξικό. Μόλις μπήκαν στο μυαλό σου σομπρέρο, παραλίες που κόβουν την ανάσα και μαργαρίτες να ρέουν άφθονες. Αν είσαι λαίμαργος και αγαπάς το φαγητό, αρχίζεις να βλέπεις και μικρά μπουρίτος και τάκος να περνάνε από μπροστά σου.

Τacos από την Ιάνθη Μιχαλάκη

Τα τάκος λοιπόν πέρα από φαγητό – σύμβολο του Μεξικού είναι απελπιστικά εύκολα και μπορούν να γίνουν με ότι υλικά τραβάει η όρεξη σου. Διάλεξε μία πρωτεΐνη (ψάρι, κοτόπουλο, χοιρινό) πέτα πάνω μερικά λαχανικά και τυρί, τύλιξε τα σε μια τορτίγια καλαμποκιού και μόλις  έκανες  «Μεξικό»  στην κουζίνα σου. Ιδανικά τρώγονται με τη συνοδεία κρύας μπύρας, καλής παρέας και τους Coasters να τραγουδούν down in Mexico.

ΥΛΙΚΑ:
• 1/2 κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
• 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1/2 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
• 250g μοσχαρίσιο κιμά
• 150ml ζωμό μοσχάρι
• 1 ντομάτα,ψιλοκομμένη
• Χυμό από 1⁄2 λάιμ
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 1 κτσ κόλιανδρο
• 50 γρ cheddar, τριμμένο
• 8 θήκες τορτίγιας για tacos

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κτσ ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο. Σοτάρουμε για ακόμη 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα. Όταν όλος ο κιμάς πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο.

2. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Μέσα σε μία θήκη τορτίγιας τοποθετούμε 2-3 κτσ κιμά και πάνω σ’ άυτόν 1-2 κτσ από το μείγμα λαχανικών.

Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο από το τριμμένο cheddar.

Διάβασε και αυτά:

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr