Πίτσα με λευκή σάλτσα

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
pizza-aspri-saltsa

Πίστευες ότι θα μείνεις για πάντα παιδί, θα παίζεις με GI Joe και Barbie και το φαγητό θα είναι πάντα έτοιμο στο τραπέζι. Τώρα είσαι πια μεγάλος, παίζεις candy crash saga στο δρόμο για το γραφείο και κάθε μέρα είναι ένας ανελέητος αγώνας για εξασφάλιση τροφής. Νόμιζες ότι θα φοράς πάντα σωλήνα και θα ακούς Punk. Τώρα φοράς φρεσκοσιδερωμένα πουκάμισα και το μόνο που σου θυμίζει αυτή την
ένδοξη εποχή είναι τα άπειρα t-shirt Ramones που κυκλοφορούν στην Αθήνα. Σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από τον υπέροχο πλανήτη μας. Όμως σε λίγα χρόνια ίσως πας με την καλή σου μονοήμερη στον Άρη. Τίποτε δεν μένει ίδιο σε αυτό το μαγικό σύμπαν. Γιατί να μείνει η πίτσα που θα ψήσεις σήμερα το βράδυ. Αντί για την κόκκινη σάλτσα που κοντεύει να γίνει κλασσική όσο ο Μπαχ διάλεξε την άσπρη και άσε το Flair να σε οδηγήσει στη νέα σου λατρεία. Ο κόσμος αλλάζει κάθε μέρα.
Η πίτσα σου όχι;

pizza-aspri-saltsa-bacon

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΣΑΙΕΣ ΠΙΤΣΕΣ
Για τη ζύμη:
• 150 γρ. Βούτυρο
• 2 κούπες χλιαρό νερό
• 1 κουτ. σούπας μαγιά, ξερή
• ½ κουτ. σούπας αλάτι
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 5 κούπες αλεύρι
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
• 150 γρ. Βούτυρο
• 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 2 σκόρδα, λιωμένα
• 1 κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. Flair Cottage Cheese
• Θυμάρι
• Αλάτι – Πιπέρι

Για από πάνω (sic!):
• 8 φέτες Bacon
• 200 γρ Mozzarella τριμμένη
• 2 κοκκινές πιπεριές κομμένες σε καρέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε με την ζύμη:  
Ανακατεύουμε το νερό και τη μαγιά και την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2,5 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε έα μπολ για 10 -20 λεπτά. Τέλος, κόβουμε την ζύμη στη μέση, σχηματίζουμε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πίτσας. 

Φτιάχνουμε την σάλτσα. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το flair, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει. Μόλις πήξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. 

Συνθέτουμε την πιτσα. Τοποθετούμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα και βάζουμε το bacon, ρίχνουμε την mozzarella, και τη πιπερια 

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 210°c

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr