Σουβλάκια κοτόπουλο με αυθεντική σάλτσα teriyaki σε 15 λεπτά

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Όπως θα περίμενε κανείς, παραθέτουμε τα συστατικά με σειρά από το πιο σημαντικό έως το λιγότερο σημαντικό. Αγοράστε μεν ένα καλό φιλετάκι από μπούτι κοτόπουλου (εμείς προτείνουμε για το αντίστοιχο Ελαιπουλάκι από τον Αγγελάκη) αλλά θα μπορούσατε να κάνετε άνετα skip στο φρέσκο κρεμμυδάκι ή και στο σουσάμι

Αυτές οι γαρνιτούρες μπορούν να τοποθετηθούν από πάνω στο τέλος για ενα όμορφο αποτέλεσμα , αλλά δεν θα επηρεάσουν καθόλου τη γεύση που θα αποκομίσετε από αυτή τη συνταγή.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

• 600 γρ. φιλέτο μπούτι Ελαιοπουλάκι
• 1/4 κούπας σάκε
• 1/4 κούπας μιρίν
• 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 1/4 κούπας σάλτσα σόγιας
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
• Λίγο σουσάμι

EKTΕΛΕΣΗ:

Σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σόγια, την καστανή ζάχαρη, το σάκε και το μιρίν μέχρι να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε το κάθε φιλετακι στα τέσσερα και το περνάμε από τα καλαμάκια. Ζεσταίνουμε σε μέτρια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα σουβλάκια μας.
Τα τηγανίζουμε από κάθε μεριά για περίπου 5 λεπτά. Τα περνάμε με ένα πινελάκι με τη σάλτσα τεριγιακι που φτιάξαμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο γυρνώντας τα συνέχεια.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Τα καλύτερα μας
στο inbox σου!

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά ενημερώσεις που αφορούν το TheEaters.gr